Endokardit Belirtileri Nelerdir?

Endokardit Belirtileri Nelerdir? Endokardit Nedenleri Nelerdir?, Endokardit nasıl tedavi edilir? Hakkında merak edilen bazı bilgileri bulabilirsiniz.

Endokardit Belirtileri Nelerdir? Endokardit Nedenleri Nelerdir?

Endokardit Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Endokardit Belirtileri Nelerdir

Endokardiyum olarak bilinen kalp kapakçıkları ve kalp odacıkları astarının mikrobik bir enfeksiyon nednei ile iltihpalanmasına endokardit denmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz endokardit nasıl tedavi edilir? ve endokardit nedenleri nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Endokardit belirtileri nelerdir?

Endokardit, infektif endokardit olarak da bilinmektedir. Vücutta kan dolaşımına giren bakteri, mikrop ve mantarlar kalp kapakçıklarının vede odakcıklarının zarar gördüğü yere bağlanarak saldırmaktadır. Kalp genellikle enfeksiyona karşı iyi bir koruma sağlasa da, yapay olan kalp kapakçığı, konjenital kalp hastalığı gibi durumlarda endokardit oluşumuna karşı açık olmaktadır. Hızlıca müdahale edilmesi gereken endokardit tedavi edilmediği durumda bireyin yaşamanı tehdit edebilmektedir.

Endokardit belirtileri, halsizlik, yüksek ateş, gece terleme vede deride döküntü şeklinde belirtiler ile kendini gösterebilmektedir. Bunların yanında bireyde açıklanamayan kilo kaybı, iki günden fazla süren öksürük ve iştahsızlık da görülebilmektedir. Endokardit, çoğunluk ile bakterilerden dolayı ortaya çıkarak mantarlar ve mikroplar nedeniyle de görülmektedir. Özellikle ağız içerisinde diş çekimlerinden sonra, diş eti hasarına bağlı olarak vücuda giren bakteriler endokardite neden olmaktadır. Bunun yanında deriden, bağırsaklardan vede solunum sisteminden giren bakteriler de endokardite sebebiyet verebilmektedir. Endokardite aynı zamanda candida gibi mantarlar da neden olabilmektedir. Vücuda giren bakteriler hızla bir şekilde koloniler oluşturur, büyürler ve enzimler üreterek çevredeki dokuya tahrip etmeye neden olurlar. Sağlıklı kalp kapakçıkları endokardite neden olan enfeksiyona karşı dirençli olsa da zarar görmüş kapakçıkların yüzeyindeki kusurlara yapışırlar ve burada hasara neden olmaktadır. Yazımızın devamına giderek endokardit belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Endokardit Nedenleri Nelerdir?

Endokardit Belirtileri

Emboli. Küçük kan pıhtıları veya ilerlediği durumda felç,
Boğazda ağrı, kaşıntı ya da yutkunma esnasında ağrı,
Bulantı, kusma ya da ishal,
Ayak, bacaklar ve karında ödem,
Göğüste ağrı ve nefes darlığı,
Uzun süren kalıcı kuru ya da nemli öksürük,
Kilo kaybı ve iştahsızlık,
Halsizlik ve yorgunluk hissi,
Geç iyileşen veya iyileşmeyen yaralar,
Vücutta ağrı, hassasiyet, kızarıklık veya şişlikler,
Deride döküntüler,
Gece terlemesi,
Üşüme ve terleme,
39 derece üstünde görülen yüksek ateş.

Endokardite Neden Olan Bakteriler Vücuda Şu Yolla Bulaşır

İdrar yapma nedeni ile endokardite oluşabilir,
Diş ameliyatı,
Dişleri diş ipi ile temizleme,
Dişlerin fırçalanması,
Günlük olarak tüketilen besinler.

Endokardit Kimleri Etkiler?

Ameliyat sonrası yeni kalp kapağı protezi,
Endokardit geçirmiş olması,
Hasarlı veya anormal kalp kapakçığı,
Kalbin doğuştan kusurlu olması.

Endokardit Tanısı Nasıl Konur
Endokardit Tanısı Nasıl Konur

Endokardit teşhisi, uzman hekimin fiziki muayenesinden sonra yapılacak olan testleri içermektedir. Özellikle kan tahlilinden sonra bireyin vücudunda bulunan bakteri vede mikroorganizmalar tespit edilmektedir. Doğru teşhis için antibiyotik almaya başlamadan önce laboratuvarın kan kültürleri alması gerekebilmektedir. Bireyde yüksek oranda beyaz kan hücresi olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bu durum enfeksiyonu ortaya çıkarmaya yardımcı olmaktadır. C-reaktif protein gibi maddeler için yapılan kan testleri, bireyin vücudunda iltihap olduğunu gösterebilmektedir. Enfeksiyon tespitinden sonra ekorkardiyogram istenmektedir.

Endokardirt, hızla müdahale edilmesi gereken hastalıklar arasında bulunmaktadır. Endokardit tedavisi durumunda kişiye öncelikli olarak antibiyotik tedavisi uygulanabilmektedir. Genellikle kalp odalarındaki vede kapakçıklardaki tüm bakterileri öldürmek adına 4 ila 6 hafta tedaviye ihtiyaç duyulabilmektedir. Bireyin vücudu antibiyotik tedavisine yanıt vermediği durumda cerrahi müdahale istenebilmektedir. Kalp yetmezliği, kalp hasarı veya enfeksiyonun arterleri tıkadığı durumda bu müdahale gerçekleşmektedir.

Endokardit Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de endokardit belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Endokardit belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı endokardit belirtileri nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; İdrarda Ürobilinojen Değeri Kaç Olmalı?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed