Beyincik Sarkmasının Belirtileri Nelerdir?

Beyincik Sarkmasının Belirtileri Nelerdir? Beyincik Sarkması Nedir? Beyincik sarkması nasıl tedavi edilir? Hakkında merak edilen bazı bilgileri derledik.

Beyincik Sarkmasının Belirtileri Nelerdir? Beyincik Sarkması Nedir?

Beyincik Sarkmasının Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Beyincik Sarkmasının Belirtileri Nelerdir

Beyincik tabanının omuriliğin geçtiği kanal içine taşması durumuna beyincik sarkması denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için, beyincik sarkması nasıl tedavi edilir? ve beyincik sarkması nedir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Beyincik sarkmasının belirtileri nelerdir?

Beyincik sarkması, sık rastlanan yalnız az teşhis edilen hastalık türüdür. Az teşhis edildiğinden, çok az görülüyormuş gibi izlenim bırakmaktadır. Dikkat edildiğinde vede bir çok tetkik iyi incelendiğin de hastalığın var olup olmadığı anlaşılabilmektedir. Özellik ile boyun emarlarında bu hastalık tesadüfen de olsa rastlanabilmektedir. Beyincik sarkması doğumsal hastalıktır. Sonradan meydana gelmez. Yalnız sonradan bulgu verebilmektedir. Bu sarkma derecelendirilmektedir. En hafiften, en ağıra doğru sınıflandırılmaktadır. Sarkmanın boyutuna, klinik vede radyolojik yansımalarına göre takip mi, yoksa cerrahi mi gerektiği hekimler tarafından planlanmaktadır. Yazımızın devamına giderek beyincik sarkmasının belirtileri, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Beyincik Sarkması Nasıl Tedavi Edilir?

Beyincik Sarkmasının Belirtileri

Bulantı,
Kusma,
Baş dönmesi,
Denge kayıpları,
Öğürme refleksinin kaybolması,
Uykuda solunum durmaları,
Yutma zorlukları,
Sıcak soğuk ayrımı yapamama,
Kollar da ağrı ve uyuşma.

Beyincik sarkması çocukluk çağlarında pek bulgu vermez. Erişkin dönemin de basının artması vede omurilik içerisin de gelişen kist nedeni ile bazı bulgular vermektedir. Belirtiler yapının etkilediği yere göre farklılık göstermektedir. Beyin sapını, omuriliği vede beyinciğin kendisini etkileyerek bir takım şikayetlere neden vermektedir. Beyincik sarkması tedavisi, etkilediği alanlar düşünüldüğün de, bu hastalığın ciddiye alınması lazım. Ya takip edilir veya cerrahi uygulanmaktadır. Beyincik sarkmasın da cerrahi kriterler arasında sarkmanın boyutu 10 mm ve üzeri olması, klinik vede muayene bulgularının varlığı vede boyun bölgesin de omurilik içinde kistlik genişleme olması aranmaktadır. Ameliyat düşünülmeyen hastalar ilk önce 6 ay sonrasında yıl da bir defa çekilen boyun emarları ile takip edilmektedir.

Beyincik sarkmasının tek tedavisi bulunmaktadır. O da sadece ameliyattır. Özel bir ilacı ya da fizik tedavi olanağı bulunmamaktadır. Eğer ameliyattan kaçılır ya da gecikilir ise hastalık ilerler vede kişiyi bakım hastası haline getirebilmektedir. Hatta solunum vede kalp durması sonucu ölüm ile sonuçlanabilmektedir.

Beyincik Sarkmasının Belirtileri Nelerdir, beyincik sarkması baş ağrısı, boyun vede ense ağrısı beyincik sarkmasının sık semptumudur. Ani öksürme, hapşırma ya da ıkınma bu ağrıları tetikler ya da şiddetlenmektedir. Başlangıç da semptomlar hafif olmaktadır. Tonsil dokusu aşağı doğru yer değiştirdiğinde beyin omurilik sıvı dolaşaımı bozulmaktadır. Eğer ki sizin de beyincik sarkmasının belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Beyincik sarkmasının belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da beyincik sarkmasının belirtileri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Soğukta Bel Ağrısı Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed