Genel Anestezi Nasıl Yapılır? Genel Anestezi Nedir? Genel anestezi hangi durumlarda yapılmaz? Hakkın da bilinmesi gereke bazı bilgileri mercek altına aldık.
Genel Anestezi Nasıl Yapılır? Genel Anestezi Nedir?
Genel anestezi nasıl yapılır ile ilgili bilinmesi gereken bazı pratik bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da derledik. Genel anestezi nedir? Hakkın da merak ettiğiniz tüm her şeyi sayfamızdan bulabilir ve öğrenebilirsiniz. Genel anestezi hangi durumlarda yapılmaz? vede anestezi nedir? sorularının cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. Peki genel anestezi nasıl yapılır? Yazımız da detayları ile paylaştık.
Genel anestezi genel de ağrılı cerrahi operasyonlar da uygulanmaktadır. Hastanın derin biçim de uyutulmasına da genel anestezi denmektedir. Genel anestezi, beyinin işlevini vede vücudun ağrısını belli süreliğine ortadan kaldırmaktadır. Genel anestezi uygulanan hastanın vücudu nefes alışverişini gerçekleştiremediğinden ağız yoluyla bir boru takılarak vücuda oksijen verilmektedir. Hasta bu süreci ise ayıldığında hatırlamaz. Cerrahi operasyon tamamlandıktan sonra hastaya uyuması için verilen ilaçlar azaltılmaktadır. Oksijen tüpü de hastadan çıkartılarak, hasta uyandırılmak üzere odaya alınmaktadır. Genel anestezi durumun da bazı hastalar komplikasyonlar geçirmektedir. Bu da ölüm ile bile sonuçlanacak durumlara zemin hazırlayabilmektedir. Genel anestezi dışın da bir çok anestezi yöntemi bulunmaktadır. Bölgesel anesteziler ya da kısmı anesteziler genel anesteziden sonra kullanılan en yaygın olanlar arasındadır. Bu tür anesteziler ise genellikle diş operasyonuna, doğum veya kıl dönmesi gibi durumlar da uygulanmaktadır.
GENEL ANESTEZİ HANGİ DURUMLARDA YAPILMAZ?
Kalp vede akciğer hastaların da anestezi tehlikeli bir soruna neden olabilmektedir. Çünkü bu süreç üzerinde işlev görmeyen sinir hücreleri organların fonksiyonlarını önlemektedir. Solunum yolu sorunları olan hastaları için de genel anestezi uygulanmaz. İleri derece evredeki akciğer vede kalp hastalıkların da genel anestezi bazı riskler bulunmaktadır. Karın, kol, bacak vede bölgesel olan hastalıklar için de genel anesteziye gerek duyulmaz.
GENEL ANESTEZİ ÖNCESİ VE SONRASI UYGULANAN İŞLEMLER
– Genel anestezi de dirseğin üstüne tansiyon aleti bağlanmaktadır.
– Genel anestezi uygulanan hasta da kalp atışlarını kontrol etmek için EKG makinesine yapışkanlı kablolar aracılığı ile bağlanmaktadır.
– Hastanın baş parmağın da kan vede oksijen seviyesini kontrol etmek için bir mandal aracı yerleştirilmektedir.
– Damara ilaçların verilebilmesi için, özel iğne ile serum takılmaktadır.
– Hastaya damardan ilaç verilerek daha hızlı uyutulur.
– İşlemleri daha rahat izlemek için anestezi cihazına bağlanmaktadır. Burada anestezi izlem formuna kaydedilmektedir.
– Genel anestezi de hastanın tamamen uyku haline geçildiğinden emin olduktan sonra ağız yolu ile nefes borusu takılmaktadır. Anestezi uzman hekiminin en önemli görevi burada başlamaktadır. Nefes borusuna yerleştirilen tüp ile hastanın oksijen alışverişini el ile kontrol etmektedir.
– Ardı sıra vücuda verilen ilaçlar, damarları vede kalbi hasara uğratmamak için monitörden izlem devam etmektedir.
– Uyku vede anestezi durumu bir değildir. Uyku sırasın da hastanın bilinci açıktır vede çevresine tepki verebilmektedir. Yalnız anestezi de kişi tamamen anestezi uzman hekiminin kalmaktadır.
Genel Anestezi Nasıl Yapılır, yazımız da hazırladığımız genel anestezi hakkında bilinmesi gerekenleri öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki genel anestezi nasıl yapılır, yazımız hakkın da sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Genel anestezi nasıl yapılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır?