Bişektomi Kimlere Yapılmaz? Bişektomi Kaç Ayda Oturur? Bişektomi nedir? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgilere, yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Bişektomi Kimlere Yapılmaz? Bişektomi Kaç Ayda Oturur?
Bişektomi ameliyatı normal kiloya vede yuvarlak yüze sahip, 18 yaşından büyük erkekler vede kadınlara yapılabilir. Bunun ile birlikte aşırı kilolu ya da obezitesi olan bireylere vede 45 yaşın üzerindeki hastalara tavsiye edilmemektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için bişektomi nedir? vede bişektomi kaç ayda oturur? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Bişektomi kimlere yapılmaz?
Günümüz de kadınlar vede erkekler, fiziksel görünüm açısından bazı ideallerine ulaşabilmek adına, genç vede sağlıklı görünüme sahip olmak için bir çok esnetik ameliyattan faydalanmaktadır. Bu esnetik ameliyatlardan biri de, bişektomi ameliyatıdır. Bu ameliyat sayesin de, yüzün daha iyi görünüm kazanmasını sağlamak, aynı zaman da yanak cerrahisi olarak da bilinmekte. Bişektomi ameliyatı ile daha belirgin elmacık kemikleri vede daha ince yüz hattına sahip olunması mümkün. Bichat ismi verilen, yağ torbaların da, zamanla önemli ölçüde azalma oluşmaktadır. Bu da operasyon geçirecek bireylerin yüzünde erken yaşlanmaya neden olmaktadır. Yinede, her hastada farklılık olabileceğinden, ameliyatı yapacak hekimin hastayı detaylı olarak değerlendirmesi de oldukça önem taşımaktadır. Bişektomi ameliyatı için uygun hasta olup olmadığınızı anlamak vede bilmek için hekim tarafından bazı sorular sorulabilmektedir. Daha sonra da hekim sizi bazı testlere sokmaktadır. Bişektomi ile yüzün daha uzun vede daha ince görünmesini sağlar iken, yüzde meydana gelen yuvarlak görünümün ortadan kalkmasına da destek vermektedir. Bişektomi ameliyatı olan hastalar, ayakta tedavi gördükleri için, yine aynı gün içinde taburcu olabilmektedir. Yazımızın devamına giderek bişektomi ameliyatı sonrası oluşabilecek risk faktörlerini de ayrıntı olarak bulabilirsiniz.
Bişektomi Kaç Ayda Oturur?
Bişektomi Ameliyatı Sonrası Oluşabilecek Risk Faktörleri
– Kalıcı ağrı,
– Kanama,
– Yeniden cerrahi olasılığı,
– Enfeksiyon,
– Hematom,
– Kesilerin zor iyileşmesi,
– Anesteziye bağlı gelişen durumlar riskleri,
– Dil bölgesin de yaralanma,
– Şişlik,
– Yüz felci,
– Uyuşma ya da diğer his değişikleri,
– Sıvı birikimi,
– Kardiyak vede pulmoner komplikasyonlar,
– Yetersiz estetik,
– Asimetrik yüz hatları.
Bişektomi operasyonu, ayakta tedavi edilen, ameliyat türüdür. Diğer ismi ile de yanak inceltme estetiği olarak geçmektedir. Bu operasyon lokal anestezi ile uygulanmaktadır. Ameliyattan önce ağız temizliğinin yapılması oldukça önem taşımaktadır. Bişektomi ameliyatı öncesi, yapılan ağız temizliği meydana gelebilecek enfeksiyon sorunlarının azalmasına da yardımcı olmaktadır. Bişektomi ameliyatı, cerrahin yanakların içinde, yağ torbalarının yanında küçük kesiyle müdahale ederek yaptığı operesyon türüne denir. Hastaya ise lokal anestezi işlemi yapıldıktan sonra, cerrah yanak içine küçük kesi atmaktadır. Forseps ile de doğal görünüm vermek için bichat yani yağ dokusu torbalarını kaldırmaktadır. Yağ torbaları çıkarıldıktan sonra da, yaraya dikiş atılmaktadır. Bu işlem, her iki yanağa da yapıldıktan sonra, cerrahi sıkıştırıcı bandaj ile işlem tamamlanmaktadır. Bu ameliyatın tamamı 30 ila 45 dakika arasında olmakla beraber, hasta aynı gün taburcu olmaktadır.
Bişoktomi Kalıcı Mı?
Nerede ise tüm ameliyatlar da, beklenmedik durumlar ya da risk faktörleri bulunmaktadır. Bişektomi ameliyatı yani diğer ismi ile yüz inceltme estetiğinde, yağ çıkarma operasyonu esnasın da bazı riskler meydana gelebilir. Bu nedenle ameliyat öncesin de, hekimin detaylı araştırılması vede daha önce yapmış olduğu ameliyatları incelemek lazım. Bu ameliyat, her ne kadar basit gibi gözükse de, yüz bölgesindeki sinirler zarar görebilmektedir. Yüz felci veya kalıcı hasalar gibi durumlar meydana gelebilir. Yağ dokularına yakın olması nedeni ile, tükürük bezlerine de zarar verebilmektedir. Bu nedenle ameliyatı yapacak hekimin uzman olması da oldukça önemlidir.
Bişektomi Kimlere Yapılmaz, bişektomi ameliyatta yüz şeklinin oturması kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Yüz şekli 3. haftada oturmaya başlar iken, 6. ay ile 1. yıl arasında tam olarak belirgin hale gelmektedir. Sonrasın da ise, yüze yapılan müdahale kalıcı olarak iyi görünmektedir. Eğer ki sizin de bişektomi kimlere yapılmaz, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bişektomi kimlere yapılmaz, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bişektomi nedir yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Makatta Kaşıntı Neden Olur?