Bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar Nedir?

Bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar Nedir? Bebek Hastalıkları Nelerdir? Bebeklerde sık yaşanan hastalıklar hakkında merak edilenler yazımızda…

Bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar Nedir? Bebek Hastalıkları Nelerdir?

Bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar Nedir
Sayfa İçeriği: Bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar Nedir

Bebeklerde en sık görülen hastalıklar, ile ilgili ayrıntılı yazımızın içeriğinden ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Yenidoğan bebeklerde ilk dönemlerinde aşırı hastalık belirtileri başlamaktadır. Yazımızın içeriğin de ise bebek hastalıkları nelerdir? ve Bebeklerde sık yaşanan hastalıklar hakkında sorularının cevaplarını derledik. Siz de yazımızın devamına giderek en sık görülen bebek hastalıkları ve en sık görülen bebek hastalıkları tedavisine ulaşabilirsiniz. Peki bebeklerde en sık görülen hastalıklar nedir?

Bebeklerde en sık görülen ve yaşanan sorunlar vede hastalıklar günümüz de bir çok anne adayları ve babalar tarafından merak edilmektedir. Yenidoğan bebekler ilk dönemler de bağışıklık sistemi zayıf iken hastalıklara karşı savunmasız bir durum da olmaktadır. Bebeklerin bağışıklık sistemi güçlendikçe de yakalandığı hastalık sayısı da azalmaya başlamaktadır. Yazımızın içeriğin de ise bebeklerde en sık yaşanan hastalıkları hazırladık. Siz de yazımızın devamına giderek bebeklerde en sık görülen hastalıklara ulaşabilirsiniz.

En Sık Görülen Bebek Hastalıkları Nelerdir?

En Sık Görülen Bebek Hastalıkları Tedavisi

6. aydan itibaren bebeklerde özellikle üst solunum yolu hastalıklarına yakalanmaları daha sık görülmektedir. Genellikle sanılanın tersine soğukta kalmak veya üşütmek ile olmaz. Boğaz vede burunda gelişen bir enfeksiyondur vede etkeni genelde virüsler olan bulaşıcı hastalıktır. Bazı virüsler, bakteriler vede mikroplar nedenler arasındadır. Hastalığın belirtileri, ateş, akan burun, hapşırma, burun tıkanıklığı, halsizlik, iştah kaybı vede kuru bir öksürük olmaktadır.

İshal.
Kabızlık.
Konjoktivit (Gözde çapaklanma)
Üst solunum yolu enfeksiyonu.
Sarılık.
Pişik.
Konak (Kafa derisinin kabuklanması.

Bebeğinizin yakalandığı hastalığa göre tedavi konusu da ona göre yapılmaktadır. Bazı hastalıklar için evde kendiniz de bebeğinize bazı yöntemler uygulayabilirsiniz. İshal, bebekler de en sık rastlanan hastalıklardan biridir. Bu durum çoğunlukla 6. ay ile 2 yaş arasındaki bebeklerde görülmektedir. Yenidoğan bebekler için anne sütü ile beslenmeden dolayı altın sarısı renkte vede günde 7/8 defa dışkılama normal sayılmaktadır. Her bebeğin bağırsak fonksiyonları farklı olduğu için gözlem çok önemli olmaktadır. Eğer bebeğin dışkısı normalden daha sulu vede daha sık ise ishalden şüphe edebilirsiniz. Bulantı, ateş, kusma, karın ağrısı, iştah kaybı vede kilo kaybı’de ishalin belirtileri arasındadır. Ateş, iştahsızlık vede kusma görülmesi durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar Hakkında

Bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar
Bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar

Anne sütüyle beslenen bebekler de, kabızlık rahatsızlığı nadiren görülmektedir. Yalnız anne sütüne alternatif gıda ile beslenen bebekler de kabızlık rahatsızlığı sıklık ile görülen durumlardandır. Belirtileri ise seyrek dışkılama vede sertliğinden dolayı zorlanma, anüs bölgesinde sert dışkı nedeni ile çatlaklar vede kanlı dışkı, karın ağrısı vede huzursuzluk yaşanabilir. Kabızlık sorununun nedeni az çalışan bir sindirim sistemi, çeşitli hastalıklar, yetersiz lifli gıda tüketimi olabilmektedir. Anne sütüyle beslenen bebeklerde pek sık rastlanmamasına rağmen belirtiler görüldüğünde doktora başvurulmalıdır.

Bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar Nedir, pişik sorunu aslında tüm bebekler de sıklıkla yaşanan hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu durum bebek bezinin temas ettiği yerler de, kapalılık, terleme, nem, idrar vede kaka ile temas ile tahrişi sonucu meydana gelmektedir. Genellikle bu durum karın alt bölgesi, bez bölgesin de görülmekte. Terlemeye bağlı olarak koltuk altı, sırt, boyun ve çene de oluşabilmektedir. Bebekler de pişik hastalığını önlemek için bebeklerin bezinin sık sık değiştirilmesi, cildinin temiz vede kuru tutulması, sürtünmenin neden olacağı tahrişi önlemek için de bol vede rahat elbiseler ile giydirilmesi oldukça önemlidir. Bebeğin altını değiştirme esnasın da tatbik edilecek pişik engelleyici ürünler vede pH derecesi bebeklerin hassas cildi ile uyumlu yağlarla kremlerin kullanımı pişiğin önlenmesine destek vermektedir. Eğer ki sizin de bebeklerde en sık görülen hastalıklar nedir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bebeklerde en sık görülen hastalıklar nedir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla da paylaşarak, arkadaşlarınızı da bebeklerde en sık görülen hastalıklar yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bebeklerde İşitme Kaybı Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed