Andropoz Erkeklerde Yaşı Nedir? Erkekler Menopoza Girerler Mi? Andropoz erkekler için olarak menopoz olarak bilinmekte. Peki erkekler menopoza girer mi?
Andropoz Erkeklerde Yaşı Nedir? Erkekler Menopoza Girerler Mi?
ERKEKLERDE ANDROPOZ DÖNEMİ NEDİR?
Andropoz erkekler için olarak menopoz olarak bilinmekte. Peki erkekler menopoza girer mi? sorularının detayları yazımızda… Andropoz insanlar arasında, erkeklerin yaşlanması ile birlikte testosteron düzeylerinde düşüş görülmekle yaşanan vede bu düşüşle meydana gelmesi belirtilerine denmektedir. Erkek menopozu olarak adlandıran andropoz genellikle 40’lı yaşların bitişleri ile 50 yaşların başlamasıyla erkeklerde görülebilen hastalıktır.
Bir çok semptoma sebep olan andropoz dönemlerinde ki azalan testoteron seviyeleri, iktidarsızlık, depresyon, kas kütlesinde azalmalar vede vücut yağında artış erkeklerde andropoz döneminde belirtilerdir. Belirtilerin ise ortadan kaldırılması için uzman hekim tarafından ilaçlar vede antidepresanlar reçete edilmektedir. Andropoz dönemine girmiş erkekler davranışların da değişiklikler yaşamaktadırlar. Bunlar ise; andropoz psikolojisi ile alınganlık, küçük şeylerden kolay etkilenme, saldırganlık hali, karamsarlık vs. semptomlar görülebilmektedir.
ANDROPOZ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Menopoz olarak bilinen erkeklerde terim düzeyinde andropoz dönemi, erkekler de hormon düzeylerini yaşla ilişkili olarak düşüş meydana gelmesi ile alakalı yaşanan sorunları tanımlamaktadır. Testosteronlar da eksiklik vede androjen eksikliği andropoz döneminde erkekler de menopoz olarak hipogonadizm ortaya çıkarmaktadır. Andropoz dönemi, erkekelrde cinsel vede psikolojik olarak sorunlara neden olabilmekte. Yaş ilerledikçe durum daha da kötüleşmekte. Erkekler arasında en çok rastlanabilen andropoz belirtileri aşağıda sıralandığı gibidir.
– Memelerde büyüme.
– Depresyon,iç sıkıntısı.
– Halsizlik.
– İktidarsızlık,ereksiyon olamama,sertleşme sorunu.
– Erken boşalma.
– Libido düşüklüğü,cinsel istekte azalma
– Özgüvende düşüş.
– Kas kitlesinde azalma.
– Seks yapma gücü ve sıklığında azalma.
– Sperm sayısında azalma.
– Eklem vede kas ağrısı.
– Seksten alınan zevkte azalma,cinsel birleşme için isteğin azalması.
– Ani başlayan vede açıklanamayan terleme.
– Alınganlık,saldırganlık hali,küçük şeylerden kolay etkilenme,karamsarlık.
– Uykusuzluk,uyumakta güçlük çekme.
– Kendini tükenmiş vede dibe vurmuş hissetme.
– Sakal büyümesinde azalma.
– Konstrasyon bozukluğu.
– Sabah ereksiyon sıklığında azalma.
– Ani duygusal değişimler yaşama.
– Motivasyon eksikliği.
– Vücut yağlarında artış.
– Ciltte kuruma vede kırışma.
– Göbek bölgesinde yağlanma göbek yapma.
– Meni miktarında azalma vede kıvamında değişiklik.
– Kısırlık.
– Kemik yoğunluğunun azalması.
– Sıcak basması,gögüslerde şişme vede hassasiyet,penis boyutunda azalma,vücut kıllarında dökülme gibi belirtiler görülebilmektedir.
ERKEKLER ANDROPOZA NEDEN GİRER?
Yaşlanmanın getirdiği doğal bir durum olan erkeklerde andropoz sebebi, testeronların vede diğer erkeklik hormonlarının azalmasıdır. Testosteronlar, testisler tarafından genç yaşlarda zirve yapmaktadır. 30 yaşlarında ise kan seviyesinde tedrici azalmalar başlamakta vede uzun süre 50/55 yaşına kadar süren bu azalma herhangi bir belirti göstermez. 50/55 yaşları sonraları ise testeron seviyelerinde önemli bir düşüşler görülmekte vede andropoz belirtileri görünmektedir.
Andropoz Erkeklerde Yaşı Nedir, hakkında merak edilen erkekler menopoza girer mi sorusunu hazırladık. Erkekler için menopoz durumu vede andropoz dönemi yaşanıyor vede belirtilerini görüyorsanız erkeklik gururu yapmadaj, ürkoloji doktoruna başvurmalısınız. Üroloji uzmanına gidilerek muayene edilerek vede ardından sizden bazı hormon tahlilleri istenecektir. Sizinde eğerki andropoz erkeklerde yaşı nedir yazımız hakkında sormak istediklerinizi bize yorum bölümünden sorabilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; YKS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Çıkartılır?