Akciğer Kanseri Nedenleri Nelerdir? Akciğer Kanseri Belirtileri Nelerdir? Akciğer vücutta solunum sistemi organlarından vede hayati önem taşıyamaktadır.
Akciğer Kanseri Nedenleri Nelerdir? Akciğer Kanseri Belirtileri Nelerdir?
Akciğer kanseri nedenleri nelerdir yazımız da sizler için derlediğimiz akciğer kanseri belirtileri nelerdir? ile ilgili merak ettiklerinizi bulabilirsiniz. Sizde akciğer kanseri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızın devamında akciğer kanseri ile ilgili tüm herşeyi bulabilirsiniz. Akciğer kanseri nedir? hakkında bilinmedik vede nedenlerini sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Akciğer organı insan için hayatta kalabilmesi için oksijen gereksinimini de sağlayan organlardandır. Bir çift halinde bulunan akciğer her iki göğüs kafesini de doldurmaktadır. Yapısında bulunan hava kesecikleri ile nefes alıp verdiğimiz de oksijenin dokulara gitmesini karbondioksitin de dışarı atılmasını sağlamaktadır. İnsan vücudu için hayati önem taşıyan önemli organlardandır. Tüm omurgali canlılardaki temel solunum organıdır. Soluk alınma işlemi sırasında ağızdan vede burundan giren hava nefes borusundan sonra bronşlara, bronşlardanda geçerek akciğere ulaşmaktadır. Akciğer süngerimsi vede esnek yapıya sahiptir vede göğüs kafesi içerisinde yer almaktadır. Akciğere giren temiz hava damarlar ile vücudun diğer kısımlarına vede organlarına ulaşmaktadır.
Herhangi bir sorun vücuttaki diğer kısımlarda yada organlar da tahribat yada bozukluğa uğrarsa akciğerler görevini yapamaz. İşlevini yapamayan bir organ önce kendinde daha sonra ise vücudun diğer kısımlarında çeşitli hastalıkların doğmasına sebep olmaktadır. En önemlisi ise erken teşhis ile tedavi edilebilir fakat hayati tehlike taşıyan akciğer kanseridir.
AKCİĞER KANSERİ NEDİR?
Normal olan akciğer hücreleri bazen çeşitli etkenlerden dolayı kontrolsüz olarak çoğalırlar. Çoğalma ile de akciğerin içinde yada çevresinde tümör adı verilen kitleler meydana gelmektedir. Bu şekilde meydana gelen hastalığa ise akciğer kanseri denir. Tümörler ise akciğerin kan dolaşımı yolu ile organlara vede dokulara oksijen aktarımını önlemektedir. Meydana gelmiş tümör bir bölgede kalıp çoğalmaz ise benign yani iyi huylu, lenf sistemi yada kan yolu ile diğer organlara yayılırsa malign yani kötü huylu olarak adlandırılır. Eğer tümörün vücudun diğer organlarına vede kısımlarına yayılmasına metastaz denir. Metastaz olmuş bir kanser ise tedavisi oldulça zor vee ciddi bir hastalık olarak bilinmektedir.
Akciğer kanseri iki tipli olarak görülmektedir. Küçük hücreli akciğer kanseri vede küçük hücreli olmayan akciğer kanseri’dir.
AKCİĞER KANSERİ NEDENLERİ
– Radon.
– Genetik yatkınlık.
– Asbet.
– Riskli meslekler.
– Sigara tüketmek.
AKCİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ
– Eklem vede kemik ağrısı.
– Gözlerde vede deride sararma.
– Nefes hırıltısı.
– Nedeni bulunamayan ateş.
– Ses kısıklığı.
– Sık sık zatürre yada bronşit olma.
– Kanlı tükürük, kanlı balgam.
– İştah azalması vede kilo kaybı.
– Halsizlik, yorgunluk vede kansızlık.
– Yutkunmada zorluk.
– Geçmeyen, gittikçee de kötüye giden öksürük.
– Gögüs ağrısı, sırt, omuz, başta sürekli öksürükten kaynaklanan ağrılar.
AKCİĞER KANSERİNDEN KORUNMA YOLLARI
Akciğer kanserinden korunmak istiyorsanız öncelikle sigara kullanımını bırakmalısınız. Sigara içilen ortamlardan uzak durmalı vede sigara içen insanlar ile fazla yakınlaşmamalısınız. Az yağlı besinler tercih edilmeli vede sağlıklı beslenilmelidir. Alkol kullanımını durdurmalı vede monotonluktan uzak durarak düzenli olarak spor yapmalısınız. Riskli meslekler de çalışan kişilerin, çalışırken maske gibi kişisel koruyucu ekipmanları mutlaka kullanmaları gerekmektedir.
Akciğer Kanseri Nedenleri Nelerdir ile ilgili merak edilenleri sizler için yazımız da hazırladık. Akciğer kanseri nedir? Akciğer kanseri tedavisi vede korunma yolları hakkında bilmeniz gerekenleri sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Eğerki sizin de akciğer kanseri nedenleri nelerdir yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Akciğer kanseri nedenleri nelerdir sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Saç Beyazlaması Nasıl Geçer?