Yumurtlama Dönemi Belirtileri Nelerdir?

Yumurtlama Dönemi Belirtileri Nelerdir? Yumurtlama Dönemi Nedir? Yumurtlama dönemi nasıl gerçekleşir? İle ilgili bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yumurtlama Dönemi Belirtileri Nelerdir? Yumurtlama Dönemi Nedir?

Yumurtlama Dönemi Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Yumurtlama Dönemi Belirtileri Nelerdir, Yumurtlama Dönemi Nedir, Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır, Yumurtlama Dönemi Kaç Gün Sürer, Yumurtlama Dönemi Ağrı Olur Mu, Erkek Bebek İçin Yumurtlama Dönemi Hesaplama, Yumurtlama Döneminde Kanama, Yumurtlama Dönemi Dışında Hamile Kalınır Mı, Yumurtlama Dönemi Hesaplama Son 3 Ay

Yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir ile ilgili bilmeniz gereken bazı noktaları siz değerli dostlarımız için ayrıntılı şekilde yazımız da derledik. Yumurtlama dönemi nedir? Hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızın devamına giderek bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Yumurtlama dönemi nasıl gerçekleşir? ve yumurtlama dönemi kaç gün sürer? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Sağlıklı kadınlarda olan ve ergenlik döneminde başlayan, menapoz dönemine kadarda devam eden yumurtlama dönemi, yumurtanın içinde barındırdığı folikül adı verilen kesecikten tüplere bırakılmasıyla meydana gelen dönemdir. Özellikle hamilelik planlayan çiftler için önemli olan yumurtlama dönemi üreme çağında her ay gerçekleşen regl döngüsü içinde gerçekleşmektedir. Yumurtlama döneminde rahmin içine açılan tüplerde yer alan yumurta erkek üreme hücresi olan spermle bir araya geldiğinde döllenme gerçekleşir vede embriyo meydana gelmektedir. Döngünün bu evresinde kadın vücudu sinyali alır vede salgılanan hormonların etkisiyle kendini oluşan gebelik için hazırlamaya başlamaktadır. Gebelik oluşmadığı ve döllenme olmadığı durumlarda regl döngüsü devam etmektedir. Her ay yumurtlama dönemi tekrar ederek olası bir hamilelik için hazırlanır. Kadınlar yumurtlama dönemini daha net anlayabilmeleri için regl döngüsünde neler yaşandığını bilmeleri gerekmektedir.

YUMURTLAMA DÖNEMİ NASIL GERÇEKLEŞİR?

YUMURTLAMA DÖNEMİ BELİRTİLERİ

Belirtiler her ay düzenli olarak hissedilen bir durum olmamakla birlikte, yumurtlama dönemi belirtilerin olmaması yumurtlamanın gerçekleşmediği anlamı taşımaz. Bazı kadınlar bu belirtileri daha yoğun hissederken, kimi kadınlarda hiç hissetmezler. Karının alt kısmında ağrı yumurtlama döneminde ki kadınlar arasında yaygın olarak görülebilir. Yumurtanın olgunlaşması vede içinde bulunduğu folikül yüzeyini germesiyle oluşan bu ağrıya bazen yumurtanın fallop tüplerine atılması ile oluşan yanma hissi de eşlik etmektedir.

Yumurtlama dönemini takibe alan kişilerin sıklıkla başvurduğu bir yöntem de sabah uyanır uyanmaz yapılan vücut sıcaklığı ölçümü olmaktadır. Bazal vücut ısısı olarak adlandırılan bu ısı progesteron hormonunun etkisi ile bir miktar artmaktadır. Yumurtlamayı takip eden 24 saat boyunca normalde olduğundan yaklaşık olarak 0,5 derece daha yüksek olur. Yumurtlama döneminde görülen bir diğer değişim ise servikal mukus olarak tanımlanan vajinal akıntıda görülen değişimlerdir. Regl döngüsünün ortasına denk gelen yumurtlama dönemi yaklaştıkça vajinal akıntının hacmi de artmaktadır. Şeffaf, kaygan vede uzayan yapıda olmaktadır. Yumurtlama döneminde diğer görülen belirtiler ise, cinsel istek artışı, memelerde hassasiyet, karın bölgesinde şişlik, tat vede kokulara karşı hassasiyet, rahim ağzı açıklığında görülen artış olmaktadır.

YUMURTLAMA DÖNEMİNİN GERÇEKLEŞMESİ

Kadın yumurtlama dönemi yumurtalık rezervinde yer alan vede hormonların etkisi ile olgunlaşan yumurtanın ortalama olarak 28 günde bir olan regl döngüsünün tam ortasına denk gelen zamanda tüplere bırakılmasıyla olmaktadır. Yumurtaların olgunlaşması ilk gün görülen regl kanamasını takip eden 6. günde başlayarak salınımın gerçekleştiği 14. güne kadar devam etmektedir. Her ay yaklaşık olarak 3 ile 30 yumurta olgunlaşmaktadır. Bu durumda içlerinde en olgun yumurta salınır. Hamilelik için gerekli olan yumurtanın salınımı 24 saat sürmektedir. Yumurtlama dönemi boyunca çoğunluk ile tek bir yumurta tüplere salınsa da bazen 24 saat içinde birden fazla yumurta da salına bilmektedir. Döllenmenin gerçekleşmediği durumda ise yaklaşık 12 ile 24 saat kadar canlı kalabilmektedir. Yalnız bu durum hamileliğin yalnızca bu 24 saatte oluşacağı anlamına gelmez. Yumurtlama dönemi süresi, yumurtanın olgunlaşıp içinde bulunduğu folikülden çıkması vede mobilize olması 6 gün sürmektedir. Yumurtlama yaklaşık olarak 24 saat sürmektedir.

Yumurtlama Dönemi Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız yumurtlama dönemi belirtileri ve gerçekleşmesini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Hamile Kalma Günleri Nasıl Hesaplanır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed