Aort Anevrizması Belirtileri Nelerdir? Aort Anevrizması Ameliyatı Nedir? Aort Anevrizması Nedenleri Nelerdir? Hakkında yazımızda bilgileri hazırladık.
Aort Anevrizması Belirtileri Nelerdir? Aort Anevrizması Ameliyatı Nedir?
Aort anevrizması belirtileri nelerdir, ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Aort anevrizması ameliyatı nedir? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek ulaşabilir vede bilgi sahibi olabilirsiniz. Aort anevrizması nedenleri nelerdir? ve Aort anevrizması kimlerde görülür? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak öğrenebilirsiniz. Peki aort anevrizması belirtileri nelerdir? Detayları ile yazımızda paylaştık.
Vücuda kan akışını sağlayan ana damara aort denir. En büyük damar bulunduran aort üzerinde hiç belirti olmadan meydana gelen kesecikler vede damar genişlemesi ile oluşan aort anevrizması patlamaya hazır bomba gibi yaşam tehlikesi oluşturmaktadır. Bu sebeple tanı vede tedavi yöntemleri oldukça önemlidir. Anevrizma her hangi atardamarın duvarındaki anormal balonlaşmasına denir. Atardamarlar oksijenli kanı kalpten vücut içindeki diğer kısımlara taşıyan damarlara denir. Yeteri kadar genişlemekte olan bir anevrizma vücutta genellik ile ölümcül olan kanamalara neden olacak biçimde patlayabilir. Sizde aort anevrizma ile ilgili daha fazla bilgilere yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz.
AORT ANEVRİZMASI NEDENLERİ NELERDİR?
AORT ANEVRİZMASI KİMLERDE GÖRÜLÜR?
Erkekler bu rahatsızlığa kadınlara oranla AAA için 10 kat daha yüksek riske sahip olurlar. AAA riski görüldükçe artar vede en sıklıkla 60/80 yaşları arasındaki kişilerde meydana gelir. Priferik anevrizmalar da 60/80 yaş arasındaki kişilerde sık yaşanır.
AORT ANEVRİZMASI NEDENLERİ
– Göğüste meydana gelen bir travma ile oluşabilmektedir.
– Ateroskleroz yani atardamarların içindeki daralma vede kalınlaşma nedeni ile meydana gelebilir. Ateroskleroz geliştikçe atardamar duvarı da kalınlaşır, hasarlanır vede normal iç yüzeylerini kaybeder. Atardamarın bu hasar görmüş kısmı içindeki kanın basıncı ile gerilebilir ya da balonlaşabilir. Böylelikle anevrizma meydana gelir.
– Nadir durumlarda tedavi edilmemiş sifilis yani cinsel yol ile bulaşan bir enfeksiyon gibi durumlar da aort anevrizmasına neden olabilmektedir.
– Marfan sendromu gibi bazı tıbbi durumlar da anevrizmaya neden olabilmektedir. Marfan sendromu yaşayan kişilerin boyları çok uzundur, parmakları uzun vede incedir. Bu kişilerde damar yapısında incelme söz konusu olmaktadır.
– Anevrizma aynı zamanda atardamarın içindeki sürekli yüksek kan basıncı dolaysı ile meydana gelebilir.
Tedavi yöntemi özellikle küçük olan vede ağrıya neden olmayan anevrizmalar dikkatli gözlemle tedavi edilebilmektedir. Diğer anevrizmalar büyümeyi önlemek vede komplikasyonları engellemek için tedavi edilmelidir. Tedavi amaçları anevrizmanın büyümesini, diğer vücut yapılarına zarar vermemesini, patlamasını önlemek vede hastanın normal günlük aktivitelerine devam etmesini sağlamaktır. Tedavi şekli iki şekildedir. Hem ilaçla tedavi, hemde cerrahi tedavidir. İlaç kullanımı cerahiden önce ya da cerrahinin yerine kullanılabilir. İlaçlar kan basıncını azaltmak, kan damarlarını rahatlatmak vede patlama riskini önlemek için kullanılır. Eğer ki anevrizma büyükse vede patlama riski bulunuyorsa cerrahi önerilmektedir. Eğer anevrizmalarda diseksiyon gibi bir konplikasyon gelişmiş ise acil cerrahi gerekmektedir.
Aort Anevrizması Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız aort anevrizması ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizin de eğer ki aort anevrizması belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Aort anevrizması belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Dağınık Beyin Sendromu Belirtileri Nedir?