Enfeksiyon Neden Olur? Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir? Enfeksiyon nedir? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler yazımızda.
Enfeksiyon Neden Olur? Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir?
Hastalık yüzdesi taşıyan virüs vede mikropların vücuda bulaşmasıyla enfeksiyon gelişmektedir. Bazı bağışıklık sistemleri, çoğu enfeksiyon oluşumunu önleyebilmektedir. Yalnız hızla çoğalan enfeksiyonlar ile baş etmekte, zorlanır ise hastalık gelişmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için enfeksiyon nedir? ve enfeksiyon belirtileri nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Enfeksiyon neden olur?
Enfeksiyonun yaygın belirtileri arasın da kusma, ateş, mide bulantısı vede kas ağrıları rastlanmaktadır. Bakteriyel, viral, mantar vede paraziter olmak üzere enfeksiyonun dört türü bulunmaktadır. Hafif olan enfeksiyonlar bol sıvı tüketimi, C vitamini takviyesi vede dinlenme ile geçebilmekte. Yalnız kötüye gider ya da tekrarlar ise türüne uygun ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Antibiyotikler ise sadece bakteriyel enfeksiyonları tedavi edebilmekte. Virütik enfeksiyon gelişimini önlemenin en etkili yolu da aşı yaptırmaktır. Yazımızın devamına giderek enfeksiyon nedenlerine ulaşabilirsiniz.
Enfeksiyon Nedir?
Enfeksiyon Nedenleri
– Viral enfeksiyon,
– Bakteriyel enfeksiyon,
– Paraziter enfeksiyonlar,
– Mantar enfeksiyonu.
Viral enfeksiyonlar; Bağırsak enfeksiyonu, grip, siğiller, kuduz, Hepatit A, B ya da C ve HIV-AIDS.
Paraziter enfeksiyonlar; Uyuz, sıtma, baş-kasık biti enfeksiyonu ve toksoplazma.
Mantar enfeksiyonları; Tinea, pamukçuk, viral mantar enfeksiyonları vede ayak mantarları.
Bakteriyel enfeksiyonlar; Tüberküloz, soğuk algınlığı, göz enfeksiyonları, gastrit, idrar yolu enfeksiyonları, gıda zehirlenmesi.
Enfeksiyon Belirtileri
– Kas ağrıları,
– Yorgunluk,
– Ateş ya da titreme,
– Mide bulantısı ve kusma,
– Öksürük,
– İshal.
Enfeksiyonun başlıca bulaşma yolları; Gıda kirliliği, mikroplu nesneler, anne karnından çocuğa, hayvandan insana ve insandan insana. Enfeksiyon teşhisin de fizik muayene, laboratuvar testleri, görüntüleme testleri vede biyopsi yapılmaktadır. Özellikle de nefes darlığı, şiddetli baş ağrısı, uzun süreli öksürük, enfekte bölge de kızarıklık-şişlik vede ani görme problemleri meydana gelmiş ise doktora görünmelisiniz. Titreme, ateş, çok hızlı solunum vede artan kalp atışı başlıca enfeksiyon belirtisidir. Bu durum hemen tedavi edilmez ise sepsis gibi, ciddi bir komplikasyon geliştirebilir. Organ yetmezliğine vede septik şoka yol açabilmektedir. Özellikle de bağışıklık sistemi zayıf insanlar da rastlanma riski yüksektir. Gebelik de gelişen idrar enfeksiyonları erken önlem alınmaz ise hem anne, hem de bebek sağlığı için tehlike oluşturmaktadır. Uzman hekime hemen görülmeli, reçete edilen ilaç talimatlara uygun kullanılmalı, hijyen dikkat edilmeli vede bol bol su tüketilmelidir.
Enfeksiyon Nasıl Tedavi Edilir?
Enfeksiyon tedavisin de, ilaç tedavisi uygulanmaktadır. İlaçların ise bilinçli şekil de kullanılması, antibiyotik direnci oluşmaması için son derece önemlidir. Mesela; Soğuk algınlığı ya da grip gibi virüs kaynaklı enfeksiyonlar da antibiyotik kullanmayın. Doktora, antibiyotik reçete etmesi için baskı yapmayın. Antibiyotik kullanır iken, mutlaka talimatlara uyun. Kendinizi iyi hissetseniz bile, ilacı almaya devam edin. Yoksa bazı bakteriler hayatta kalabilir vede yeniden enfekte edebilir. Antibiyotikleri daha sonra tekrar kullanmak için saklamayın vede bir başkasına kullanması için vermeyin.
Enfeksiyon Neden Olur, enfeksiyon, zararlı mikroorganizmaların vücut da yayılma aşamasıdır. Yerleştiği organ ya da dokuda ki hücreleri istila ederek hasara yol açar. Yatılma hızına vede etki derecesine göre hafif ya da ağır, hatta ölümcül olabilmektedir. Vücuda pek çok biçim de bulaşır vede hastalıklara neden olur. Çocuklar, bebekler, yaşlılar vede kronik hastalar enfeksiyonlara karşı daha savunmasız olurlar. Eğer ki sizin de enfeksiyon neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Enfeksiyon enden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da enfeksiyon nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Etli Fettucini Makarna Nasıl Yapılır?