Distoni Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Distoni Hastalığı Nedir? Distoni hastalığı nasıl tedavi edilir? Hakkında merak ettiğiniz, bazı bilgiler yazımızda.
Distoni Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Distoni Hastalığı Nedir?
Esansiyel tremor vede parkinson hastalıklarından sonra, en sık rastlanan hareket bozukluğu hastalığına distoni hastalığı denmektedir. Bu hastalık toplum tarafından pek bilinmemektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için distoni hastalığı nedir? ve distoni hastalığı nasıl tedavi edilir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Distoni hastalığı belirtileri nelerdir?
Çoğunlukla yetişkinler de rastlanan hastalık, bazı durumlar da gençler de vede çocuklarda da rastlanmaktadır. Yetişkinlik dönemin de başlayan distoni hastalığı, vücudun tek bir bölümünü etkiler iken, çocukluk çağında başlayan distoni hastalığı, sıklıkla vücudun birden çok bölümünü etkilemektedir. Vücudun tümünde veya bir bölümünde meydana gelen istemsiz kasılma vede seğirmeler ile karakterize olan distoni hastalığı, zaman zaman bükülmelere nedne olarak, vücut duruşunun bozulmasına yol açabilmektedir. Farklı bir deyişte distoni hastalığı varlığında ortaya çıkan kasılma, bükülme vede kıvrılma hareketleri anormal postüre veya kolları, bacakları, gövdeyi, başı, yüzü, ses tellerini etkileyen tremora yani titreme neden olabilmektedir. Distoni hastalığı primer distoniler vede sekonder distoni olarak iki ayrı grupta incelenmektedir. Yazımızın devamına giderek distoni hastalığı belirtilerini ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.
Distoni Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Distoni Hastalığı Belirtileri
– Yorgunluk, stres vede fazla fiziksel aktivite ile kötüleşen semptomlar,
– Durduramadığınız istemsiz halde vede hızlı göz kırpma,
– Konuşurken sesin titremesi,
– Konuşma zorluğu,
– Özellikle yorgun ya da stresli hissettiğiniz de boyun bölgesinde ani sıkılaşma ya da boynun bir tarafa dönmesi.
Distoni hastalığı belirtileri yavaş biçimde başlayabilir. Başlangıçta sadece, el yazınızın kötüleştiğini fark edebilirsiniz. Bazı durumlar da ayaklar da kramplar olabilir ya da daha belirgin biçimde, bir ayağın kontrolünü kaybedebilirsiniz. Ayağın kasıldığını ya da ayağın sürüklemeye başladığını fark edebilirsiniz. Distoni hastalığı semptomları aynı seviyede kalabileceği gibi zamanla daha da kötüleşebilir.
Distoni hastalığı tedavi yöntemleri, hastalığa neyin yol açtığı henüz tam olarak bilinmese de, bu konu da çalışmalar devam etmektedir. Sıklıkla kendiliğinden meydana gelen, distoni hastalığının tanısı için hasta doktora başvurduğunda doktor, hastanın öyküsünü dinlemektedi.r Şikayetlerin ne zamandan beri var olduğunu, hastalığın kaç yaşında başladığını, etkilenen vücut bölgesinin nereleri olduğunu, rahatsızlığın aniden mi başladığını vede zaman içinde kötüleşip kötüleşmediğini sorgulamaktadır. Eşlik eden farklı klinik sorunların varlığını araştırır. Daha sonra nörolojik muayene yapar. Bazı vakalar da ek laboratuvar vede radyolojik görünleme tetikleri istemektedir. Hafif şiddette veya başlangıç dönemindeki distoni hastalığı tanı alamayabilir. Yalnız belirtilerin şiddetli olması durumunda tanı koyulur. Distoni hastalığına yol açan odak varlığında, odak hastalığın tedavisi uygulanır. Bunların dışında hastanın rahatlamasını sağlayan bazı ilaç grupları kullanılabilir. Medikal tedaivye yeterince yanıt alınamaması durumunda periferik veya santral cerrahi tedavi tekniği tercih edilmektedir.
Distoni Hastalığı Belirtileri Nelerdir, distoni hastalığı bireyin günlük yaşantısını etkileyen, ölümcül hastalık değildir. Doğru tanı konulması durumunda ilaç ya da cerrahi müdahale sayesinde tedavi edilebilmektedir. Eğer ki sizin de distoni hastalığı belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Distoni hastalığı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da distoni hastalığı belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Elektrik Mühendisliği Bölümü Nedir?