Gıda intoleransı Ne Demek? Gıda İntoleransı Nasıl Anlaşılır? Gıda İntoleransı nasıl tedavi edilir? Hakkında bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.
Gıda İntoleransı Ne Demek? Gıda İntoleransı Nasıl Anlaşılır?
İnsan vücudu bazı gıdaları sindirse de, bazılarını tam olarak sindiremez. Bu gıdalara karşı alerji oluşmaz. Yalnız vücut alınan gıdaları sindiremediğinden migren, yorgunluk ve uyku gibi reaksiyonlar vermektedir. Bu durum ise gıda intoleransı olarak tanımlanmaktadır. Basit bir test ile kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için gıda intoleransı nasıl tedavi edilir? ve gıda intoleransı nasıl anlaşılır? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Gıda intoleransı ne demek?
Sürekli yorgun ruh haliniz varsa ve nedenini bir türlü çözülmüyorsa veya sürekli diyet yapıp da hiç zayıflayamıyorsanız gıda intoleransınız olabilir. Bu durumu öğrenmenizin en basit yolu ise gıda intoleransı testi yaptırmanızdır. Bağırsak florasının bozulmuş olması, daha önce uygulanan yanlış diyetler veya kullanılan ilaçlar gıda intoleransaya yol açabiliyor. Vücuttaki bazı enzimlerin yokluğun da, vücudun böyle bir tepki vermesine neden olabilmektedir. Yazımızın devamına giderek gıda intoleransı tedavisi ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.
Gıda İntoleransı Nasıl Anlaşılır?
Gıda İntoleransı Tedavisi
Test sonucun da gıda intoleransına neden olan besinler, diyetten bir süreliğine uzaklaştırılır. Belirli bir zaman, bu besinler tüketilmiyor vede sonrasında yavaş yavaş kişinin diyetine ilave ediliyor. Beslenmeden çıkartılan gıdanın tekrar yerine konmasında besinin seviyesi önem taşımaktadır. Gıda intoleransındaki gıda alışkanlıkları, dört farklı seviyede gruplandırılır. Florayı düzene sokabilmek adına, birinci seviyedeki besinler diyet eşliğinde, sekiz hafta sürey ile tüketilmiyor. Dördüncü seviyeye doğru da, bazı besinler 32 hafta ile bir seneye kadar doktor tarafından yasaklanmaktadır. Besin alışkanlıkları tekrardan yaratılarak, floranın düzene girmesi vede bağırsak sisteminin daha iyi çalışması sağlanmaktadır. Günlük tüketimden çıkarılan besinlerin yerine alternatif besinler konulabilmektedir.
Gıda İntoleransı Ne Demek
Gıda intoleransı tanı yöntemleri arasında kronik yorgunluk, sürekli uyku hali vede migren ağrıları bulunan kişiler de rastlanabiliyor. Sürekli diyet uyguladığı halde kilo veremeyen hastalar da gıda intoleransı yönünden değerlendirilebilmektedir. Egzama gibi çeşitli cilt hastalıklarını da tetikleyebilmektedir. Gıda intoleransı testi için, hastadan kan alınmakta vede alınan kan laboratuvar da incelenmektedir. Bu inceleme sırasında pek çok farklı besin bileşeninden hastanın hangilerine karşı duyarlılığı olduğu belirlenmektedir. Testin sonucunda hastanın, hangi gıdaya hangi seviyede ne kadar duyarlı olduğu ortaya çıkmaktadır. Hasta, her besine karşı duyarlılık aynı seviyesine sahip olmayabilmektedir. Bazı besinlerin tüketilmesi sonucunda, deri hastalıkları meydana gelir iken, bazıları da daha hafif belirtilere sahip olabilmektedir.
Gıda İntoleransı Ne Demek, gıda intoleransı belirtileri arasında genellik ile mide ağrısı, gaz şikayetleri, şişkinlik vede kramplar gelmektedir. tüketilen bir besinin içinde bulunan bir maddeye karşı sindirim sisteminin reaksiyonu olarak bilinen gıda intoleransı, besindeki bir madde kişinin sindirim sistemin tarafındna doğru şekilde sindirilmez veya parçalanamaz. Bu durum ise sindirim sistemini tahriş eder vede hasarlara yol açmaktadır. Eğer ki sizin de gıda intoleransı ne demek, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Gıda intoleransı ne demek, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da gıda intoleransı ile ilgili merak edilenler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; E-Devlet Üzerinden Hes Kodu Nasıl Alınır?