Güneşe Çıkamama Hastalığı Neden Olur?

Güneşe Çıkamama Hastalığı Neden Olur? Güneşe Çıkamama Belirtileri, Güneşe çıkamama hastalığı kimlerde görülür? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Güneşe Çıkamama Hastalığı Neden Olur? Güneşe Çıkamama Belirtileri

Güneşe Çıkamama Hastalığı Neden Olur
Sayfa İçeriği: Güneşe Çıkamama Hastalığı Neden Olur

Güneşe çıkamama hastalığı, bireyin güneş ışığına karşı oldukça hassas olduğu cilt bozukluğu olarak tanımlanmaktadır. Bu hastalık bir cilt kanseri değildir. Yalnız zamanla cilt kanseri riskini artırabilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz güneşe çıkamama hastalığı kimlerde görülür? ve güneşe çıkamama hastalığı belirtileri nelerdir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Güneşe çıkamama hastalığı neden olur?

Güneşe çıkamama hastalığı, en az dokuz gendeki mutasyona bağlı olarak, güneş ışınlarına karşı aşırı hassasiyet oluşmasına neden olan nadir vede kalıtsal çoklu sistem bozukluğu olarak tanımlanmaktadır. Bu hastalık, genellik ile güneş ışığına karşı aşırı duyarlılığa, göz sorunlarına ve nörolojik semptomlara neden olmaktadır. Birey güneş ışını ile temas ettiğinde vücudunda şiddetli yanıkların getirdiği kızarıklık vede çillenme gözlemlenmektedir. Bu belirtiler genellik ile kol, yüz vede dudak gibi düzenli olarak güneşe maruz kalan bölgeleri etkilemektedir. Tedavi olmayan bu hastalık için yalnızca semptomları iyileştirmek amacı ile bir takım yöntemler uygulanmaktadır.

Kalıtsal hastalık olan güneşe çıkamama hastalığı, vücudun anormal gen yapısından kaynaklanmaktadır. En az dokuz gende meydana gelen mutasyonlar hastalığı oluşturmaktadır. Bu bozukluk hem anneden, hem de babadan alınabilmektedir. Güneşe çıkamama hastalığında görülen en tipik belirti ise, güneş ile temas edildikten sonra ciltte oluşan şiddetli yanıklar vede kızarıklar olmaktadır. Bununla birlikte çillenme, ciltte kuruluk, cilt lekeleri vede ciltte kırmızı lekeler de hastalığın belirtileri arasında yer almaktadır. Yazımızın devamına giderek güneşe çıkamama hastalığı belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirisniz.

Güneşe Çıkamama Hastalığı Tedavisi Var Mı?

Güneşe Çıkamama Hastalığı Belirtileri

Kornea iltihabı,
Işığa karşı duyarlılık,
Ciltte kırmızı lekeler,
Cilt kuruluğu,
Ciltte çillenme,
Güneş ile temas sonrası şiddetli yanık ve kızarıklık.

Güneşe Çıkamama Hastalığı Sonradan Olur Mu
Güneşe Çıkamama Hastalığı Sonradan Olur Mu

Cilt ve gözün dışında güneşe çıkamama hastalığında nörolojik semptomlar da meydana gelebilmektedir. Refleks kaybı, disfaji, kas kontrolünde zayıflık vede işitme kaybı hastalığı şiddetli durumlarında görülebilecek nörolojik belirtiler olarak yer almaktadır. Bu hastalıkta henüz bir tedavi bulunmamaktadır. Burada yapılması gereken bireyin olabildiğince güneş ışınlarından uzak durmasıdır. Bunun dışında hastalığın semptomlarını azaltmak amacı ile bazı yöntemler uygulanabilmektedir. Bunlar;

Hastalık cilt kanserine evrildi ise ameliyat,
Kornea iltihabı için göz damlaları,
Ciltteki yanıklar ve lekeler için gerekirse ilaçlar,
Güneş ışığının yokluğunu tolere etmek için D vitamini takviyeleri.

Güneşe çıkamama hastalığını önlemek adına, özellik ile hassas cilde sahip olan bireylerin bu hastalığa yakalanma riskine karşın güneş ışığına çok yoğun maruz kalmaması vede güneşli havada kendilerini koruması gerekmektedir.

Güneşe Çıkamama Hastalığı Neden Olur, eğer ki sizin de güneşe çıkamama hastalığı neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Güneşe çıkamama hastalığı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı güneşe çıkamama hastalığı neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed