Hamileyken Diş Çektirilir Mi?

Hamileyken Diş Çektirilir Mi? Hamilelikte Diş Çekimi Sonrası Ne Yapılmalı? Hamilelikte Diş Çekimi Sonrası Yapılması Gerekenler, hakkında merak ettikleriniz.

Hamileyken Diş Çektirilir Mi? Hamilelikte Diş Çekimi Sonrası Ne Yapılmalı?

Hamileyken Diş Çektirilir Mi
Sayfa İçeriği: Hamileyken Diş Çektirilir Mi

Gebelik ile birlikte anne vücudun da büyük değişimler oluşmaktadır. Vücut dengesini değiştiren bu değişimin nedeni, vücutta ki progesteron vede östrojen adlı gebelik hormonlarında ki artıştan kaynaklıdır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için hamilelikte ağrıyan diş çekilir mi? ve hamilelikte diş çekimi sonrası yapılması gerekenleri ayrıntılı olarak derleyip hazırladık. Peki Hamileyken diş çektirilir mi?

Hamilelikte anne vücudunun büyük değişime uğraması, tüm vücudu etkilemektedir. Bu değişim ile ağız vede diş sağlığını da olumsuz yönde etkilemektedir. Hamile anne adayın da ağız vede tükürükte ki asit oranı artmakta, bu durum ise diş çürümesini tetiklemektedir. Bu yüzden çürüyen dişin çekilmesi gerekebilmektedir. Gebelikte diş çekilmesi röntgen ile bakılarak yapılmaktadır. Eğer diş çekimine karar verildi ise, hastaya anestezi uygulanır. Gebelikte dişlerin röntgen filmi ile çekilmesin de hiç bir sakınca yoktur. Çünkü diş filmin de verilen ışın miktarı oldukça azdır. Yalnız röntgen filmi çekilir iken, hamile anne adayları kurşun gömlek giyerler ise, anne karnında ki bebeğin diş filminde ki ışınlarına maruz kalma oranı en aza inebilmektedir. Hamilelikte diş filmi çekilmesi, her ne kadar zararsız işlem olsa da, hamileliğin 3. ayında anne karnında ki fetus ışınlarından kötü etkilenebilmesi ihtimali olduğu için, film çekilmesi, hamileliğin 3. ayından sonrasına ertelenmesi olduğunu unutmamalı. Siz de yazımızın devamına giderek hamileyken diş çektirilir mi ile alakalı merak ettiklerinizi ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

Hamilelikte Ağrıyan Diş Çekilir Mi?

Hamilelikte Diş Çekimi Sonrası Yapılması Gerekenler

Hamilelikte diş çekimi sonrası, diş hekimi hastaya kullanması için antibiyotik reçete etmektedir. Bu ilaçlar da, diş hekiminin önerdiği sıklıkla kullanılmalıdır.

Hamilelikte diş çektirdikten sonra, ağrı oluşmuş ise, doktora danışıp soğuk kompres yapabilirsiniz. Bunun için de, buzluktan, buz küplerini alın ve temiz bir beze sarın. Daha sonra ağrıyan dişin olduğu yanak bölgesin de tutun.

Diş çekimi sonrasın da, bir süre ağrı olması normal durumdur. Bu ağrıları geçirmek için, yine diş hekiminin size vermiş olduğu uygun ilaçları kullanabilirsiniz.

Hamilelikte Diş Çektirmenin Zararı Var Mı?

Gebelikte diş çekilmesi dahil, herhangi bir diş operasyonu uygulanmasın da sakınca yoktur. Eğer dişe acilen işlem yapılması gerekmiyor ise, işlem doğum sonrasına ertelenir. Yalnız durum acilse vede dişin çekilmesi gerekiyor ise gebeliğin 3. vede 6. ayları arasında yapılması önerilmektedir. Gebelikte diş çekimi esnasın da verilen lokal anestezinin hem anneye, hem de bebeğe hiç bir olumsuz etkisi yoktur. Eğer diş çekilmesi gerekiyor ise, bunu hamilelikte de yaptırmanız mümkün. Lokal aneztesi ile diş çekilir iken, anne adayı çok daha az acı vede stres yaşayacaktır. Dişin kök yapısı, komşu dişler vede kök çevresin de enfeksiyon olup olmadığını ve çürüklerin anlaşılması gibi bir çok durum da röntgen çekilmekte. Diş doktorlarına yol gösteren röntgenin, kanal tedavisi vede diş çekimleri gibi diş uygulamaların da yapılması mecburi durumdur. Yalnız hamilelik de röntgen ışınlarının zararı olacağından, eğer ki işlem acil müdahale gerektiriyor ise, tedavinin devamı doğum sonrasına ertelenmelidir.

Hangi Durumlarda Diş Çekilmesi Gerekir?

Konuşmada zoruluk,
Diş etlerinde vede dişler de ağrı,
Diş etlerin de şişme,
Diş eti kanaması,
Enfeksiyon ya da çürük diş.

Hamileyken Diş Çektirilir Mi, gebeliğin ilk 3. ayın da, bebeğin organ gelişim evresi olan ilk 3. ayda etkili dental tedavi uygulanmamalıdır. Tedaviler mümkünse ikinci 3. aya ertelenmeli. Hamilelikte kanal tedavi yaptırmak aslında, bu dönem de bebeğin de dişleri oluşmaya başladığından, aciliyet bir durum yok ise, röntgen dahi tavsiye edilmez. Anne adayları bu dönem de, kalsiyum tüketimine önem vermelidir. Gebelikte diş tedavisi için, en uygun dönem 3. aydan, 6. aya kadar olan ikinci trimester dönem olmaktadır. Eğer ki sizin de, hamileyken diş çektirilir mi, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Hamileyken diş çektirilir mi, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da hamilelikte diş çekimi sonrası yapılması gerekenler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Saç Diplerinde Kaşıntı Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed