Epilepsi Pili Nedir?

Epilepsi Pili Nedir? Epilepsi Raporu Yüzde Kaç Olur? Epilepsi Pili Nasıl Takılıyor? Hakkında merak edilen bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Epilepsi Pili Nedir? Epilepsi Raporu Yüzde Kaç Olur?

Epilepsi Pili Nedir
Sayfa İçeriği: Epilepsi Pili Nedir

Epilepsi hastalığı günümüz de toplum da, %1 gibi düşük olmayan oranda rastlanılmaktadır. Ülkemiz de 850.000 epilepsi hastası olduğu biliniyor. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için derlediğimiz epilepsi pili nasıl takılıyor? ve epilepsi raporu yüzde kaç olur? Sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak bulabilirsiniz. Peki Epilepsi pili nedir?

Vatandaşlar arasın da vagus pili, epilepsi pili ya da sara pili olarak adlandırılan vegal sinir stimülasyonu ülkemiz de SGK kapsamın da ilaç tedavisine dirençli, yani ilaç kullanmasına rağmen sara nöbetleri devam eden hastalar da başvurulan cerrahi yönteme epilepsi pili denir. Epilepsi hastaları yeni iş yasası kararına göre 50 veya daha fazla sayıda kişi çalıştıran iş yerlerin de %3 engelli birey çalıştırma kotasından yararlanabilir. Epilepsi hastaları, kaybına neden olacak biçimde nöbet geçiren veya hastalığın olumsuz etkilerine maruz kalmış olan epilepsi hastaları, etkilenme şiddetlerine göre değişen oranlarda özürlü kabul edilmeli ve bir liste ile belirtilen sağlık kuruluşları özürlülük raporu vermeye yetkili olmaktadır. Yazımızın devamına giderek epilepsi pili nasıl taklıyor, ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Epilepsi Raporu Yüzde Kaç Olur?

Epilepsi Pili Nasıl Takılıyor?

Epilepsi hastalarının %60 ila %65’in de nöbetler ilaç tedavisi ile kontrol altına alınabilmektedir. Yalnız %35 ila %40 oranında hastada tek ya da çoklu ilaç kullanımına rağmen durdurulamayan veya kontrol altına alınamayan nöbetler devam etmektedir. En az iki yıl boyunca, yine en az iki farklı çeşit nöbet ilacını uygun vede etkin dozajdan aynı anda kullanmaya rağmen nöbetleri devam eden hastalara da dirençli epilepsi hastası denmektedir. Aklıllı epilepsi pili hastaların, nabız hızlarını kontrol ederek, nöbetlerin başlayacağını önceden algılamaktadır. Bu süreç içerisin de nöbeti baskılamak için de, hızlı biçimde devreye girmektedir. Akıllı epilepsi pili hastada nöbeti durdurmayı ya da nöbetin şiddetini azaltmayı hedefleyen yüksek teknolojili sistemdir.

Epilepsi pili cerrahi operasyonu, vegal sinir stimülasyonu ilaca dirençli epilepsi hastaların da uygulanan tekniktir. Epilepsi pili cerrahi operasyon da, boyun bölgesin de yer alan bir sinire, mikrocerrahi teknik ile kablo yerleştirilir vede kablonun diğer ucu dışarıdan görünmeyecek biçimde göğüs bölgesine ulaştırılmaktadır. Pil ile kablonun göğüs bölgesin de bağlantısı sağlanmaktadır. Pil köprücük kemiğinin biraz alt bölgesin de oluşturulan cebe takılmaktadır. Ameliyat ortalama 1 saat sürmektedir. Epilepsi hastalığının tedavisi, hastalığın nedenine göre yapılmaktadır. Epilepsi hastalarının büyük bölümü, beyin de herhangi lekelenme, tümör, damar yumağı gibi sorun görünmez. Beyin içerisinde yer alan kitle ya da lekelenmeye bağlı epilepsi durumu, söz konusu ise temel tedavi açık ameliyat ile epilepsiye neden olan bu bölgenin çıkarılması planlanır. Beyin görüntülemeleri normal olan, epilepsi hastalarında da, öncelikli olan ilaç tedavisi uygulanır.

Epilepsi pilinin ömrü ortalama olarak 4 ila 7 yıl arası değişmektedir. Pil bitince lokal anestezi eşliğin de, sadece pilin yer aldığı göğüs bölgesindeki yara açılmaktadır. Eski pil çıkarılarak yeni pil takılır. Hastalar ise pil değişiminden, 1 saat sonra taburcu edilmektedir. Hastalar; Psikiyatri, nöroloji vede sinir cerrahisi hekimlerinden meydana gelen bir heyet tarafından uygulanan, tüm tetkiklerin sonucuna göre değerlendirmeye tabi olurlar. Açık ameliyata uygun olmayan hastalar da, açık ameliyattan fayda görememiş hastalar da ya da açık ameliyatın yüksek riskinden dolayı bu ameliyatı kabul etmeyen epilepsi hastalarında, epilepsi pili cerrahi operasyonu uygulanmaktadır.

Epilepsi Pili Takıldığında Nöbetler Biter Mi?

Epilepsi pili ameliyatının temel amacı, ilaçlar ile kontrol altına alınamayan dirençli nöbetleri ilaca ilave edilen pil tedavisi ile kontrol altına alabilmektir. Öncelik ile amaç nöbetleri tamamen durdurmak ya da nöbet ilaçlarını tamamen kesmek olarak algılanmamalıdır. Epilepsi pili ameliyatından sonra ilaçlar tamamen kesilmez. Çünkü bu yöntem ilaçlara ek olarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Hastaların takipleri vede pil ayarlamaları Nöroloji doktorlarınca düzenli aralıklar ile yapılmaktadır. Bu takipler de nöbet sayılarının vede şiddetinin durumuna göre ilaç ayarlamaları uygulanmaktadır. Epilepsi pili ameliyatının ardından hastalar 4 saat sonra beslenmeye vede 6 saat sonra da yürümeye başlar. Ameliyatın ertesi günü de taburcu olurlar. Taburcu olduktan sonra normal yaşamlarına hızlıca dönebilirler. Epilepsi pili ameliyatı, dirençli epilepsi hastalarının tedavisin de tercih edilen vede kafatası açılmadan yapılan düşük riskli ameliyat yöntemidir.

Epilepsi Pili Nedir, epilepsi pili ameliyatı ile boyun kısmındaki sinire, çok düşük akımlar da elektrik enerjisi verilmektedir. Bu elektrik sinyalleri beyne ulaşmakta vede beyin de epilepsiye neden olan kontrolsüz hücreler arası elektrik boşalmalarının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Eğer ki sizin de epilepsi pili nedir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Epilepsi pili nedir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da epilepsi pili nedir yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Malnütrisyon Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed