Beyne Pıhtı Atması Düzelir Mi?

Beyne Pıhtı Atması Düzelir Mi? Beyne Pıhtı Atan Hasta Ne Kadar Yaşar? Beyne pıhtı atması kimlerde görülür? Hakkında merak ettiğiniz bazı sorular yazımızda.

Beyne Pıhtı Atması Düzelir Mi? Beyne Pıhtı Atan Hasta Ne Kadar Yaşar?

Beyne Pıhtı Atması Düzelir Mi
Sayfa İçeriği: Beyne Pıhtı Atması Düzelir Mi

Beyin de ister damar tıkanıklığı olsun, ister beyin kanaması, sonuç olarak kan dolaşımının durması veya yetersiz olması, o damarlar ile beslenen beyin hücrelerin de ölüme neden olur. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için beyne pıhtı atması kimlerde görülür? ve beyne pıhtı atan hasta ne kadar yaşar? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Beyne pıhtı atması düzelir mi?

Beynin ise bir bölümünde dokusunun fonksiyonunu yitirmesi veya ölmesi de kişi de felç tablosunu meydana getirir. Beyne pıhtı atması da, bu tabloya neden olan şeyler arasında yer almaktadır. Beynin sol vede sağ yarı küreleri, ön, orta vede arka serebral arter ile kan ihtiyacını sağlamaktadır. İnmede klinik belirtiler, etkilenen damara göre değişiklik göstermektedir. Bu neden ile beynin kan dolaşımını bilmek oldukça önemli bir unsurdur. Kalpten çıkan ana atardamar, sağ vede sol ana şah damarı dallarını vermektedir. Ana şah damarları da boyunda çene altı hizasında iç vede dış şah damalarına ayrılır. İç şah damarı beynin ön vede orta kısımlarını besleyen ön vede orta serebral arter uç dallarına ayrılır. İç şah damarının bir diğer uç dalı da, gözü besleyen oftalmik arterdir. Aort damarından çıkan, esas olarak kollara kan taşıyan sol ve sağ subklavian arterler, boyundan yukarı doğru çıkan vertebral arterlere kaynaklık etmektedir. Vertebral arterler beyin sapı civarında birleşerek baziler arteri oluşturur. Bu da beynin arka bölgesini besleyen arka serebral arter uç dalını verir. Baziler arterden ayrıca beynin derinindeki yapıları vede beyinciği besleyen damarlar çıkar. Yazımızın devamına giderek beyne pıhtı atması ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Beyne Pıhtı Atması Neden Olur?

Beyne Pıhtı Atması Kimlerde Görülür?

Yüksek tansiyon, kalp hastalığı, şeker hastalığı, kalp ritim bozuklukları, sigara içmek, kolesterol yüksekliği, alkol bağımlığı, obezite, hareketsiz yaşam vede uyku apsesi inme riskini daha çok artıran faktörler arasında yer almaktadır.

Felç her yaşta insanda görülebilir. Yalnız 55 yaşından sonra inme oluşma sıklığı daha çok artmaktadır.
Daha önce inme geçirmiş bireylerin, ikinci defa inme geçirme riski daha yüksektir.
Ailesin de inme geçiren yakını olan bireyler, genel topluma kıyasla daha yüksek risk altındadır.
İnme hem kadınlar da, hem erkekler de olabilir. Erkekler de daha sık rastlanır.

Beyne Pıhtı Atması Şikayetleri;

Yürüme güçlüğü, denge bozukluğu,
Ani başlayan şiddetli baş ağrısı ve baş dönmesi,
Bir veya her iki gözde ani başlayan bulanık görme, çift görme ve görme kaybı,
Vücudun bir yarısın da yüz, kol vede bacak kasların da güçsüzlük ve uyuşma,
Konuşma vede anlama güçlüğü,
Bilinç Kaybı vede kafa karışıklığı.

Beyne Pıhtı Atması İyileşir Mi?

Beyne pıhtı atması sonucun da gelişen felç tedavi edildiğin de düzelebilir. Kaybolan vücut fonksiyonları zamanla geri gelebilmektedir. Yalnız meydana gelen felcin ne oranda geri gelebileceğini tahmin etmek mümkün değildir. Felç beyindeki bir kan damarı tıkandığın da ya da patladığın da oluşmaktadır. Beyne pıhtı atması, beyin damarlarının tıkayıcı hastalıkları, felç, konuşma bozuklukları, görme bozuklukları, duyusal etkilenmeler vede psikokognitif bozukluklar gibi nörolojik kayıplara vede vücutta sistemik etkilenme ve işlev bozukluklarına hatta bazen ölüme neden olabilir.

Beyne Pıhtı Atması Düzelir Mi, beyne pıhtı atması eğer tedavi edilirse, gelişen felç düzelebilir. Eğer ki sizin de beyne pıhtı atması düzelir mi, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Beyne pıhtı atması düzelir mi, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da beyne pıhtı atması düzelir mi yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Felçli Hastada Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed