Çocuk Nefrolojisi Hangi Hastalığa Bakar?

Çocuk Nefrolojisi Hangi Hastalığa Bakar? Çocuk Nefroloji Nedir? Çocuk Böbreklerine Hangi Bölüm Bakar? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler yazımızda.

Çocuk Nefrolojisi Hangi Hastalığa Bakar? Çocuk Nefroloji Nedir?

Çocuk Nefrolojisi Hangi Hastalığa Bakar
Sayfa İçeriği: Çocuk Nefrolojisi Hangi Hastalığa Bakar

Üriner sistemin, en önemli ögesi olan böbreklerin, herhangi bir akut ya da kronik nedenden dolayı bozulmuş olan çalışma fonksiyonlarının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan korunması vede iyileştirilmesi tıbbi vede medikal tedavilerin yapılması ile mümkün olmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için çocuk nefroloji nedir? ve çocuk nefrolojisi hangi hastalıklara bakar? Soruları ile ilgili cevapları ayrıntılı olarak bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Çocuk nefrolojisi hangi hastalığa bakar?

Bozulan böbrek, üriner sistem bozukluklarının neden olduğu fonksiyon bozukluğu ile birlikte vücudun asit, baz vede elektronik dengesinin sağlanmasına yönelik teşhis vede tedavilerin uygulandığı uzmanlık alanı çocuk nefrolojisidir. Çocukların doğumsal ya da sonradan meydana gelen böbrek vede idrar yolu hastalıklarının teşhis vede tedavisin de, çocuk nefrolojisi alanı sorumludur. Böbrekler vede idrar yollarının, kişinin sağlığının sürdürülmesi ile çok işlevi bulunmaktadır. Bu işlevler kısaca; Metabolik artıkların vücuttan uzaklaştırılması, vücudun su,elektrolit vede asit, baz dengesini sağlaması yanında, aktif D vitamini vede eritropetin hormonları da sentezlemektedir. Kan basıncının düzenlenmesinde de büyük katkısı bulunmaktadır. Yazımızın devamına giderek çocuk nefreoloji nedir? İle ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Çocuk Böbreklerine Hangi Bölüm Bakar?

Çocuk Nefrolojisi Nedir?

Böbrek vede idrar yollarının doğumsal ya da sonradan gelişen hastalıklar ile, bu işlevlerin azalması, bozulması vede kaybı gibi durumlar olmaktadır. Bu da sağlıklı yaşamın bozulmasına, fonksiyonların kaybına vede şikayetlerin gelişmesine neden olmaktadır. Böbreklerin işlevsel rezervleri vücut sağlığının sürdürülmesi için gereğinden fazla olduğundan, bir hastalık durumunda bu işlev bozukluğunun işlev bozukluğunun şikayet olarak yansıması gecikebilmektedir. Böbrek hastalıkları belirtileri, çok sinsi ilerlemektedir. Yalnız işlev kaybı belirgin olunca fark edilen şikayetler meydana gelmektedir. Bu neden ile böbrek işlev kaybının gelişmesine neden olan nedenlerin ve şikayetlerin çok iyi bilinmesi gerekir. Böbrek işlev kaybı vede şikayetleri gelişmeden tanı vede tedavi imkanı sağlanmalı. Çünkü böbrek işlev kayıplarının bir kısmı geri dönüşümlü olmayabilmektedir. Zamanın da vede uygun tedavi yaklaşımıyla, bu sağlıklı denge sağlanmalıdır.

Akut Böbrek Yetmezliği Nedenleri

Üretra sorunları,
Kistler,
Genetik etmenler,
İshal,
Kusma,
Aşırı yanık olayları gibi durumlar da vücudun susuz kalması,
Doğumsal nedenler,
İdrar yolları enfeksiyonu kaynaklı böbreklerin hasar görmesi yer almaktadır.

Böbrek yetmezliğini, böbreğin işlevini gerçekleştirip, gerçekleştirememe ölçüsüne göre 5 evre de olmaktadır. Bu evreleme dereceleri, tedavi biçimlerini belirlemede oldukça önemlidir. Tedavi planlamaları hayati öneme sahip olan, bütün işlemler çocuk nefrolojisi alanı tarafından takip edilmek de vede gerçekleştirilmektedir. Çocuk nefrolojisi alanı kapsamın da yapılan tedavi seçenekleri arasında ilaç tedavisinin yanı sıra; periton diyaliz, hemodiyaliz, hemofiltrasyon vede organ nakli de yer almaktadır.

Çocuk Nefrolojisi Hangi Hastalığa Bakar, çocukların doğumsal ya da sonradan meydana gelen böbrek vede idrar yolu hastalarının teşhis vede tedavinden çocuk nefrolojisi alanı sorumludur. Böbrekler vede idrar yollarının, kişinin sağlığının sürdürülmesi ile bir çok işlevi bulunmaktadır. Eğer ki sizin de çocuk nefreolojisi hangi hastalığa bakar, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Çocuk nefrolojisi hangi hastalığa bakar, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da çocuk nefrolojisi hangi hastalığa bakar, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ağızda Ekşi Tat Nasıl Geçer?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed