Gece Terlemesi Nedenleri Nelerdir?

Gece Terlemesi Nedenleri Nelerdir? Gece Terlemesi Kimlerde Görülür? Uykuda terlemenin nedenleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler yazımızda…

Gece Terlemesi Nedenleri Nelerdir? Gece Terlemesi Kimlerde Görülür?

Gece Terlemesi Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Gece Terlemesi Nedenleri Nelerdir, Gece Terlemesi Kimlerde Görülür, Gece Terlemesi Neden Olur, Gece Terlemesi Nasıl Tedavi Edilir, Uykuda Terleme Neden Olur, Uykuda Terleme Hangi Hastalıkların Belirtisi, Gece Terlemesi Hangi Hastalıklarda Olur, Uykuda Terlemenin Nedenleri

Gece terlemesi nedenleri nelerdir ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri ayrıntılı olarak siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına alarak hazırladık. Gece terlemesi kimlerde görülür? Hakkında merak ettiğiniz her şeye yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz. Uykuda terlemenin nedenleri vede Gece terlemesi neden olur? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak öğrenebilirsiniz. Peki gece terlemesi nedenleri nelerdir? Detayları ile yazımız da paylaştık.

Gece terlemesi günümüz de her insanın başına gelebilen sorunlardan biridir. Gece terlemesi genellikle kötü rüyalar ya da gün içinde aşırı kafein tüketimi yapıldığında görülmektedir. Bunlardan başka antidepresan, menopoz dönemi vede soğuk algınlığı tedavisin de kullanılan bazı ateş düşürücü ilaçlarda gece terlemesi yapabilir. Uykuda terleme aslında sağlıklı her insanın başına gelebilir. Gece terlemesi diye nitelendirilen bu durum aslında endişe edilecek durum değildir. Gece terlemesi ile ilgili eğer aşırı yaşanıyorsa uzman hekime görünmenizde fayda var. Sizde gece terlemesi ile ilgili daha fazla bilgilere yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Uykuda terleme bazı kanser çeşitlerinin özellikle de kan kanserinin erken uyarısı olabilmektedir. Doktorlara göre yoğun gece terlemeleri kan kanserinin B-semptomu olabilmektedir. B-semptomlar tüm vücudu etkileyen sistemik semptomlar olarak görülmektedir. Kan kanserinin uykuda terlemeye neden yol açtığı tam olarak bilinmemiş olsa da teorik olarak vücudun kötü huylu hücrelere karşı bağışıklık tepkisiyle gece terlemelerinin vede yüksek ateşin ortaya çıktığı görülmüştür. Sinirler terlemeyi kontrol etmektedir. Bu nedenle gece terlemeleri bazı sinirsel sorunların işareti olabilir. Otonom nöropati vede felç de gece terlemelerine neden olabilir. Kan damarlarının patlaması veya beyindeki kan akışını engelleyen bir pıhtı oluşumu ile felç meydana gelir. Gece terlemesi ve uykuda terleme eğer ki sürekli olarak tekrarlıyorsa nedenini öğrenmek için vede gerekli tedavilerin uygulanması mutlaka uzman hekime görünmelisiniz.

GECE TERLEMESİ NEDEN OLUR?

UYKUDA TERLEMENİN NEDENLERİ

İlaçlar.
Menopoz dönemi.
Hormonal bozukluklar.
Şeker hastalığı.
Kanser.
Enfeksiyonlar.
Nörolojik durumlar.

Diyabet hastalarında geceleri kan şekerinin düşmesi ile terlemelere yol açabilmektedir. Bu durum ise diyabetleri kontrol altında olmayan vede gündüzleri yüksek dozda insülin kullanan hastalarda daha çok görülmektedir. Bazı kan basıncını düşüren ilaçlar, antidepresanlar, eroin, alkol vede ateş düşürücü ilaçlar gece terlemesine yol açabilmektedir. Yan etki olarak gece terlemelerine yol açan bir çok ilaç daha bulunmaktadır. Kadınların %70’i menopoza girdikleri için sıcaklık basması olarak adlandırılan ani terleme yaşamaktadır. Vücut sıcaklığının yükselmesine bağlı olarak yaşanan terleme genellikle gece saatlerinde meydana gelmektedir. Bu gece terlemeleri perimenopoz vede erken menopoz döneminde östrojen düzeylerinin düşmesiyle meydana gelir. Menopoz dönemin de meydana gelen ateş basması vede gece terlemelerini azaltmak için özellikle öğle saatlerinden sonra alkol, kafein vede baharatlı besinler tüketilmemelidir.

Bağışıklık sisteminin bulaşıcı organizmalara karşı tepkimesine bir çok enfeksiyonlar gece terlemelerine olanak sağlar. HİV başta olmak üzere bir çok virüs vede bakteri çeşidi gece terlemesine neden olmaktadır. Hormon bozukluğu da gece terlemesine neden olabilir. Böbrek üstü bezinde nadiren görülebilen tümör çeşidi nöroepinefrin vede epinefrin üretimine neden olmaktadır. Hormonlar kan basıncını vede kalp atışlarını kontrol etmektedir vede bu nedenle fazla üretimleri kalp atış hızının kan basıncının vede gece terlemelerinin yükselmesine neden olmaktadır. Tiroidin de aşırı olarak çalışması sonucu aşırı miktarda tiroit hormonu üretilmesi anlamına gelen hipertiroidi de gece terlemelerine neden olur. Akciğerlerden vede bağırsak tümörlerinden aşırı hormon salınımına neden olan karsinoid sendromu da gece terlemelerine neden olmaktadır.

Gece Terlemesi Nedenleri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız gece terlemesi nedenleri ile ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki gece terlemesi nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Gece terlemesi nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Avuç İçi Terlemesi Nasıl Önlenir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed