Diş Kırılmasının Nedenleri Nelerdir?

Diş Kırılmasının Nedenleri Nelerdir? Diş Durduk Yere Neden Kırılır? Dişin yarısı neden kırılır? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler yazımızda.

Diş Kırılmasının Nedenleri Nelerdir? Diş Durduk Yere Neden Kırılır?

Diş Kırılmasının Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Diş Kırılmasının Nedenleri Nelerdir

Diş doktoruna, diş kırılması nedeni ile giden bir çok hasta bulunmaktadır. Diş kırılma sorunu bazen kendiliğinden, bazen de sert yiyecekler yerken meydana gelebilir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için dişin yarısı neden kırılır? ve diş durduk yere neden kırılır? Sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Diş kırılmasının nedenleri nelerdir?

Diş kırılmasının bir çok nedeni vardır. Diş minesinin incelmesiyle birlikte, meydana gelen diş kırılması sorununa, çürük dişler de etki etmektedir. Bu nedenle dişlerin bakımına oldukça dikkat edilmeli vede günde en az iki kez dişleri detaylı olarak fırçalamak lazım. Dişi kırılan insanlar, genellikle ağızlarının içinde çözünemeyen sert bir cisim olduğunu hissetmekte veya kırılan diş parçası fırladığı zaman durumu fark edebilmektedir. Bu gibi durumlar da, bir an önce diş doktoruna gidilmelidir. Vakit kaybetmeden en uygun diş tedavisine başlanmalıdır. Yazımızın devamına giderek diş kırılmasının nedenleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Diş Durduk Yere Neden Kırılır?

Diş Kırılması Çocuklarda Nasıl Tedavi Edilir?

Diş kırılmasın da, eğer ki diş kökü ile birlik de yerinden fırlamış ise yapılması gereken, dişin kök yüzeyine dokunmadan dişi suyla yıkamaktır. Kırılan parça mevcut ise, yapıştırma işlemi yapılarak diş eski formuna dönüştürülebilir. Eğer kırık diş parçasının olmaması durumun da, estetik dolguyla da hasarlı kısmın tedavisi yapılabilmektedir.

Diş kırılması, sadece dişin ağızda olan bölümü olarak bilinen kuron da meydana gelmeyebilir. Bazı durumda kırık kısım, dişin köküne kadar gidebilir. Bu tür kırıklara ise vertikal kök kırığı adı verilir. Çoğunlukla ön kısımda yer almakta vede bu tarz kırıkların başlangıçları da, daha çok kök de başlamaktadır. Bazı durumlar da, dişin kök şekli de kırıkların meydana gelmesin de önemli rol oynamaktadır. Enfeksiyonlar da diş kırılmasına neden olabilir. Eğer diş kırılması bir enfeksiyondan dolayı ise, öncelik ile ağız içinde bu durumda enfeksiyonun tedavi edilmesi lazım. Enfeksiyona neyin neden olduğu vede enfeksiyonun altında yatan neden bağlı olarak tedavi yöntemi uygulanmaktadır.

Diş Kırılmasının Nedenleri

Düşmek,
Yüze sert darbe almak,
Çürük dişler,
Sert bir şey ısırmak,
Çeşitli diş enfeksiyonları,
Dişleri sıkmak veya gıcırdatmak,
Arka arkaya soğuk vede sıcak içecekler tüketmek.

Diş kırılması durumun da yapılması gereken ise, Kırık diş parçaları toplayarak, diş doktoruna başvurmak için temiz vede kuru kaba koymak lazım. Dişin kalan bölümünü de, ılık su ile yıkayarak üzerinde ki, kir vede kalıntılardan temizlenmesi lazım. Diş eğer ki, yaralanma sonucun da kırıldı ise, şişmeyi önlemek adına bölgeye buz kompres yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise randevu alınması için, vakit kaybetmeden diş doktoruna başvurmalısınız. Sarı dentin veya kırmızı vede açık da pulpa görünüyor ise, daha fazla zaman kaybetmeden diş doktoruna gitmelisiniz. Bu gibi durumlar da, diş doktoruna gitmeyi ertelemek, daha ciddi ağız ve diş problemlerine neden olmaktadır.

Diş Kırılması Tedavi Edilir Mi?

Eğer diş kırılması tedavi edilmez ise, çok ciddi ağız vede diş sağlığı problemlerine yol açabilmektedir. Bu nedenle diş kırıldığında, vakit kaybetmeden diş doktoruna gidilmelidir. Tedavi edilmeyen kırık diş, zamanla zayıflar vede diş kaybına kadar riskler yaşanır. Erken müdahale edilen diş kırığının kurtarılma ihtimali, daha yüksektir. Bu nedenle de, diş kırılmasından ayrılan bir parça var ise, bu parçayı saklayarak diş doktoruna başvurmalısınız. Bazı durumlar da diş doktorunuz, bu parçaları dişiniz ile birleştirmeyi tercih etmektedir. Diş de kırılma veya çatlamalar, dişin içinde ki dokuya hasar vererek, ilerde sorun çıkmasına neden olmaktadır. Bu gibi durumlar da, sadece diş doktorunun yapacağı tedavi ile hasarın büyümesi önlenebilmektedir. Bu durumlar kaplama diş veya dolgusu olan düşen dişler içinde aynıdır.

Diş Kırılmasının Nedenleri Nelerdir, diş kırılması yaygın olarak, travmatik nedenlerden kaynaklanır. Spor sırasında şiddetli çarpışmalarından, araba kazaları, derin diş çürüğü vede düşen dolgulardan dolayı, dişler de kırılma problemi meydana gelir. Diş kırılmaların da, kırılan parçanın boyutuna göre farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Eğer ki sizin de diş kırılmasının nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Diş kırılmasının nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da diş kırılmasının nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Roblox Ne Zaman Düzelir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed