Atelektazi Nedenleri Nelerdir? Atelektazi Belirtileri Nelerdir? Atelektazi nasıl tedavi edilir? Hakkın da merak ettiğiniz soruları yazımızda bulabilirsiniz.
Atelektazi Nedenleri Nelerdir? Atelektazi Belirtileri Nelerdir?
Fiziksel tıkayıcı neden ile akciğerin tamamı ya da bir kısmına hava girmemesi vede sonuç olarak ilgili akciğerin ya da kısmının şişememesine atelektazi denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için atelektazi nasıl tedavi edilir? ve atelektazi nedir? Soruları ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Peki Atelektazi nedenleri nelerdir?
Bronşların mukus tıkaçları, bronş içi tümörler vede yabancı cisimler nedeni ile içeriden kapanması ya da bornş dışı tümör, genişlemiş damarlar ya da büyümüş lenf düğümleri gibi nedenler ile dış bası nedeni ile kapanması sonucun da ilgili bronşun bağlı bulunduğu akciğer bölümlerine hava giremez vede bu bölümler solunum yapamaz. Akciğer soluk borusunu takiben, dallanma benzeri bronş sistemi ile devam eden borular vede alveol ismi verilen, gaz değişiminin gerçekleştiği kesecikler ile sonlanmaktadır. Bu durumların yanı sıra sigara kullanımının ciddi risk olduğu hastalık, kimi cerrahi operasyonlar vede çeşitli göğüs hastalıkları sonrasında da meydana gelebilmektedir. Siz de yazımızın devamına giderek atelektazi belirtileri ile ilgili bir çok bilgilere ulaşabilirsiniz.
Atelektazi Nasıl Tedavi Edilir?
Atelektazi Belirtileri
– Hırıltı,
– Nefes darlığı,
– Uzun süreli öksürük,
– Hızlı vede yüzeysel soluma,
– Hava açlığı.
Atelektazi tedavi yöntemi ile neden olan durumun mümkün ise ortadan kaldırılması amaçlanmakta. Mukus tıkaçlarını seyrelterek, öksürükle dışarı atılabilmesi için kimi ilaçlara başvurulabilmektedir. Solunum fizyoterapisiyle mukus tıkaçlarının dışarı atılması, akciğer kapasitesinin arttırılması vede akciğerin alt bölümlerine daha rahat hava girmesi de sağlanabilmektedir. Doktor atelektazinin akciğer enfeksiyonları nedeni ile meydana geldiğini düşünür ise, uygun antibiyotikler tedavinin bir parçası olarak tercih edilebilir. Özellikle de cerrahi operasyon sonrası komplikasyon olarak meydana gelen atelektaziler de, oksijen desteği sağlanarak tedavi sağlanabilmektedir. Eskiden geçirilmiş olan akciğer enfeksiyonları gibi nedenler ile meydana gelen uzun süreli kronik atelektaziler de, hastalık odağı olan kısım tekrarlayan akciğer enfeksiyonlarına yol açabilmektedir. Bu gibi durumlar da ise, atelektazi odağı olan parça cerrahi operasyonla çıkartılarak, hem hastalığın tedavisi, hem de ileri de gelişebilecek tekrarlayan akciğer enfeksiyonlarının engellenmesi sağlanabilmektedir.
Atelektazi Nedenleri Nelerdir, atelektazi hastalığın da tanı yöntemi öncelikle doktorun detaylı olarak tıbbi öykü vede muayenenin ardından akciğer röntgeni, bilgisayar tomografi, arteriyel kan gazı vede bronkoskopi ile netleştirilmektedir. Eğer ki sizin de atelektazi nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Atelektazi nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da atelektazi nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Jinekomasti Neden Olur?