Bekunis Kimler Kullanamaz? Bekuris Zararları Nelerdir? Bekunis yan etkileri ne kadar sürer? Hakkında merak ettiğiniz, tüm soruları bulabilirsiniz.
Bekunis Kimler Kullanamaz? Bekuris Zararları Nelerdir?
Kabızlığın kısa süreli tedavisin de tercih edilen, 30 draje barındıran blister ambalajlar da sunulan ilaca bekunis denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için bekunis yan etkileri ne kadar sürer? ve bekuris zararları nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Bekunis kimler kullanamaz?
Bekunis, bağırsak mukozasına doğrudan etki ile, bağırsak hareketlerini vede içeriğinin geçiş hızını artırmaktadır. Elektrolit vede su salgılanmasını önlemektedir. Bu etkiler ile dışkının yumuşatılması vede atılması sağlanmaktadır. Bu ilacı kullanmadan önce mutlaka içerdiği maddeleri okuyun vede etkin madde veya bileşimindeki yardımcı maddelere alerjiniz var ise, bu ilacı kullanmayın. Bulantı, kusma veya apandist düşündüren bulguların varlığın da, nedeni bilinmeyen karın ağrısı, krohns hastalığı, bağırsak tıkanıklığı, ülseraktif kolit gibi ateş, karın krampları, ishal ile seyreden bağırsak hastalıkları, aşırı olarak tuz vede su kaybı dengesinin bozulması gibi durumlar da bekunis kullanılmamalıdır. Yazımızın devamına giderek bekunis zararları ile ilgili bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Bekunis Yan Etkileri Ne Kadar Sürer?
Bekunis Zararları
Bu ilacın uzun süreli kullanımının tuz ve su kaybı dengesi bozukluğu vede bağırsak tembelliği yapabileceği göz ardı edilmemelidir. Bağırsak tıkanıklığı veya teşhisi henüz koyulmamış karın içi birey yakınmaları olan bireylere uygulanmamalı vede enflamatuar bağırsak rahatsızlıkların da dikkat ile kullanılmalıdır. Şeker hastalığı, kalp hastalığı vede hipertansiyon bulunan bireyler de doktora sorulmadan kullanılması önerilmez. 1 haftadan daha uzun, devamlı kullanılmamalıdır. Gebe kadınlarda vede emziren kadınlarda kullanımı tavsiye edilmez.
Her ilaç da olduğu gibi, bekunisin de bazı yan etkileri bulunmaktadır. Rastlanan etkiler genellikle hafif düzey de olmakta vede kullanan bireyin hayatını pek fazla olumsuz etkilemez. Yalnız bazı bireyler de ciddi etkiler görülmektedir. Hafif yan etkileri dışkı da vede idrar da renk değişikliği, karın ağrısı, ishal, kramp hissi, kusma vede mide bulantısı gibi bulgu yer almaktadır. Ciddi yan etkilerinde de düşük tansiyon, şiddetli ishal, sıvı kaybı, yüzün, dudakların, bileklerin, ellerin vede ayakların şişmesi, boğaz vede ağzın yutmayı zorlaştıracak biçimde şişmesi, deri döküntüsü gibi yan etkiler görülmektedir. Yüksek doz da alınması durumunda, bir anda nöbet tarzında gelen karın ağrısı vede kramp gibi sindirim hastalıkları, şişkinlik, hipertansiyon, ishal vede baş dönmesi rastlanır.
Bekuris Nasıl Kullanılır?
Bekunis ilacı kabızlıkta kısa süreli tedavi için tercih edilen ilaçtır. Etkisi direkt olarak bağırsak mukozasına olmaktadır. Hem bağırsak hareketini artırır, hem de bağırsak içeriğinin geçiş hızını artırır. Elekrolit vede su salgılanmasına engel olarak dışkıyı yumuşatır vede hızla atılmasını sağlamaktadır. Bazı uzmanlar bitkisel içeriği nedeni ile alkolle alınmasının sakıncası olmadığını belirtse de, bazı uzmanlar da bunu ilaç sınıfında değerlendirerek alkolle birlikte alınmamasını tavsiye etmektedir. Bu ilaç akşam yatmadan önce, bol su ile birlikte alınır vede etkisini 4 ila 6 saat içinde göstermektedir.
Bekunis Kimler Kullanamaz, bekunis ilacını gece yatmadan önce bol suyla birlikte alın. Etkisini ise 4 ila 6 saat içinde göstermektedir. Bu ilaç kabızlıkta kısa süreli tedavi için tercih edilmektedir. Eğer ki sizin de bekunis kimler kullanamaz, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bekunis kimler kullanamaz, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bekunis kimler kullanamaz yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Gırtlak Kanseri Belirtileri Nelerdir?