Astım Halsizlik Yaparmı? Astım Belirtileri Nelerdir? Günümüz de bir çok insanın astım hastalığı bulunmakta ve tedavi yöntemlerini merak etmektedir.
Astım Halsizlik Yaparmı? Astım Belirtileri Nelerdir?
ASTIM HASTALIĞI NEDİR?
Günümüz de bir çok insanın astım hastalığı bulunmakta ve tedavi yöntemlerini merak etmektedir. Astım, nefes almayı zorlaştıran vede belli sürede ataklar halinde yaşam boyu süren hava yollarının daralmasıdır. Tetikleyici nedenlerden, sebeplerden korunmak gerekmektedir. Astım rahatsızlığı günümüz de 10 kişiden, 1’inde görülebilen hastalıktır. Genetik vede çevresel tetikleyicilerin birleşik, hareketi ile ortaya çıkmaktadır. Astım hastalığı, yaşam kalitesini etkilemekte vede olumsuz yönde tetikleyicilerden uzak durulmalı vede astım ilaçları düzenli şekilde kullanılırsa edilen şikayetlerde kolay kontrol altına alınabilir vede ataklar önlenebilir. Bu sebeplede solunum yetmezliğine giden süreç’de engellenmiş olmaktadır.
Astım, genellikle olarak, hava yollarının çevresel etkenlere karşı aşırı duyarlı olmasıdır. Mukoza, ismi verilen zarda şişme hava yollarında vede yollarını döşemektedir. Zarda ki şişme hava akımını engelleyerek solunu sıkıntısına sebep olmaktadır. Bu soruna ise astım nöbetleri denmektedir. Alerjik astım, genellikle bahar ile yaz mevsimlerinde görülmekte.
ASTIM BELİRTİLERİ NELERDİR?
– Nefes darlığı.
– Solup alıp verirken ıslık sesi.
– Gögüste tıkanıklık ve sıkışma hissi.
– Hırıltılı solunum.
– Öksürük. (Kuru vede krizler halindedir. Geceleri uykudan uyandıracak derecede)
Astım rahatsızlığı kendini hava yollarının tıkanması ile ataklar halinde kendini göstermekte. Astım, belirtileri de aşağıda gösterdiklerimiz gibidir. Astım tanısına yardımcı astım belirtileridir. Çevresel faktörlere göre vede risk faktörleri, astım hastalığı kişiye göre değişiklik gösterebilir. Peki astım hastalığının risk faktörleri nelerdir?
ASTIM HASTALIĞI RİSK FAKTÖRLERİ
– Bebeklik dönemin de, alerjen maddelere çok maruz kalmak.
– 2 yaşından sonra ağır solunum yolları rahatsızları geçirmek.
– Ebeveynlerde sigara kullanmak.
– Anne karnında, bebeğin yetersiz beslenmesi vede düşük kilolu doğması.
– Ailede astım rahatsızlığının olması.
Astımda, ne zaman doktora gidilmeli diyorsanız eğerki astım belirtileri kendini sürekli olarak tekrarlıyorsa vakit kaybetmeden doktara gidilmelidir. Şikayetler gece uykunuzdan uyandırıyorsa, konuşmakta zorluk çekiyorsanız, kalpte aşırı derece çarpıntı vede nabızda hızlanma oluyorsa doktora başvurulmalıdır. Yürümenizde zorluk, dudak vede tırnaklarınız da morarma vede öksürük, hırıltı, göğüste sıkışma hisse gibi şikayetleriniz varsa en kısa sürede gögüs hastalıklarına başvurmanız sağlığınız için önemlidir.
Astım Halsizlik Yaparmı, yazımız da hazırladığımız astım belirtileri nelerdir vede astım hastalığı risk faktörlerini bulabilirsiniz. Sizde astım halsizlik yaparmı yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Sayfamız da yer alan astım halsizlik yaparmı yazımızı sizde arkadaşlarınızın bilgisi olması için onlarla paylaşabilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ateş Ve Halsizliğe Ne İyi Gelir?