Diyarenin Belirtileri Nelerdir?

Diyarenin Belirtileri Nelerdir? Diyare Oluşumunun Nedenleri Nelerdir? Diyare nedir? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgilere, yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Diyarenin Belirtileri Nelerdir? Diyare Oluşumunun Nedenleri Nelerdir?

Diyarenin Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Diyarenin Belirtileri Nelerdir

Bağırsak harekelerinin, hızlanmasıyla oluşan diyare, bağırsakların sıvı emilimi azalmaktadır. Diyarenin akut vede kronik olmak üzere iki çeşit ishal çeşidi bulunmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için diyare nedir? ve diyare oluşumun nedenleri nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Diyarenin belirtileri nelerdir?

Akut diyare 3 haftadan kısa sürmektedir. Genellik ile mikrobik nedenle meydana gelir. 3 Haftadan uzun bir süre sürmesi de karakterize olmaktadır. Genellik ile bağırsak fonksiyonlarından kaynaklanan hastalıklardan dolayıdır. Kronik diyare ishalin kronikleşmiş vede sık sık tekrarlayan durumudur. Bağırsakların düzenli çalışmaması kronik diyareye neden olmaktadır. İshal 3 günden fazla sürüyor ise, şiddetli karın ağrısı, makatta ağrı 38 derece ateş var ise, vakit kaybetmeden uzman hekime görünmelisiniz. Sürekli ishal, aşırı sıvı kaybına neden olmaktadır. Kronik enfeksiyonlar, kronik ishale neden olabilmektedir. Kronik ishal, en az 4 hafta sürmektedir. Kronik diyarenin meydana gelmesin de, genellikle bağırsak sorunları veya bağırsak problemlerinden dolayı rastlanmaktadır. Yazımızın devamına giderek diyarenin belirtileri ile ilgili daha fazla bilgilere, ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Diyare Oluşumunun Nedenleri Nelerdir?

Diyarenin Belirtileri

Kronik ishal nedenleri,
Şiddetli karın ağrısı vede krampları,
Diyarenin neden olduğuna bağlı olarak, ateş vede kanlı dışkılama,
Gaz vede bulantı,
Sürekli sıkışma hissi ile tuvalete gitme isteği.

Diyare oluşumunun nedenleri; Zehirli enfeksiyonlar, beslenme alışkanlıkların da, uygulanan ani değişikler nedeni ile diyare oluşabilir. Besinlere karşı gelişen alerjiler, zehirlenmeler, sindirim kanalı veya bezlerindeki, yangılanmanın yol açtığı bozukluklar, parazit etkenler, yanlış beslenme, vitamin yetersizlikleri.

Bağırsak hareketlerinin düzenli olarak çalışmaması sonucun da, gün içinde birden fazla kez sulu dışkılama rastlanmasına diyare denir. Özellikle de, yaz aylarında çok sık rastlanmaktadır. Büyük tuvaleti tutamama, kusma, halsizlik, bulantı vede karın bölgesin de yoğun gaz gibi belirtiler ishalin habercisi olarak görünmektedir. İshale genellik ile virüs vede bakteriler neden olmaktadır. En çok rastlanan akut ve kronik olmak üzere iki çeşit diyare bulunmaktadır. İshal diğer ismi ile diyare, viral vede bakteriyel enfeksiyonlar sonucunda veya gıda zehirlenmesine bağlı olarak gelişebilmektedir.

Yetişkinlerde Diyare Nasıl Tedavi Edilir?

Diyare genellikle kısa sürmektedir. Kendi kenine hiçbir tedavi gerektirmeden bir kaç gün içinde geçer. Diyarenin devam ettiği süre boyunca, vücuttaki su oranı oldukça azalmaktadır. Bu nedenle bu süre boyunca olabildiğince, çok su tüketilmesi lazım. Uzun süren diyare (ishal) durumunda uzman hekime görünmeli. Uzun süren diyarede, uzman hekim çeşitli ilaçlar tavsiye etmektedir. Eğer diyare (ishal) virüsten kaynaklanıyor ise antibiyotikler iyi gelmemektedir. Diyare yani ishal boyunca vücudun kaybettiği mineral vede su yerine koyulması lazım. Bunun için bol miktarda su tüketilmeli, et suyu ile yapılmış yemekler yenmeli vede meyve suyu içilmelidir. Yalnız elma suyu gibi ishali daha çok arttıracak meyve sularından uzak durulmalıdır. Eğer diyareye bir ilaç veya antibiyotk neden oluyor ise, bu durumu doktorunuza bildirmelisiniz. İshalin tedavi edilebilmesi için, altında yatan nedenlerin öğrenilmesi lazım. Belirtileri azaldıktan veya bittikten sonra, katı vede düşük lif barındıran besinleri yiyecekleriniz arasına eklemeniz gerekmektedir.

Diyare İshal Nasıl Geçer?

Diyareyi yani ishali daha da kötüleştirecek yiyeceklerden mutlaka kaçınmalı. Muz gibi ishalin yavaşlamasına yardımcı meyveleri tüketmeye gayret etmelisiniz. İshal sırasın da, yağlı vede kızarmış yiyecekler, kahve, baharatlı yiyecekler, soda vede kafeinli içecekle, tam tahıllı ve kepekli ekmekten uzak durulması lazım. Sıcak suya bal karıştırarak, günde bir kaç kez bu karışımı tüketmek, ishalin hafiflemesini yardımcı olmaktadır. Papatya çayının da, ishali hafifletici vede geçirici özelliği vardır. Doğru beslenme programı uygulayarak vede yağlı yiyeceklerden uzak durarak kısa süre zarfında ishal tedavi edilebilmektedir.

Diyarenin Belirtileri Nelerdir, diyare, insanlar arasında ishal olarak bilinmektedir. Günde üç defadan fazla çok sulu, gevşek dışkılama halinde görülmektedir. Diyare oldukça yaygın yaşanılan durumdur. Özel bir bakım vede tedavi gerektirmeden bir kaç gün içinde kendiliğinden geçmektedir. Eğer ki sizin de diyarenin belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Diyarenin belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da diyarenin belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Alan Adının Yaşı Arama Sıralamasına Etki Eder Mi?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed