Diş İltihabı Nasıl Geçer?

Diş iltihabı Nasıl Geçer? Diş İltihabı Kaç Günde Geçer?, Diş iltihabı nedenleri ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızın içeriğinde derledik.

Diş İltihabı Nasıl Geçer? Diş İltihabı Kaç Günde Geçer?

Diş iltihabı Nasıl Geçer
Sayfa İçeriği: Diş iltihabı Nasıl Geçer

Diş etlerinde, iltihaplı keseciklerin meydana gelmesine diş iltihaplanması denmektedir. Bu kesecikler birer bakteriyel enfeksiyon oluşumu olmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için diş iltihabı nedenleri ve diş iltihabı kaç günde geçer? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Diş iltihabı nasıl geçer?

Diş iltihapları, çoğunluk ile tedavi edilmeyen diş iltihapları, diş eti yaralanmaları, geçirilen diş operasyonları gibi nedenlerle oluşur. Bakteriler diş kökünü istila ederek dişin iç kısmındaki bağ doku, sinir vede damarları etkilemektedir. Bakteriler genelde diş çürüklerinden diş köküne sızmaktadır. Diş eti iltihaplarında, diş eti şişmesi, ateş, boyunda şişlik, diş hassasiyeti vede diş zonklaması tarzında ağrı gibi semptomlar rastlanmaktadır. Diş iltihabının oluşmasındaki en önemli neden, işin sağlığına vede hijyenine dikkat etmemekten geçmektedir. Dişlerin temizlenmesi oldukça önelidir. Diş iltihapları oluştuğu takdirde iltihapların kuruması için vede iltihabın geçebilmesi için bazı yöntemler tercih edilir. Yazımızın devamına giderek diş iltihabı ile alakalı daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.

Diş İltihabı Kaç Günde Geçer?

Diş İltihabı Nedenleri

Ağız vede diş bakımına yeterli özenin gösterilmemesi,
Yetersiz beslenme,
Bazı hastalıklar nedeni ile diş etlerinde meydana gelen enfeksiyonlar.

Genellik ile bakteriyel enfeksiyonlara bağlı olarak meydana gelen diş eti iltihabı gingivitis olarak da isimlendirilmektedir. Diş iltihapları genellik ile, diş eti iltihaplanmasından kaynaklanmaktadır. Diş eti iltihabı için, doğal çözümler yer almaktadır. Bu çözümler iltihabın kurutulması, ağrıyı azaltmak, şişliği azaltmak gibi bir çok semptomun yok edilmesini sağlamaktadır. Diş eti iltihabına iyi gelen bazı doğal çözümler;

Yağ çekme,
Sarımsak,
Karanfil,
Siyah çay,
Tuzlu su,
Elma sirkesi,
Kekik yağı,
Zerdeçal.

Diş İltihabı Nasıl Geçer

Kekik yağında antioksidan vede anti bakteriyel özellikler barındırmaktadır. Diş iltihaplarına iyi gelen kekik yağı, iyileşme sürecini de hızlandırmaktadır. Bir kaç damla kadar kekik yağı, diş üzerine direk damlatılarak 15 dakika bekletilmektedir. Zerdeçal, iltihap önleyici, anti septik vede antibiyotik özellikleriyle oldukça iyi bir iltihap gidericidir. Ağız sağlığının korunması, diş iltihaplarının azaltılıp, diş ağrılarının giderilmesini sağlamaktadır. Zerdeçal tozunun biraz su ile karıştırılmasının ardından dişler fırçalanır. Daha sonra macun kıvamında olan zerdaçalı su karışımı, diş üzerine uygulanıp 20 dakika kadar beklenir vede ağız çalkalanmaktadır. Eski bir ayurveda teknik olan yağ çekme yöntemi diş eti ağrıları vede diş iltihaplanrıa iyi gelen yöntemdir. Bu yöntem ağızda bulunan bakterilerin azalmasını sağlamaktadır. Yağ çekme tekniğinde ağız içine bir çorba kaşığı kadar hindistancevizi yağı konulmaktadır. 15 dakika boyunca yutmadan ağız çalkalanmaktadır. Bu işlem gün içerisinde 2 defa 1 ay süreliğine tekrarlanmalıdır.

Diş İltihabı Nasıl Geçer

Diş sorunları vede diş iltihaplarında en etkili doğal yöntem olarak karanfil tercih edilmektedir. Karanfilin ağzı kesici, anti bakteriyel, antiseptik özellikleri bulunur vede bu özelliklerin her biri diş eti ağrısı, diş ağrısı vede diş iltihaplarını gidermeye yardımcı olmaktadır. Bir pamuk parçasının üzerine karanfil yağı damlatılıp, ağrıyan diş üzerine konulduğunda bir kaç dakikada etkisini göstermektedir. Bir başka yöntem olarak da diş üzerine direk bir tane karanfil konulup suyu çıkana kadar çiğnenir vede ağızda 30 dakika tutulmaktadır. Siyah çayların torbası, diş iltihabı için tercih edilebilmektedir.

Diş İltihabı Evde Nasıl Geçer?

Siyah çay içerisinde tanen isimli bir madde yer alır vede bu madde dişteki iltihaplanmayı vede diş ağrısını gidermektedir. İçerdiği antioksidanlar ile ağız sağlığını destekleyip enfeksiyonların önlemesi sağlanmaktadır. Siyah çay torbasını diş üzerine koyup bekleterek, bu etkiler sağlanabilmektedir. Çay ister gece boyu, ister de daha kısa bir süre diş üzerinde kalmasının bir sakıncası yoktur.

Diş iltihabı Kendiliğinden Geçer Mi
Diş iltihabı Kendiliğinden Geçer Mi

Dişlerde bulunan iltihaplara iyi gelen doğal yöntemlerden biri de, elma sirkesi tercih etmektedir. Elma sirkesi de bir dezenfektan görevi görür vede diş iltihaplarına iyi gelmektedir. Diş iltihabının yaşandığı bölgenin dezenfekte edilmesini sağlamaktadır. Bir çorba kaşığı kadar elma sirkesi bir kaç dakika boyunca ağıza alınıp çalkanmaktadır. Daha sonra ağız ılık su ile çalkalanarak temizlenmektedir. Bunun dışında başka bir yöntem olarak da, bir çay kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırıp günde 2 kez içilebilmektedir.

Diş iltihabının geçmesi için, ilk kullanılacak tedavi antibiyotik tedavidir. Antibiyotik olan ilaçlar, iltihabı en hızlı şekilde vücuttan uzaklaştırmaktadır. Daha sonra da, dişlerin arasında veya diş kökünde meydana gelen diş iltihaplarını ntekrar oluşmaması için diş temizlenip iç kısmı boşaltılmaktadır. Daha sonra yeniden diş iltihabının oluşmaması için diş etleri, diş yüzeyi vede diş kökü diş doktoru tarafından temizlenmektedir. Genel olarak diş iltihaplarında kanal tedavisi yapılmaktadır. Kanal tedavisinin yapılamadığı durumlarda da diş çekilmektedir. Diş doktoruna giderek mutlaka uygun tedavi planlaması yapılmalıdır.

Diş İltihabı Nasıl Geçer, eğer ki bir ilaç tedavisi alınacak ise, uzman hekim tarafından önerilen antibiyotikler kullanılmalıdır. Bunun yanında evde kekik, zerdeçal, çörek otu gibi doğal iltihap gidericiler de tercih edilebilir. Eğer ki sizin diş iltihabı nasıl geçer, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Diş iltihabı nasıl geçer, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da diş iltihabı nasıl geçer, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Mide Krampı Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed