Hiperaktivite Belirtileri Nelerdir?

Hiperaktivite Belirtileri Nelerdir? Hiperaktivite Nasıl Tedavi Edilir? Hiperaktivite nedir? Hakkında merak edilen bazı bilgiler yazımızda.

Hiperaktivite Belirtileri Nelerdir? Hiperaktivite Nasıl Tedavi Edilir?

Hiperaktivite Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Hiperaktivite Belirtileri Nelerdir

Olağandışı hareketlilik ya da anormal derece de aktif olma durumuna hiperaktivite denir. Bu durum çocukların kendini kontrol edemediği psikolojik bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için hiğeraktivite nedir? vede hiperaktivite nasıl tedavi edilir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Hiperaktivite belirtileri nelerdir?

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, bulunan çocuklar dikkatini toparlamakta ya da bir yerde sabit durmakta zorlanabilmektedir. Bazı çocuklar sadece ev hayatı değil, aynı zaman da okul hayatlarında da sorunlar yaşayabilir. Çocuğun sahip olduğu, hiperaktiviteye bağlı olarak farklı biçimlerde hareket etmesine neden olur. Bu durum ise hiperaktivitesi bulunan çocuklar, diğer çocuklara göre arkadaş edinmekte zorlanabilmektedir. Bu hastalığa sahip çocukların, diğer çocuklara oranla konsantre olmaları vede olaylar karşısında verdikleri tepkiler oldukça farklı olmaktadır. Öğretmenlerinin sordukları sorunlara parmak kaldırmadan direkt cevap verebilmekteler. Dikkatleri çok kolay dağıldığından, unutkan olurlar. Genel de hayal kurmaya eğilimli olurlar. Bazı şeyleri kaybedebilir ya da ödevleri bitirmekte zorlanabilirler. Farkında olmadan, çok konuşabilir veya konuşan insanların sözlerini kesebilirler. Bu tarz davranışları, arada bir yapan çocuklar da olabilir. Yalnzı hiperaktivitesi bulunan çocuklar ile karıştırılmamalıdır. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, bulunan çocuklar bu davranış şeklini sürekli olarak devam ettirir. Bu durum hem okulda, hem de ev hayatında çeşitli problemlere neden olur. Eğer ki hiperaktiviteniz var ise, durumunuz vede insanların buna nasıl tepki verdikleri nedeni ile endişeli ya da depresif olursunuz. Yazımızın devamına giderek hiperaktivite belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Hiperaktivitenin Ortak özellikleri Nelerdir?

Hiperaktivite Belirtileri

Hiperaktivite bozukluğu, çocukların farklı biçimlerde hareket etmesine neden olur. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, bulunan çoğu çocuğun konsantre olma vede dikkat etme sorunları bulunmaktadır. Bazıları hala sınıfta oturur iken vede sıralarını bekler iken sorun yaşabilmektedir. Diğer çocukların ellerini kaldırma şansı bulmadan önce cevapları söyleyebilir. Bazı durumlar da düzensiz, dikkat dağıtıcı ya da unutkan olurlar. Sınıfta hayal kurmaya eğilimli olurlar. Bazı şeyleri kaybedebilir vede ödevleri bitirmek de zorlanırlar. Koltukların da dolaşabilir, çok hareket ederler, çok fazla konuşurlar ya da başkalarının konuşmalarını kesebilirler.

Herkesin bu şeyleri arada bir yaptığını hatırlamak önemli olmaktadır. Bunların bazen yaparsanız dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olduğu anlamına gelmez. Bu rahatsızlığı olan çocuklar, çoğu zaman bu sorunlara saihptir. Bu durum hem evde, hem de okul da sorun yaşamalarına neden olur. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, bulunan çocuklar sinirli, endişeli, öfkeli vede üzgün olurlar. Çocuklar bu rahatsızlığın tedavi eilebilecek tıbbi bir sorun olduğunu bilmelidir. Ebeveynler vede öğretmenler bir çocuğun, dikkat eksikliği hiperaktivite bozuklığu olduğundan şüphelendiğin de, ilk adım doktora götürülmelidir. Uzman doktor daha sonra çocuğu psikolog, psikiyatrist ya da pedagog gibi uzmana yönlendirebilmektedir. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu vede diğer davranış sorunları olan çocukları bilen uzmanlardır. Doktorun işinin bir kısmı, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğuna benzeyen, yalnız farklı tedavi türlerine ihtiyaç duyan diğer hastalıkları kontrol etmektir. Günümüz de dikkaitini toplamak da güçlük çeken, dürtüsel olan, düzensiz aşırı hareketliliği bulunan çocuklara sıklıkla hiperaktivite tanısı konulmaktadır. Hiperaktivite vede dikkat eksikliğinin endenleri hakkında da çokça yazılar bulunmaktadır. Tedavi sürecinde sıklıkla ilaç kullanımı da konunun tartışılan başka tarafıdır. Hiperaktivite vede dikkat eksikliğinin tanı vede tedavisi bütüncül bir yaklaşım ele alınıp takip edilmelidir. İlaç tedavisi ise, son çare olarak görülmelidir.

Hiperaktivitenin Otak Özellikleri

Dikkat dağınıklığı,
Dürtüsel davranış,
Saldırgan davranış,
Sabit hareket.

Hiperaktivite Nasıl Tedavi Edilir?

İlaç tedavisi sorunun görünen yüzünü çözmektedir. Yalnız altında yatan eksikliği de maskelemektedir. Çocuk vede aile de bu sorunun fiziksel bir bozukluktan kaynaklandığına kendilerini inandırmakta ve iyileşme umutlarını da azaltmaktadır. Böylelik ile çocuk kendi iradesinden vede aile desteği ile birlikte kendini kontrol edebilme ihtimalinden uzaklaşıyor. Araştırmalara göre, hiperaktivite vakalarının sadece %5’inin, nörolojik bozukluk ile ilişkilendirildiğini göstermektedir. Hiperaktivite sorununun acı veren duyguların boşaltılamamasından kaynaklandığı da düşünülmektedir. Halk arasında, doğumdan itibaren ağlamayan bebekleri mutlu bebek, bebeği çabuk susturan ebeveynleri de başarılı ebeveyn görmek gibi yanlış kanı bulunmaktadır.

Ağlamak vede gülmek, kendini söz ile ifade edemeyecek bir bebek için duygularını boşaltmanın yoludur. Bebekler iyi vede güven de hissettiğin de güler, olumsuz herhangi bir duygu da ise ağlamaktalar. Yalnız ebevyn için, bebeğini ağlar iken görmek zor olduğu için hemen kucağına alıp pışpışlıyor, sallıyor veya meme vermektedir. Bunun sonucunda olumsuz bir duygu yaşamak üzere iken farkında olmadan hareketlenmeye veya emmeye koşullanmış çocuklar, ne yapacağını bilemeyen çaresiz anne ve babalar ortaya çıkmaktadır. Duygusunu ortaya koyamayan bebekler, fark etmeden sallanma, emzik gibi uyaranlar ile karşılaşmaktadır. Daha önce acı gibi olumsuz bir duygu içerisinde hiç bırakılmadığı için, bunun ile nasıl baş edeceğini bilememektedir. Bu çocuklar da aşırı hareketlilik, duyguları kontorl altında tutmanın bir yolu haline gelmektedir.

Bebeği hoplatmak, sallamak, onun ile aktif olarak ilgineilmek ruhsal gelişimi açısından yararlı olsa da, bu uyaranları bebeklerin ağlama ihtiyaçlarını ortadan kaldırmak adına yapmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü yanlış zamanlar da verilen hareket uyaranları ağlama ihtiyacını bastırmasına neden olmaktadır. Çocuğun hiperaktif olması, anne ve babaların başarısız ebeveynlik yaptıkları anlamına gelmez. Yalnız anne ve babaların çocukların hangi duygu olursa olsun, kendilerini ifade etmelerine teşvik etmesi olası hiperaktivite, dikkat eksikliği, parmak emme ve tırnak yeme belirtilerini azaltmaktadır. Duygularını mümkün olan, en saf hali ile dışa vurmasının gerginliğini azaltan sağlıklı bir boşaltım mekanizması olduğunu kesinlikle unutmayınız.

Çocuğun Hiperaktif Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Çocuğun gereksiz yere sağa sola koşturup sürekli hareket halinde ise, gereğinden fazla konuşuyorsa, sakin bir şekil de kalamayıp sürekli el vede ayaklarını oynatıyor ise bu belirtiler dikkat eksikliği vede hiperaktivite bozukluğunu göstermektedir.

Çocuklar için, yıllar içinde kazanılmış bu alışkanlığı terk etmek vede doğal iyileşme mekanizmasının aktifleşmesi ne çocuklar, nede ebeveynler için kolay olmaktadır. Anne ve baba çocuğuna “Artık Ağlayabilirsin” “Seni Üzen Şeyleri Söyleyebilirsin” dediklerin de, çocuğun bunu kabul edip hemen açılması zor olur. Çocuğun ağlayabilmesi adına, anne ve babasının onu anlayacağı, destekleyeceği, yanında olup sakinleştireceğine dair güven duygusunun gelişmesi lazım. Bunun için de sabırlı olunmalıdır. Bu süreç de uzman hekimler tarafından destek almak gereklidir.

Hiperaktivite Belirtileri Nelerdir, hiperaktif çocuklar yerinde duramayan, aşırı derece de hareketli, aceleci vede bulunduğu ortamdaki arkadaşlarına oranla duygusal vede fiziksel olarak aşırı davranışlar göstermeleri ile ön plana çıkmaktadır. Hiperaktif çocuklar, sakin kalmak da güçlük çeker vede otururken bile sürekli el ve ayaklarını oynatmaktadır. Eğer ki sizin de Hiperaktivite belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Hiperaktivite belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da hiperaktivite belirtileri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Dikkat Dağınıklığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed