Dirsek Artroskopisi Ameliyatı Riskli Mi? Dirsek Artroskopisi Nedir?, Hangi durumlarda dirsek artroskopisi uygulanır? Hakkında merak edilen bazı bilgiler.
Dirsek Artroskopisi Ameliyatı Riskli Mi? Dirsek Artroskopisi Nedir?
Dirsek artroskopisi, eklem içindeki problemleri teşhis vede tedavi etmek adına kullanılan minimal invaziv cerrahi işlem olarak bilinir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hangi durumlarda dirsek artroskopisi uygulanır? vede dirsek artroskopisi nedir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Dirsek artroskopisi ameliyatı riskli mi?
Dirsek artroskopisi için uzman cerrah, cilt üzerinde bir kaç küçük kesik oluşturarak, ince bir tüpü kemiğe sokmaktadır. Bu tüpün ucundaki küçük bir kamera ve ışık, uzman cerrahın, ameliyat bölgesinin içini bir video monitörde büyük vede net biçimde görmesini sağlamaktadır. Bu görüntüler hasarı ya da hastalığı teşhis edilmesien yardımcı olmaktadır. Dirsek artroskopisi kemik kırıkları, iltihabı, kireçlenme, sertliği gibi durumları tamir etmek adına tercih edilmektedir. Serbest ccisimlerin yani kemik ya da kıkırdak parçalarının çıkarılması için de kullanılmaktadır. Yazımızın devamına giderek dirsek artroskopisi ameliyatı olmadan önce bilinmesi gerekler, ile alakalı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Hangi Durumlarda Dirsek Artroskopisi Uygulanır?
Dirsek Artroskopisi Ameliyatı Olmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
– Ulaşım,
– Kişisel bakım,
– Dökümanlar ve Planlama,
– Egzersiz ve Fizyoterapi,
– Sağlık durumunuz,
– Beslenme ve içecek,
– Sigara ve alkol,
– Medikal geçmişinizi paylaşın.
Sağlık geçmişinizi vede kullanmakta olduğunuz ilaçları detaylı olarak hekiminizle paylaşınız. Özellikle kanı incelten ilaçlar, bazı kalp ilaçları vede ağrı kesiciler gibi ilaçlar işlem öncesi durdurulabilmektedir. Ameliyat operasyonu çoğu zaman genel anestezi altında gerçekleştiriliği için, yöntemden en az 8 saat önce hiçbir şey yememeniz ya da içmemeniz istenmektedir. Sigara vede alkolün, cerrahi iyileşmeyi etkileyebileceği bilinir. Mümkünse, ameliyat operasyonundan en az bir hafta önce bunları bırakayınız.
Dirsek artroskopisi işlemine başlamadan önce, grip ya da başka bir hastalık geçiriyorsanız, hekiminizle iletişime geçiniz. Bu durum, prosedürün ertelenmesine neden olabilmektedir. Hekiminiz ameliyattan önce vede sonra bazı fizyoterapi egzersizleri tavsiye edebilir. Bu egzersizler, operasyon sonrası iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabilmektedir. İşleminizin gerekli tüm sağlık sigortası dökümanlarını vede planlamalarını önceden hallettiğinizden emin olunuz. Öncesinden duş almanız vede bölgeyi temizlemeniz istenebilmektedir. Genel olarak operasyon sonrası araba kullanmanız önerilmez. Dolayısıyla tedavi öncesi vede sonrası ulaşımınızı planlamak oldukça önemlidir. Genellikle her durum farklıdır vede her hasta kişinin dirsek artrokopisi ameliyatına hazırlanır iken dikkate alması gereken belirli faktörler olabilmektedir. Bu neden ile, her zaman sağlık hizmetleri sağlayıcınızın talimatlarına uymak en doğrusudur.
Dirsek Artroskopisi Hangi Durumlarda Yapılır?
– Fraktürler,
– Ligament yaralanmaları,
– Kontraktür,
– Epikondilit,
– Serbest cisimler,
– Romatoid artrit,
– Osteoartrit.
Fraktürler, bazı durumlarda bir kırığın tam olarak iyileşmesini sağlamak adına gerekebilmektedir. Ligament yaralanmaları, ligamentler eklemleri bir arada tutan bantlar olarak bilinmektedir. Yırtılabilir ya da zayıflayabilmektedir. Kontraktür, yaralanma ya da hastalık sonucunda sertleşme olabilir vede hareketi kısıtlanabilmektedir. Bu yöntem, hareket ettirmeyi zorlaştıran skar dokusunu çıkarmak için kullanılabilmektedir. Fraktürler, bazı durumlarda bir kırığın tam olarak iyileşmesini sağlamak adına gerekebilmektedir. Ligament yaralanmaları, ligamentler eklemleri bir arada tutan bantlar olarak bilinmektedir. Yırtılabilir ya da zayıflayabilmektedir. Kontraktür, yaralanma ya da hastalık sonucunda sertleşme olabilir vede hareketi kısıtlanabilmektedir. Bu yöntem, hareket ettirmeyi zorlaştıran skar dokusunu çıkarmak için kullanılabilmektedir.
Dirsek Artroskopisi Nasıl Yapılır?
Serbest cisimler, dolaşan serbest cisimler ağrıya vede hareket kısıtlılığına neden olabilmektedir. Bu parçaları çıkarmak adına tercih edilir. Romatoid artrit eklemlerde iltihaplanma vede hasara neden olan bir otoimmün hastalıktır. Operasyon iltihaplı dokuyu çıkarmak adına kullanılabilmektedir. Osteoartrit, bu cerrahi hasarlı kıkırdak vede kemikleri çıkarmak adına tercih edilir. Yalnız, ileri derecede osteoarit olan hasta kişiler protez gibi daha büyük operasyon gerektirmektedir.
Dirsek Artroskopisi Ameliyatı Riskli Mi, dirsek artroskopisi operasyonları her durum için ve her hasta için farklılık göstermektedir. En uygun planı ve prosedürü belirlemek adına bir uzman doktorun değerlendirmesi gerekmektedir. Eğer ki sizin dirsek artroskopisi ameliyatı riskli mi, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Dirsek artroskopisi ameliyatı riskli mi, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da dirsek artroskopisi ameliyatı riskli mi, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Üst Kol Kırığı Kaç Ayda Geçer?