Çinko Fazlalığı Nasıl Düşürülür?

Çinko Fazlalığı Nasıl Düşürülür? Çinko Zehirlenmesi Nelere Yol Açar? Çinko fazlalığı nasıl tedavi edilir? ile ilgili merak ettikleriniz sayfamızda…

Çinko Fazlalığı Nasıl Düşürülür? Çinko Zehirlenmesi Nelere Yol Açar?

Çinko Fazlalığı Nasıl Düşürülür
Sayfa İçeriği: Çinko Fazlalığı Nasıl Düşürülür, Çinko Zehirlenmesi Nelere Yol Açar, Çinko Fazlalığı Nasıl Tedavi Edilir, Çinko Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir, Çinko Zehirlenmesi Nelere Yol Açar, Çinko Zehirlenmesi Neden Olur, Çinko Fazlalığı Nasıl Tedavi Edilir, Çinko Zehirlenmesi Nasıl Tedavi Edilir, Çinko Fazlalığı Belirtileri, Çinko Zehirlenmesi Nasıl Geçer

Çinko fazlalığı nasıl düşürülür ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için yazımız da mercek altına aldık. Çinko zehirlenmesi nelere yol açar? hakkında tüm merak ettiklerinizi yazımızın devamında ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz. Çinko fazlalığı nasıl tedavi edilir? ile ilgili bilgi sahibi olmanız için yazımızın devamına giderek ulaşabilir vede çinko zehirlenmesi hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Peki çinko fazlalığı nasıl düşürülür?

İnsan vücudun da çinko, bağışıklık sisteminin işlem görmesi yaraların iyileşmesi vede protein sentezinde büyük önem taşımaktadır. Kadınlar için günlük çinko ihtiyacı 8 mg iken erkekler için ise 11 mg’dir. Günlük olarak 35-40 mg çinko alımı çinko fazlalığı olarak görülüp, çinko zehirlenmesi gerçekleştirildiği de belirtilmiştir. Belirtilen miktardan çok alınan çinko, acil tedavi gerektiren akut toksisiteye yol açmaktadır. Aşırı alınan çinko kronik toksite sebebidir. Beslenme ve gıda kurulu yetişkin erkek vede kadınlar da günlük olarak 40 mg’den fazla çinko tüketimi asla önerilmemektedir. Çinko fazlalığı olarak tanımlanan, çinko zehirlenmesi insanın yaşamını tehtit eden ciddi bir durum olduğu için çinko yüksekliğinden dolayı çeşitli önemli belirtiler görüyorsanız doktora danışmanız da yarar vardır.

ÇİNKO FAZLALIĞI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Çinko fazlalığını vücudunuzdan atmak için günlük olarak 8/12 bardak su tüketimi yapılmalıdır.

Uzman kontrolün de her gün süt içilmelidir. Yada kalsiyum, vitamin hapı kullanın.

Çinko toksisitesi ile ilgili acil tıbbi tedavi gerektiren herhangi bir ciddi belirti görmüyorsanız ama çinkü fazlalığından şikayetci iseniz bir süreliğine çinko vitamin hapı kullanımını kesin.

Kaju, ıspanak, kuzu eti, sığır, barbunya, nohut, kabak çekirdeği, sarımsak, hindi eti vede fıstık gibi gıdalar çinko açısından oldukça zengindir. Bu yüzden belli süre bu tarz yiyeceklerin tüketilmesinden uzak durun.

ÇİNKO ZEHİRLENMESİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ağrı, sızı.
İshal.
Bayılma yada bilinç düzeyinde anormallik.
Şok.
Kusma.
Nefes almada zorlanmalar.
Benizde vede gözün beyaz kısmında sararmalar.
İdrara çıkamama.
Titreme vede ateş.
Nöbet geçirme.
Ağızda metalik tat.

ÇİNKO ZEHİRLENMESİ NELERE YOL AÇAR?

Çinki zehirlenmesi, beyin hasarına, şoka girmeye, organ yetmezliğine vede bilinç kapanması ile koma gibi riskli hastalıklara yol açmaktadır.

Şok.
Koma
Bilin kapanması.
Beyin hasarı.
Organ yetmezliği.

Çinko Fazlalığı Nasıl Düşürülür, yazımız da hazırladığımız çinko fazlalığı ile ilgili bilmeniz gerekenleri bulabilirsiniz. Eğerki sizin de çinko fazlalığı nasıl düşürülür, yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Çinko fazlalığı nasıl düşürülür, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Patent Foramen Ovale Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed