Guava Meyvesi Faydaları Nelerdir? Guava Meyvesi Nasıl Tüketilir?, guava meyvesi zararlı mı? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda derledik.
Guava Meyvesi Faydaları Nelerdir? Guava Meyvesi Nasıl Tüketilir?
Batı Hindistan, Orta Amerika ve Güney Amerika başta olmak üzere bir çok tropikal ve subtropikal bölgede yetişen guava meyvesi, guava ağacından elde edilen kabuklu meyvedir. Şekli oval, rengi açık yeşil ya da sarıdır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz guava meyvesi nasıl tüketilir? ve guava meyvesi zararlı mı? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Guava meyvesi faydaları nelerdir?
Guava meyvesi, antioksidan yapısı ile öne çıkmaktadır. Meyvedeki antioksidan özellikler, bağışıklığı güçlendirmeye, hastalıklardan korumaya ve hatta kanserli hücreler ile mücadele etmeye bile yaradığı belirtilmektedir. Yaygın biçimde meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra, guava ağacının yapraklarının özünden bitkisel çay da elde edilebilmektedir. Meyvesi de genellikle taze bir şekilde tüketilen guava meyvesinden reçel ve macun yapıldığı da bilinmektedir.
Günlük C vitamini ihtiyacının büyük bölümünü karşıladığı düşünülen guava meyvesi, aynı zamanda düşük kalorili bir meyvedir. Kilo yönetimi yapmak isteyen bireyler tarafından da kullanılabilmektedir. Düşük kalorisi ile öne çıktığı görülen guava meyvesinin aynı zamanda yağ oranı da düşüktür. Bununla birlikte günlük C vitamini, magnezyum, potasyum ve bakır ihtiyacının da guava meyvesi ile desteklenebileceği değerlendirilmektedir. Tüm bu vitamin ve mineral özellikleri ile guava meyvesi sağlık bakımından bir çok potansiyel fayda barındırmaktadır. Yazımızın devamına giderek guava meyvesi faydaları ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Guava Meyvesi Nasıl Tüketilir?
Guava Meyvesi Faydaları
– Kanser hücrelerine karşı koruyuculuk oluşturabilir,
– Cilt sağlığı için etkili olabilir,
– Sindirim sistemi için faydalı,
– Guava meyvesi regl dönemi ağrılarını hafifletir,
– Kalp sağlığını destekler,
– Kan şekerini kontrol edebilir,
– Düşük kalorisi ile kilo kontrolü sağlayabilir,
– Bağışıklığı güçlendirici etki yapar,
– Guava meyvesi antioksidan zengini meyvedir.
Guava meyvesi antioksidan özellikleri, hücre hasarını önlemeye yardım etmektedir. Bağışıklığı güçlendirir, düşük kalorisi ile öne çıkar, sindirim sistemini düzenler, kan şekerini kontrol edebilir, kalp sağlığını destekler ve adet dönemi ağrılarını hafifletmektedir. Guavada bulunan zengin aktioksidan maddelerinin kanser hücrelerinin gelişmesini ve büyümesini engellediği belirtilmektedir. Guava meyvesi aynı zamanda serbest radikallerin hücrelee zarar vermesini de engelleyebilmektedir. Guavanın içinde yer alan mineral, vitamin ve antioksidan yapısı cilt hasarına karşı koruyucu etki sunmak ile birlikte yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve kırışıklıklaır önleyebilmektedir.
Lif kaynağı olan guava meyvesini bağırsak hareketlerini iyileştirerek kabızlığı önleyici bir etki yapabilmektedir. Bu da guava meyvesinin sindirim sistemine fayda sağladığını göstermektedir. Araştırmalar ve çalışmalara göre guava meyvesinin özünün regl ağrılarının etkisini azaltabileceği ortaya çıkmıştır. Yalnız kesin sonuç için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Guava yapraklarında bulunan yüksek antioksidan, potasyum ve çözünür lifler kötü kolesterol seviyelrini azaltarak kalp-damar sağlığına katkı sağlayabilmektedir. Bu da kalp sağlığını destekleyerek kalp hastalıklarına karşı bireyi daha güçlü kılabilmektedir.
Çalışmalara göre guava yaprağı özünün kan şekeri seviyelerini düşürdüğü ve insülin direncini iyileştirdiğini ortaya koymuştur. Bu da guava meyvesinin diyabet hastaları tarafından tüketilebilmesinin önünü açmaktadır. Yalnız burada en sağlıklı kararı bireyin hekimi verecektir. Guava meyvesi düşük kalorili meyvedir. Düşük kalori olması, meyvenin kilo aldırmadığı konusunda çıkarım yaptırabilmektedir. Dozunda tüketildiğinde diyet listesine ilave edilecek ve kilo aldırmayan bir meyve olarak değerlendirilebilmektedir. Antioksidan ve C vitamini bakımından vücudun ihtiyaç duyduğu desteği sağlama özelliği bulunan guava meyvesi bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyuculuk sağlayabilmektedir. Tropikal bölgelerde yetişen bir meyve olan guava meyvesi, antioksidan yapısı ile öne çıkar ve potansiyel sağlık faydaları sunmaktadır.
Guava Meyvesi Neye İyi Gelir?
Guava meyvesi genel olarak antioksidan etkisi ile bağışıklığı güçlendirmektedir. İyi kolesterolü yükselterek kalp sağlığını destekleyebilir, kan şekerini kontrol altına alabilir ve kilo kontrolü yapabilmektedir. Guava meyvesinin kendine özgü tropik bir tadı bulunmaktadır. Yalnız fikir vermek için elma ve ayva karışımı bir tattan söz edilebilmektedir. Guava meyvesi Türkiye’nin Mersin ilinde yetiştirilmesi ile bilinmektedir.
Guava meyvesi ağaçtan koparılıp çiğ bir şekilde tüketilebilmektedir. Yalnız tüketmeden önc yıkamak gerekmektedir. Çiğ bir şekilde meyve olarak tüketilmesinin yanında guava meyvesinden reçel yapılabilmektedir. Bitkisel çay olarak şeklinde içilebilmektedir. Salata ya da smoothie’lere de ilave edilebilmektedir. Guava meyvesi genel olarak güvenli kabul edilmektedir. Yalnız bazı bireylerde bir takım yan etkiler ortaya çıkarabilmektedir. Özellikle hassas bir sindirim sistemine sahip bireylerde bazı sindirim rahatsızlıklarına yol açabilmektedir. Guava meyvesi yedikten sonra vücutta beklenmedik reaksiyonlar yaşanıyori ise meyvenin tüketimine ara verilmesi gerekmektedir.
Guava Meyvesi Faydaları Nelerdir, eğer ki sizin de guava meyvesi faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Guava meyvesi faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı guava meyvesi faydaları nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Hemoliz Belirtileri Nelerdir?