Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir? Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Sürekli ağız kokusu nasıl giderilir? Hakkında merak edilen bazı bilgiler yazımız da derledik.

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir? Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir
Sayfa İçeriği: Ağız Kokusu Nasıl Giderilir

Halitozis, günümüz de ağız kokusu olarak bilinmektedir. Kişiler için utanç verici ve kaygıya neden olan sorundur. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için sürekli ağız kokusu nasıl giderilir? ve ağız kokusu nasıl geçer? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarka ulaşabilirsiniz. Peki Ağız kokusu nasıl giderilir?

Ağız kokusu, nefes vermeyle birlikte dışarıya salınan kötü kokulu şikayettir. Bazı kişiler de ağız kokusu az olsa da, bu konu hakkında çok endişelenir iken, bazı kişiler de kendi ağız kokusunu fark etmezler. İnsanlar kendi nefesinin nasıl koktuğunu değerlendirmesi oldukça zordur. Bu nedenle de, bazen ağız kokusunun varlığı birinci dereceden akrabalara veya yakın arkadaşlara danışarak doğrulanmaktadır. Ağız kokusu konusun da ilk öncelikle ağız vede diş hijyeni alışkanlıkları gözden geçirilmelidir. Yemeklerden sonra dişler ve dil fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı vede bol su tüketmek gibi yaşam tarzı değişikleri uygulanmalıdır. Bu değişikler uygulandıktan sonra ağız kokusu devam ediyor ise, diş hekimine görünmekte yarar var. Diş doktoru, diş dışında ciddi bir durumun ağız kokusuna neden olduğundan şüphelenir ise, kokunun nedeni için bireyi ilgili uzman doktora yönlendirmektedir. Yazımızın devamına giderek ağız kokusundan kurtulma yöntemleri ile alakalı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Sürekli Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Düzenli diş muayenesi yaptırmak,
Düzenli olarak yeni diş fırçası kullanmak,
Diyeti düzenlemek,
Ağız kuruluğuna dikkat etmek,
Takma dişleri ya da diş cihazlarını temizlemek,
Dili fırçalamak,
Günde en az bir defa diş ipi kullanmak,
Yemeklerden sonra diş fırçalamak.

Sadece evde değil, dışarıda veya iş yerinde yemek yedikten sonra, kullanmak için yanınız da mutlaka bir diş fırçası bulundurun. Özellikle yemeklerden sonra, günde en az iki florür barındıran diş macunu kullanarak dişleri fırçalayın. Antibakteriyel özelliklere sahip, diş macunlarının kötü kokuları azaltığı da belirtilmektedir. Doğru diş ipi kullanmak, yemek parçacıklarını vede plakları dişlerden uzaklaştırır vede kötü nefesi kontrol etmenize yardımcı olmaktadır. Dil de, dişler gibi bakterileri bulundurur. Bu nedenle dikkatlice fırçalamak kokuları azaltmaktadır. Sigara kullananlar veya ağız kuruluğu olanlar bakteriler tarafından kaplanmış dile sahip olmaya daha yatkındır. Bu nedenle bu tür kişilerin özel dil kazıyıcı kullanmasında fayda bulunur. Bunun haricin de dahili dil temizleyici olan diş fırçası da kullanılabilir.

Sürekli Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Köprü ya da takma diş kullanıyorsanız, en az günde bir defa ya da diş hekiminizin belirttiği sıklıkla temizliğini uygulamalısınız. Temizlik ürünlerini diş hekiminizin tavsiyesi üzerine kullanın. Ağzınızı nemli tutmanız lazım. Bunun için tütün ürünlerinden uzak duruk, daha fazla su içmelisiniz. Daha kuru ağza yol açabilecek kahve, alkolsüz içecekler ya da alkol gibi içecekleri sınırlandırın. Tükürükleri uyarmak için, şekersiz sakız çiğneyin. Kronik ağız kuruluğu için, diş hekiminiz ya da doktorunuz tükürük akışını uyaran yapay preparat ya da oral ilaç verebilir. Ağız kokusuna neden olabilecek soğan vede sarımsak gibi yiyeceklerden kaçınmak da ağız kokusunu azaltır. Çok şekerli yiyecekler tüketmek de ağız kokusu ile bağlantılı olabilir. Her 3 ila 4 ayda bir diş fırçanızı değiştirmeyi unutmayın. Diş doktorunu düzenli aralıklar ile, dişlerinizi ya da takma dişlerinizi muayene ettirerek temizletebilirsiniz.

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir, sürekli ağız kokusu için bol vede sık su tüketiminizi ihmal etmeyin. Aç kalmamak da ağız kokusunu önlemede etkilidir. Probiyotikten zengin besinler alınmasına önem vermek ağız kokusunu önlemektedir. Eğer ki sizin de android telefonlarda tehlikeli uygulamalar nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Android telefonlarda tehlikeli uygulamalar nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da android telefonlarda tehlikeli uygulamalar yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Android Telefonlarda Tehlikeli Uygulamalar Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed