Astım Hastaları Sıcakta Nelere Dikkat Etmeli?

Astım Hastaları Sıcakta Nelere Dikkat Etmeli? Sıcaktan Korunma Önerileri, Astım hastaları sıcaktan nasıl korunmalı? Hakkında bazı bilgiler yazımızda.

Astım Hastaları Sıcakta Nelere Dikkat Etmeli? Sıcaktan Korunma Önerileri

Astım Hastaları Sıcakta Nelere Dikkat Etmeli
Sayfa İçeriği: Astım Hastaları Sıcakta Nelere Dikkat Etmeli

KOAH vede astım hastaları, sıcaklar ile birlikte nem oranının da arması ile özellikle ciddi sorunlar yaşamaktadır. Yaşlı bireylerin ise daha fazla sıkıntı yaşadığı yaz aylarında daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için astım hastaları sıcaktan nasıl korunmalı? ve sıcaktan korunma önerileri ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Astım hastaları sıcakta nelere dikkat etmeli?

Böbrek hastaları, diyabet ve kalp hastalarının kullandıkları ilaçlar ısı dengelenmesinde zorluklara neden olabileceğinden, yaz aylarında gerekli tedbirlerin alınması da oldukça önemlidir. Vücudun ısı düzenlemesini yapaması ile, hava kirliliği vede nem yüksekliği 75 yaş üstü bireyler de, solunum sistemi hastalıklarına bağlı hastaneye yatışları %90’lara kadar artmaktadır. Astım, hava yolların da mikrobik olmayan iltihaplanma vede daralmaya bağlı olarak nefes alıp verme de zorlanma, öksürük, göğüste sıkışma gibi belirtiler ile meydana gelmektedir. Sıcak, nem yüksekliği vede yaz aylarındaki bazı polenler hastalığın kötüleşmesine neden olur. Yaz mevsimin de sıcak havanın solunması sonucu, özellikle de KOAH vede astım hastaların da bronkospazm ismi verilen hava yollarındaki kasların kasılması vede şişmesi sonucu meydana gelen daralma meydana gelir. Bu durumun yanı sıra yaz mevsimine özgü polen vede küf mantarları da solunum sıkıntısına yol açar. Yazımızın devamına giderek sıcaktan korunma önerileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Astım Hastaları Sıcaktan Nasıl Korunmalı?

Sıcaktan Korunma Önerileri

Ev temizliği, HEPA filtresi barındıran, vakumlu süpürge ile yapılmalıdır.
Yaşam alanlarının nem oranı düşük tutulmasına özen gösterilmelidir.
Polen yoğunluğunun fazla olduğu saatler de, kapı vede pencereler kapalı tutulmalıdır. Evde vede arabada cam açmak yerine bakımları düzenli olarak yapılan vede polen filtreli klimalar tercih edilmelidir. Bu saatler de dış aktivitelerden uzak durulmalıdır.

Dışarıda giyilen elbiseler eve dönünce değiştirilmeli vede duş alarak derideki vede saçlardaki alerjenler de temizlenmelidir. Yaz mevsimin de çamaşırlar, havlu vede çarşaflar polenlerin yapışmasını engelemek için dışarıda kurutulmamalıdır.

Açık hava egzersizleri yaparken aşırıya kaçılmamalıdır.
Tatil yapılacak otel veya yazlık alerjenler açısından gözden geçirilmelidir.
Alerjenlerin havaya karışımına neden olan çim biçme, yaban ot temizleme gibi bahçe işlerinden uzak durulmalıdır.
Kullandığınız ilaçlar var ise, her an elinizin alıtnda olmalıdır. Polen miktarının fazla olduğu dönemler de şikayetler başlamadan alerji ilaçları alınmalıdır.

Açık renk, ince elbiseler giyilmeli vede bol sıvı alınmalıdır. Dışları çıkar iken geniş kenarlı gözlükler kullanılmalıdır. Çok alerjik yapıya sahip bireyler vede astım hastaları alerji maskeleri de kullanabilir.
Mümkün olduğu kadar klimalı ortam da, kapalı alan da kalınmalıdır. Özellikle de kuru havalar da, rüzgar var ise dışarı çıkılmamalıdır.

Aşırı Sıcak ve Nemli Havadan Nasıl Korunmalı?

Aşırı sıcak vede nemin neden olduğu endişe yani anksiyete vede depresyon nefes darlığını artırmaktadır. Sıcak vede nemli hava durumun da vücut kendini soğutmak için, daha fazla vede sık soluma ihtiyacı hissetmektedir. Bu da daha fazla polen vede nem anlamına gelir. Sürekli nemli vede sıcak havaya maruz kalmak, sıcak çarpması olasılığını artırmaktadır. Bunun sık belirtileri ise şuur bulanıklığı, baş dönmesi, ciddi baş ağrıları vede bayılmadır. Sıcak çarpması eğer acil müdahale edilmez ise ölümcül olabilir. KOAH vede astım hastaların da, bu risk daha fazladır.

Astım Hastaları Sıcakta Nelere Dikkat Etmeli, aşırı sıcak vede nemli havalar da kalp hastalarının şikayetlerini artacağı gibi, sağlıklı insanları da her an kalp sorunları ile karşı karşıya bırakır. Sıcak vede nemli havada kalbin düzensiz atması, boğulma hissi vede nefes darlığı gibi belirtiler rastlanırken, kalp krizi riski de meydana gelebilir. Eğer ki sizin de astım Hastaları sıcakta nelere dikkat etmeli, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Astım Hastaları sıcakta nelere dikkat etmeli, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da astım Hastaları sıcakta nelere dikkat etmeli, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ayak Mantarı Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed