Dirsek Kırığı Belirtileri Nelerdir?

Dirsek Kırığı Belirtileri Nelerdir? Dirsek Kırığı Nasıl Anlaşılır?, Dirsek kırığı nasıl tedavi edilir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Dirsek Kırığı Belirtileri Nelerdir? Dirsek Kırığı Nasıl Anlaşılır?

Dirsek Kırığı Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Dirsek Kırığı Belirtileri Nelerdir

Dirsek eklemini meydana getiren bir veya birden fazla kemikte oluşan kırıklar ve çatlaklar, dirsek kırığı olarak tanımlanır. Dirseğin, anatomik yapısı bakımından ve yumuşak dokular tarafından yeterince sarılıp korunmadığından, darbelere ya da düşmelere karşı savunmasız olmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırladığımız dirsek kırığı belirtileri nelerdir? ve dirsek kırığı nasıl anlaşılır? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Dirsek kırığı belirtileri nelerdir?

Dirsek kırıkları, dirseğin üzerine düşme, sert bir şeyden direkt darbeye maruz kalma, düşmeye karşı korunmak için dirsek sıkıca tutularak uzatılmış bir kolun üzerine düşme gibi nedenlerle oluşabilmektedir. Dirsek kırığı ilk önce şiddetli ağrı ve kolu hareket ettirememe belirtileri ile kendini belli etmektedir. Kırığın oluştuğu ve etkilendiği bölgeye göre ek belirtiler görülebilir. İlk aşamada hasta kişinin şikayetleri ve belirtileri değerlendirildikten sonra, kolun kapsamlı bir fiziki muayenesi yapılır. Daha sonra dirseğin detaylı incelenmesi için röntgen çekilir. Beliritlerin durumuna göre hekiminiz, omuz, ön kol, el – el bilek röntgeni de isteyebilir. Her dirsek kırığı için uygulanacak tedavi, kırıkların parçalanma durumuna ve konumuna göre sınıflandırma yapılarak uygulanır. Dirsek kırığı parçalanma durumu için sıklıkla mayo sınıflandırma yöntemi tercih edilmektedir.

Sınıflandırma türleri; Tip 1, Tip 2, Tip 3 grupları altında oluşmaktadır. Tip 1; Ayrılmamış kırıklardır. Genellik ile çatlar halinde oluşmaktadır. Dirsek çatlağı, kemik kırılma noktasına gelmeden önce görülür. Yani kemikte yapısal bir bozukluk bulunur. Faakat parçalar kemikten ayrılmaz, Kısa süreli atel kullanımı gerektirebilir Tip 2; Ayrılmış kırıklardır. Hafif çıkıklı küçük kemik parçaları ya da tek kemik kırığı şeklinde meydana gelebilir. Radius başı kırığı ile birlikte hafif çıkık durumu da söz konusu olduğunda, 1 ila 2 hafta dirsek askısı ya da atel kullanımı ile nazik eklem hareket egzersizleri tavsiye edilmektedir. Tip 3; Stabil olmayan kırıklardır. Yani tek kırık ya da parçalı kırıklar kemik hattının tamamen dışına çıkar. Genellik ile stabil olmayan dirsek kırıklarına bağ, damar ya da sinir dokusu hasarları gibi diğer yaralanmalar da eşlik eder. Yazımızın devamına giderek dirsek kırığı belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Dirsek Kırığı Nasıl Tedavi Edilir?

Dirsek Kırığı Belirtileri

Nadir de olsa, parçalı kırıkların cildi kesmesiyle meydana gelen açık kırıklar,
Dirsek ekleminde gevşeklik ya da dengesizlik hissi,
Radius baş kırığından sonra özellik ile ön kolu döndürmede zorlanma,
Dirsek kırığı sonrası kolu tam açamama ve hareket esnasında dirsek eklem ağrısı,
Kırığın sinire denk gelmesi durumunda parmaklarda hissizlik,
Dirsek etrafında şişme ve morluklar.

Dirsek kırıklarında morluklar bazı durumlarda omuza doğru çıkabilir ya da ön koldan el bileğine doğu inebilir. Dirsek kırığında iyileşme belirtileri başta, dirsekte ağrı ve şişliğin kaybolması ile kendini belli eder. Yalnız bu belirtiler dirsek kırığının tamamen iyileştiği anlamına gelmemektedir. Hekiminiz aksini söylemedikçe alçı kullanımına devam etmeniz ve alçıya herhangi bir müdahalede bulunmamanız gerekir.

Dirsek Kırığı Kaç Günde iyileşir
Dirsek Kırığı Kaç Günde iyileşir

Dirske kırıklarının tedavisi genelde zordur. Çünkü kırıklar bir çok parçaya ayrılabilir ve bu parçalar aynı zamanda kasların, sinirlerin ve diğer yumuşak dokuların zarar görmesine neden olabilmektedir. Bu durumda eklem yüzeyleri mükemmel bir biçimde restore edilmelidir. İlgili yumuşak doku yaralanmaları saptanarak uygun biçimde yönetilmelidir. Tüm kırıkların tedavisinde amaç, kırıkların bir araya getirildikten sonra iyileşene kadar sabit tutulmasıdır. Bu işlem dirsek kırığında, dirseği destekleyecek askılar, ateller ve alçı tedavisi yardımı ile uygulanmaktadır. Ateller kırıkların iyileşmesinde alçı kadar destek sağlamamaktadır. Yalnız alçıların aksine ateller dirsekteki şişliğe göre ayarlanabilir. Hangi tür desteğin dirsek kırığına iyi geleceğini ortopedi ve travmatoloji hekiminiz muayene ve tetkiklerinize göre karar verebilmektedir.

Dirsek Kırığı Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de dirsek kırığı belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Dirsek kırığı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı dirsek kırığı belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Cam Balkonun Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed