Dirsek Kireçlenmesi Nedenleri Nelerdir?

Dirsek Kireçlenmesi Nedenleri Nelerdir? Dirsek Kireçlenmesi Belirtileri, Dirsek kireçlenmesi nasıl geçer? İle ilgili bilinmesi gerekenler yazımızda…

Dirsek Kireçlenmesi Nedenleri Nelerdir? Dirsek Kireçlenmesi Belirtileri

Dirsek Kireçlenmesi Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Dirsek Kireçlenmesi Nedenleri Nelerdir

Dirsek kireçlenmesi günümüz de nerede ise tüm herkesin başına gelebilecek sağlık sorunlarından bir tanesidir. Siz de dirsek kireçlenmesi ile ilgili bir çok bilgiye yazımızın içeriğinden ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Yazımızın devamına giderek dirsek kireçlenmesi belirtileri vede dirsek kireçlenmesi nasıl geçer? Bulabilirsiniz. Peki dirsek kireçlenmesi nedenleri nelerdir?

Tıp literatürün de dejeneratif eklem hastalığı, dejeneratif artrit veya osteoartrit olarak isimlendirilen kireçlenme, eklemlerin en sık rastlandığı kronik hastalıktır. Kireçlenme vücutta her eklemi etkileyebilmekte, yalnız çoğunluk ile diz, bel, kalça, boyun, baş parmak vede diğer parmakların küçük eklemleri vede baş parmağın taban eklemin de görülmektedir. Her yaşta insan da kireçlenme rahatsızlığı görülebilir. 65 yaş üstü kişilerde kireçlenme daha sık rastlanılır. Yaygın risk faktörleri ise, obezite, artan yaş, önceki eklem yaralanması, eklemlerin aşırı kullanımı, zayıf uyluk kasları vede genetik yatkınlık bulunmaktadır. İki erişkinden birin de yaşamları boyunca diz kireçlenmesi yaşanabilir. Boyun kireçlenmesi kişilerde nadir rastlanan durumdur. Yazımızın devamına giderek dirsek kireçlenmesi nedenleri ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Dirsek Kireçlenmesi Neden Olur?

Dirsek Kireçlenmesi Belirtileri

Eklem etrafın da hafif şişme.
Hareket etme ile azalan eklem sertliği vede hareket kısıtlılığı.
Aktivite sonrasın da ya da günün sonuna doğru daha da kötüleşen eklem ağrısı.
Bir eklem büküldüğünde eklemden tıkırtı veya çıtırtı sesi gelmesi.

Diz hareket ettirildiğinde gıcırdama sesi ya da kazılma hissi meydana gelir. Kasık bölgesi ya da kalça da bazen de diz ya da uyluk da ağrı hissedilir. Ayak baş parmağının tabanında ki, büyük eklem de ağrı vede hassasiyet hissedilmekte. Ayak bilekleri ya da ayak parmakların da şişlik oluşabilir. Eklem kenarın da kemik çıkıntı, parmaklar da şişme, hassasiyet vede kızarıklık yaşanabilir. Baş parmak taban eklemin de ağrı yaşanabilir.

Dirsek Kireçlenmesi
Dirsek Kireçlenmesi

Eklemler de kıkırdak ismi verilen sağlam materyal, her kemiğin ucunu kaplamaktadır. Normal eklemler de kıkırdak eklem hareketi için yumuşak ve kaygan bir yüzey sağlamakta vede kemiklerin arasında yastıkçık görevi görmektedir. Kireçlenme vakalarında da kıkırdak yapısı aşınma nedeni ile bozulmakta. Bu bozulma da ağrıya neden olmaktadır. Eklemler de şişme vede eklem hareketlerinde sorunlar meydana gelmektedir. Kireçlenme zaman içinde kötüye gittiği için, kemikler parçana bilmekte vede eklem faresi olarak isimlendirilen eklem içinde kemik parçası birikimine neden olabilmektedir. Kemik ya da kıkırdak parçaları ufalanarak eklem çevresin de birike bilmektedir. Bu durum ise vücut içinde iltihabi süreç meydana getirmektedir. İltihabi süreç ile birlikte bölgede biriken sitokin adı verilen maddeler vede enzimler kıkırdakta daha fazla hasara yol açmaktadır. Kemikler arası sürtünme de daha çok eklem hasarına vede daha fazla ağrıya neden olmaktadır.

Dirsek Kireçlenmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Dirsek Kireçlenmesi Nasıl Geçer?

Kireçlenmede tam iyileşme sağlayan henüz kesin bir tedavi yöntemi yoktur. Yalnız belirtileri yönetmek ve hafifletmek için farklı seçenekler bulunmaktadır. Uzman hekimler, eklemlerdeki ağrı vede iltihabi durum için ilaç reçete etmektedir. Fizik tedaviyle belirtilerin hafiflemesi sağlanabilmektedir. Bazı hastalar da cerrahi işlem uygulana bilir. Eklem içi ilaç enjeksiyonları da tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Tedaviyi yönetmek için, yeterince egzersiz yapma, ağrı, sertlik vede şişlik gibi belirtileri yönetmek, eklem hareketliliğini vede esnekliği artırma vede sağlıklı şekilde kilo verme.

Dirsek Kireçlenmesi Nedenleri Nelerdir, yaş ilerledikçe kireçlenme riskin de artış olmaktadır. Kadınlar erkeklere göre kireçlenmeye daha elverişlidir. Aşırı kilolu kişilerde eklemlere binen yük arttığından, kireçlenme riski daha yüksektir. Geçmişte spor yapan, kaza gibi nedenlerle eklem yaralanması geçiren kişilerde risk artmaktadır. Eklemlere tekrarlayıcı zorlamalara neden olan meslek mensupların da kireçlenme daha sık rastlanır. Kireçlenme bazı insanlar da genetik olarak yatkındır. Doğuştan kemik veya eklem hastalığıyla doğanlarda da kireçlenme riski oldukça yüksektir. Eğer ki sizin de direk kireçlenmesi nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Dirsek kireçlenmesi nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da dirsek kireçlenmesi nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Köpoğlu Mezesi Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed