Saça Maşa Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Saç Maşası Saçı Yıpratır Mı? Maşa İçe Mi Sarılır Dışa Mı? Hakkında merak edilen bazı bilgiler yazımızda.
Saça Maşa Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Saç Maşası Saçı Yıpratır Mı?
Saça maşa yapmak, saç şekillendirmenin en zor kısımlarındna birisidir. Özellikle doğal vede havalı saç modelleri için saç maşası kullanımı oldukça önemlidir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için maşa içe mi sarılır dışa mı? ve saç maşası saçı yıpratır mı? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Saça maşa yaparken nelere dikkat edilmeli?
Saç maşalarının boyutu, tutuşu, doğru ürünler ile sabitlenmesi gibi özellikler kusursuz saç modeli için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Günümüz de bir çok kişi saç maşası kullanırken bazı hatalar yapmaktadır. Siz de doğru şekilde saça maşa yapmak istiyorsanız yazımızda yer alan bilgileri dikkatlice okuyup uygulamalısınız. Unutmamız gereken tek şey maşa uygulanacak saçın temiz olması lazım. Banyoda yıkıma işleminden sonra, saça krem uygulamak, maşanın ısısının saça zarar vermesini büyük ölçüde önlemektedir. Bunun yanında kirli saça maşa uygulamak, dalgaların kalıcılığını azaltacak vede saçınız hızlı şekil de bozulacaktır. Eğer ki çok kıvırcık olsun istiyorsanız, saçınızın tamamını maşaya sarmanız gerekmektedir. Eğer ki daha gevşek vede doğal dalgalar olsun istiyorsanız saçınızın ucu dışarıda kalacak şekil de sarmalı vede maşayı yavaşça aşağı doğru indirmelisiniz. Yazımızın devamına giderek saça maşa yaparken nelere dikkat edilmeli, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Saç Maşası Saçı Yıpratır Mı?
Saça Maşa Yapılırken Yapılan Hatalar
– Maşayı saçta çok fazla tutmak,
– Maşa ısınmadan, saçı yapmaya başlamak,
– Maşayı dik tutmak,
– Tutamları maşaya yanlış şekilde sarmak,
– Maşanın ısısını çok açmak,
– Saç bakım spreyi kullanmamak,
– Yanlış saç maşası seçimi.
Saö maşası kullanırken, en sık yapılan hatalardan biri de, saç maşasını saçlarda çok uzun süre tutmak. Saç maşasını çok uzun süre saçlarda tuttuğunuz da dalgalarını doğallaştırmak çok zor hale gelir. Maşayı saçlar da ortalama 8 ila 10 saniye kadar tutmak idealdir. Diğer önemli nokta da, bütün saç tutamlarına aynı süreyi uygulamak. Eğer bazı tutamlar da maşayı 30 saniye, bazı tutamlar da 10 saniye kadar tuttuğunuz da saçlarda eşit olmayan dalgalar oluşur. Bu durumun önüne geçmek için, saçı sardıktan sonra 10 saniye tutmak. Böylelikle tüm tutumları aynı sürede yapmış olursunuz. Eğer ki dalgaların maşa sonrasında çabucak söndüğünü düşünüyorsan, nedenlerinden biri de maşa tam ısınmadan yapmaktır. Maşa tam olarak ısınmadan saçları şekillendirmek, tutamları dalga görünümü alamaz. Her ne kadar size dalgalanmış gibi görünse de, bir kaç dakika sonra düzleşmeye başlamaktadır. Bu neden ile saçları şekillendirmeye başlamadan önce, maşanın iyice ısındığından emin olunmalıdır.
Saçınızı maşaya doğru sardığına eminsin, peki maşayı doğru olarak tutuğunuza emin misiniz? Saçının dolgun vede hacimli görünmesi adına, saç maşasını dik değil, yatay şekil de tutmalısın. Yatay bir çizgi gibi tuttuğun saç maşası saçlarına ekstra hacim katacaktır. Maşayı saçınıza istediğin dalga şekline, modeline göre sarmalısın. Eğer saçlarının bukle bukle görünmesini istiyorsanız ince bir saç tutamını maşanın etrafına dipten uca olacak biçimde sarmalısınız. Eğer dalgaların daha doğal, sanki plaj dalgası gibi görünmesini istiyorsanız, kalın bir saç tutamını sadece boylarını vede uçlarını maşaya sarmalısınız.
Saç Maşası En Doğru Nasıl Kullanılır?
Saç maşası seçerken yapılan, en büyük hatalardan biri de yanlış boyuttaki maşaları seçmek ya da kullanmak. Her insan için aynı saç maşası uygun değildir. Kısa saçlar için 25 mm kalınlığındaki saç maşaları, uzun saçlar için de 30 mm saç maşarı uygun olmaktadır. Saç maşası alır iken, saç uzunluğuna göre maşanın boyutunu belirlemyi unutmayın. Günümüz de son zamanlar da saç düzleştiriciler de, maşa olarak tercih edilmektedir. Maşanın yanında olmadığı zamanlar da, tercih edebileceğiniz bu yöntem, maşanın yerine tutmaz. Özellikle hacimsiz saçlar düzleştirici ile dalgalandırıldığında, dalgalar çoğu zaman sönük görünür vede saçlar çabucak düşer. Bu neden ile düzleştiriciyi maşa olarak kullanmayı, daha çok maşanın yanında olmadığı dönemler de son çare olarak tercih etmeniz daha doğru karar olacaktır.
Saç maşası ile saçlarınızı dalgalandırdıktan sonra, yalnızca sabitleyici saç spreyi ile sabitlemek yerine önce saç bakım spreyini sıkıp sonra dalgalandırıp sabitleyici sprey kullanmalısınız. Böylelikle hem saçlarınız ısıdan zarar görmez, hem de dalgalar daha kalıcı olur vede gün boyu göz alıcı görünür. Genellikle saç maşası kullanan herkes, nerede ise en yüksek dereceyi ayarlamaktadır. Daha kısa sürede etkili sonuç almak adına uygulanan bu yöntem, saç sağlığı için hiç doğru hareket değildir. Eğer ki sağlıklı vede kalın telli saçlarınız var ise, 200 dereceye kadar maşanın ısısını açabilirsiniz. Eğer ki yıpranmış, ince telli ya da boyalı saçlara sahipseniz, maşanın derecesini mutlaka düşürmelisiniz. 150 ila 180 derece arasında ideal şekilde saçlarınızı şekillendirebilirsiniz.
Saça Maşa Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli, saçları sık sık yüksek ısı ile kurutmak, maşa vede düzleştirici kullanmak saçı yakar ve saçı uçlarından diplerine kadar kırmaktadır. Bir süre sonra iyice yıpranan saç da kopmalar vede dökülmeler başladığından saç iyice güçsüzleşmektedir. Eğer ki sizin de saça maşa yaparken nelere dikkat edilmeli, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Saça maşa yaparken nelere dikkat edilmeli, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da saça maşa yaparken nelere dikkat edilmeli, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Rizotto Tarifi Nasıl Yapılır?