Düşme Riski Faktörleri Nelerdir? Düşme Riski Hemşirelik Bakım Planı, Düşme riski olan hastalar için hangi figür kullanılır? İle ilgili bilmeniz gerekenler.
Düşme Riski Faktörleri Nelerdir? Düşme Riski Hemşirelik Bakım Planı
Kişilerin düşme olasılığının artması vede bunun sonucunda düşmesi fiziksel zarara neden olur. Özellikle yaşlılar düşmeleri, halinde ağır yaralanma riski altında yer almaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için düşme riski olan hastalar için hangi figür kullanılır? ve düşme riski hemşirelik bakım planı ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Düşme riski faktörleri nelerdir?
Düşme riskini engellemek, çok önemli değilmiş gibi görünebilir. Yalnız sağlık açısından son derece önemli olmaktadır. Araştırmalara göre her yıl 65 yaşından büyük kişilerin düşme oranı diğer yaştakilere göre daha fazla olmaktadır. Özellikle kadınların erkeklerden daha fazla düşme riski altında olduğu ya da düştüğü belirtilmiştir. 65 yaşından büyük kişiler de yaralanma vede ölümler ile bile sonuçlanabilmektedir. Düşme sonucu meydana gelen yaralanmaları; Kırıklar, doku hasarı vede travmatik beyin hasarları olarak görmekteyiz. En önemli olanı da, yaşam kalitesi düşmeye bağlı yaralanmadan dolayı önemli ölçüde değişmektedir. Yazımızın devamına giderek düşme riski faktörleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Düşme Riski Olan Hastalar İçin Hangi Figür Kullanılır?
Düşme Riski Faktörleri
– Uykusuzluk,
– Aşırı alkol kullanımı,
– D vitamini düşüklüğü,
– Kırgınlık,
– Tekrar düşeceğinden korkma,
– Baş dönmesi ya da denge güçlüğü,
– Bacaklar da kas güçsüzlüğü,
– Ayak hastalıkları,
– Tiroid sorunları,
– Anemi ya da diğer kan hastalıkları,
– Parkinson hastalığı,
– Diyabet,
– Kronik ağrı,
– Artrit,
– Yaşlılık.
Düşme riski oldukça önemlidir. Düşmeyi önlemenin azaltılması adına, hemşirelik bakım planı bu anlam da çok önemlidir. Hemşirelerin hastaları, aileleri vede hasta bakıcıları bakım kalitesi dışında düşmelerin önlenmesi konusunda da eğitmensi son derece önemlidir. Kişi öncesine göre daha az düştüğünü ya da düşme korkusunun göz ile görülür derece azaldığını bildirmelidir. Hasta güvenliği artırmak vede düşmeleri engellemek için yeni stratejiler uygulanmalıdır.
Düşme Riski Hemşirelik Bakım Planı Nedir?
– Hastanın evde nasıl yürümesi gerektiği öğretilir.
– Hastanın düzenli egzersiz vede yürüyüş eğitim programına katılması sağlanır.
– Hasta yürürken bağlı olmayan ayakkabı ya da terlik ile yürümesi teşvik edilir.
– Yatak kenarlıkları kaldırılır.
– Yatakların yerden yüksekliği mümkün olsan, en düşük seviyeye getirilir. Mümkünse yatak zemine bitişik olarak ayarlanır.
– Gece boyu odanın yeteri kadar aydınluk durum da bırakılmasına özen gösterilir.
– Çağrı düğmesi, su, telefon gibi hastanın kullandığı ihtiyaçları kolay ulaşılabilir konuma koyulur.
– Hasta, hemşire odasına yakın bir odaya taşınır.
– Düşme riski taşıyan hastalar için, sağlık hizmeti verilen oda da düşme önemini hatırlatmak için işaretler koyulur.
Düşme Riski Faktörleri Nelerdir, düşme riski olan hastalar adına, hastanın risk düzeyine yönelik önlemler alınmalıdır. Ne gibi önlemler alınacağı da, düşme riski değerlendirme prosedürün de yer almaktadır. Düşme riski olan hastalar ise dört yapraklı yeşil yonca figürü ile tanımlanmalıdır. Eğer ki sizin de düşme riski faktörleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Düşme riski faktörleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da düşme riski faktörleri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Biyotinidaz Eksikliği Belirtileri Nelerdir?