Diş Çekiminden Sonra Nelere Dikkat Etmeli

Diş Çekiminden Sonra Nelere Dikkat Etmeli Diş Çekimi Sonrası Ağrı, bir çok insan günümüz de diş çekildikten sonra nelere dikkat edilmesi konusunda bilgisiz.

Diş Çekiminden Sonra Nelere Dikkat Etmeli Diş Çekimi Sonrası Ağrı

Diş Çekiminden Sonra Nelere Dikkat Etmeli
Sayfa İçeriği: Diş Çekiminden Sonra Nelere Dikkat Etmeli, Diş Çekimi Sonrası Ağrı, Diş Çekiminden Sonra Dikkat Etmeniz Gereken Kurallar, Diş Çekimi Sonrası Neler Yapmalı, Diş Çekildikten Sonra Ne Zaman İyileşir, Diş Çekildikten Sonra Ağrı, Diş Çekiminden Sonra Ne Yemek Yenir, Diş Çekiminden Sonra Neden Tükürülmez, Diş Çekiminden Sonra Sigara İçtim, Diş Çekiminden Sonra Antibiyotik İçilir Mi, Diş Çekiminden Sonra Tampon Ne Zaman Çıkarılır, Diş Çekiminden Sonra İltihaplanma

Diş çekimindne sonra nelere dikkat etmeli, hakkında bilmeniz gereken bazı maddeler bulunmaktadır. Günümüz de en çok merak edilen sorular arasında diş çekimi bittikten sonra, nelere dikkat edilmeli. Diş çekiminden sonra nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında hazırladığımız yazımız da bilmeniz gerekenleri öğrenebilirsiniz. Diş kaybı bir çok sebeplerden dolayı yaşanmaktadır. Diş kaybınızın günümüz de çok görülmesinden dolayı diş hekimlerinin diş sağlığı vede ağız açısından öncelikle dişi tedavi etmelerini amaçlasalar da bir çok sağlık sorunları nedeni ile diş kaybıpları yaşanmaktadır.

Diş çekiminize karar veren diş hekiminiz öncesi vede sonrası hastaların dikkat etmesi gereken bir kaç nokta bulunmaktadır. Dişlerinizi bazıları yada bir kaçını çektirdiğiniz de diş çekimi öncesi nelere dikkat etmeniz gerektiğini yada diş çekimi sonrası nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Diş çekimine başlamadan önce, diş hekimi tarafından verilmiş olan ilaçları düzenli kullanmalıdır. Diş çekimi öncesin de eğerki hastanın, yüksek tansiyon,kalp,şeker gibi rahatsızlıkları olup, olmadığını hekime bildirmesi gerekmektedir.

Antiseptikli suyla ağız çalkalanarak hastanın ağızdaki bakteri oranını azaltmalı vede dişlerini fırçamalıdır. Diş hekimi korkunuz var ise bunu hekiminizle paylaşmalı vede sakın davranmalısınız. Diş hekimi korkusu günümüz de çok görülebilmektidir. Korku ile ilgili hekime bilgi verilirse, konuşularak bu konu aşılmış olur. Hasta korkusunu yenemiyorsa, genel anestezi altında da çekim yapılabilmektedir.

DİŞ ÇEKİMİNDEN SONRA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KURALLAR

Diş çekiminden sonra 24 saat ağız su ile çalkalanmamalıdır.

Diş doktorunuz, dişinizi çektikten sonra üzerine koymuş olduğu tampon hemen çıkarılmamalıdır. En az 30/40 dakika boş kalan bölge üzerinde sıkarak tutulmalıdır.

Ağızınızdaki tampon çıkarıldıktan sonra, tekrar yeni bir tampon yerine koyulmamalıdır. Yaranın üzerinde oluşmuş kan pıhtısının dağılması için önemlidir. Eğer tekrar tekrar tampon koyarsanız, kan pıhtısının oluşmasını da engellemiş olursunuz. Doğal tampon görevi görecek vede çekim sonrası kan pıhtısının boşluğu doldurarak ilerleyen zamanlar da kemik yapısı oluşmasını sağlayacaktır. Eğerk kan pıhısının oluşması engellenir veya kan pıhtısı koparılırsa yaranın iyileşmesi bozulur vede ağrılı bir süreç oluşur.

24 saat boyunca alkol vede sigara kullanılmamalıdır. Kullanılırsa eğerki yaranın iltihap kapmasına sebep olabilir.

Diş çekiminden hemen sonra yemek yenmemelidir, en az iki saat beklenmelidir. 2 saat sonra ise, hastanın ılık içecekler vede ılık yiyecekler tercih etmelidir. Çok soğuk vede sıcak besinler tüketilmemelidir.

Diş çekiminden hemen sonra boş bölge dil ile karıştırılmamalıdır. Yaralı bölge de oluşmuş kan emilerek tükürülmemelidir. Diş çekimi sonrası çekilen yer el ile dokunulmaması gerekmektedir. Yaranın mikrop kapması oluşabilir.

Diş çekildikten sonra kanamalar ara ara devam etmektedir. Bu durum ise yaklaşık olarak 6/24 saat arasında devam edebilir. Aşırı kanamalar da ise diş hekiminiz ile görüşülmelidir.

Diş çekiminden sonra ağrılarınız olabilir, ağrı kesici kullanabilirsiniz. Sakın aspirin kullanmayın.

DİŞ ÇEKİMİ SONRASI NELER YAPMALI

Diş çekiminden 24 saat sonra yumuşak fırça kullanarak fırçalama işlemi yapabilir bu sayede yemiş olduğunuz yemek atıklarının bakteri oluşumunun da önüne geçmiş olursunuz. Dilerseniz ılık tuzlu su ile gargarada yapabilirsiniz.

Diş çekiminden birgün sonra yapmış olduğunuz normal ağız bakımı tedavilerinize devam edebilirsiniz. Yalnız çekim bölgelerini fırçalarken dikkatli olmalısınız.

Diş çekiminden sonra 24 saati geçen kanamanız var ise yada yüzünüz de şişme, aşırı ağrı görülüyorsa ağızınızında kötü koku oluşumunu fark ettiyseniz mutlaka diş hekiminize başvurmalısınız.

Diş Çekiminden Sonra Nelere Dikkat Etmeli, sayfamız da diş çekiminden önce ve sonra bilmeniz gerekenleri yazımızdan bulabilirsiniz. Diş çekiminden sonra nelere dikkat etmeli, yazımız hakkında sorularınızı bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Diş çekiminden sonra nelere dikkat etmeli, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sanal İlişkilerde Bilmeniz Gereken Kurallar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed