Hamileler Uçakla Yolculuk Yapabilir Mi?

Hamileler Uçakla Yolculuk Yapabilir Mi? Hamileler Uçağa Binebilir Mi? Bir çok kadının merak ettiği konu hamile iken uçak yolculuğu yapılabilir mi?

Hamileler Uçakla Yolculuk Yapabilir Mi? Hamileler Uçağa Binebilir Mi?

Hamileler Uçakla Yolculuk Yapabilir Mi
Sayfa İçeriği: Hamileler Uçakla Yolculuk Yapabilir Mi, Hamileler Uçağa Binebilir Mi, Hamilelikte Hangi Durumda Uçak Yolculuğu Önerilmez, Uzman Kadın Doktorlardan Gebelikte Uçakla Yolculuk Yapacak KAdınlara Tavsiyeler, Hamileler Uçağa Binebilir Mi, 7 Haftalık Hamile Uçağa Binebilir Mi, Hamileliğin İlk 3 Ayında Uçağa Binilir Mi, Hamileler Uçağa Binebilir Mi, Hamilelikte Uçak Yolculuğu İlk 3 Ay, Hamilelikte Uçak Yolculuğu, Uçak İle Seyahat Bebekte Sakatlık Ve Düşük Riskini Arttırır Mı, Hangi Durumlarda Uçakla Seyahat İçin Doktora Danışılmalıdır

Hamileler uçakla yolculuk yapabilir mi, ile ilgili tüm merak edilenleri yazımız da sizler için hazırladık. Hamile iken uçağa binmek tehlikelimidir? gibi bir çok sorunun cevabını merak eden anne adayları için tüm detayları yazımız da bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Hamileliğin kaçıncı ayı uçağa binmek risklidir? Bir çok insan için uçakta seyahat etmek, en güvenli vede hızlı ulaşım yöntemlerindendir. Her insan nerde ise hızlı ulaşım vede kaza riski düşük olan uçak ile seyahat etmeyi tercih etmektedir. Peki hamile kadınlar uçakla yolculuk yapabilir mi?

Hamile kadınların uçak ile yolculuk yapabilmeleri merak konusu iken, bu durum hamile kadınlarda kaygıya yol açmaktadır. Eğerki hamilelikte seyahat zamanlaması yapılacak ise en uygun zaman 12. ile 28. haftalar arasında olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Uçakla seyahat edecek hamile kadınlar, uçakla yolculuklarını bu haftalar arasında yapabilirler. Bu haftalar da uçak ile yolculuk yapacak hamile kadınlar da bu dönemde kusma, bulantı olayı biter.

Anne adayları kendilerini 12. ile 28. haftalar da kendilerini daha enerji vede iyi hissederler. Henüz daha karın bölgesi büyümemiştir. Bu yüzdende risk en azdır. Yalnız eğerki gebelik riskli görünüyor vede anne adayının yaşı 40 üzerinde ise daha önceden de düşük yaptı ise gebelik riskini hiç bir hava yolu şirketleri kabul etmez vede almak istemezler. Eğerki gebelikte yolculuk yapmanız zorunlu ise doktorunuzdan yardım almanız vede fikrini öğrenmelisiniz.

HAMİLELİKTE HANGİ DURUMLARDA UÇAK YOLCULUĞU ÖNERİLMEZ

Bebekte gelişme bozukluğu görünüyorsa.
Doğuma 1 ay kaldı ise.
Ağır kansızlık varsa.
İkiz yada üçüz bebek taşıyorsanız.
Plasenta kaynaklı sorunlar bulunuyorsa.
Daha önceden düşük yaptıysanız.
Erken doğum bulgusu varsa.
Erken doğum işaretleri bulunuyorsa.
Düşük tehdidi taşıyorsa.
Bebekte gelişim sorunları bulunuyorsa.

Bu durumlar da anne adaylarının doktorlarına danışmadan uçakla yolculuk yapmaları sakıncalıdır. Acil sorun çıkma gibi durumlar da vede ihtimali yüksek olan hamile kadınlar da risk arttırıcı durum olmasından dolayı vede olası bir terslikte hava müdahale imkanlarının da kısıtlı sayılması neden ile risk taşıyan anne adaylarının uçakla seyhat etmemesi daha sağlıklıdır.

HAMİLELİKTE UÇAKLA SEYAHAT İÇİN HANGİ DURUMDA DOKTORA DANIŞILMALI

Gebelikte şeker hastalığı yada hipertansiyon gibi sorunlarınız bulunuyorsa. Çoğul gebelik varsa vede erken doğum riskiniz bulunuyorsa. Plasentada anormallikler görünüyorsa yada vaginal kanama oldu ise kanda pıhtılaşma sürecin de bozukluklar bulunuyorsa uçak yolculuğu yapmadan önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

UZMAN KADIN DOKTORLARDAN GEBELİKTE UÇAKLA YOLCULUK YAPACAK KADINLARA TAVSİYELER

Uçuş öncesinden varis çorap giymeniz önerilmekte. Eğerki mümkün ise yolculuk esnasında rahat bir yolculuk için terlik tercih etmeniz önerilmektedir. Böylelikle kabin basıncı yükseldiği sıra ayaklarınız şişmez.

Uçak yolculuğunda emniyet kemerini mutlaka göbek üstüne değil de, göbek altına bağlamalısınız.

Uçuş yolculuğunun süresi eğerki çok uzun ise pıhtı oluşmasını engelleyebilmek için koridorda yürümelisiniz.

Uçakla yolculuk edecek anne adayları için seçilebilecek koltuk koridor tarafında olmalıdır.

Uçağa binmeden önce beslenmenize dikkat etmelisiniz. Gaz yapacak besinleri 1 gün öncesinden tüketmeli vede uçak yükseldikçe mideniz de şişme meydana gelebilmektedir. Bu durumda hem sizi, hemde bebeği rahatsız edebilmektedir.

Uçağa binerken güvenlik için yapılmış dedektörlü kapılardan geçmek bebeğe vede size zarar vermez. Dedektörler de X ışını sistemi bulunmamaktadır.

Uçak yolculuğu yapacağınız zaman jinekolog’dan uçakla seyahat yapabilir onayını yazılı olarak yanınızda bulundurun. Çünkü THY ‘Uçakla seyahat etmesinde sakınca yoktur!’ ibaresi yer alan raporlarda anne adayına uçakla uçuş izni vermektedir. Çoğul olarak gebelik söz konusu ise eğerki 32. haftadan fazla gebeliklerde bu rapor bulunsa bile THY uçuşa asla izin vermez. Raporunuzu alırken doktor ismi, soy ismi, dip no ve imza kesin olması gereklidir.

Hamileler Uçakla Yolculuk Yapabilir Mi, hakkında bilmeniz gereken hamilelikte uçakla yolculuk riskli mi? yazımızdan öğrenebilirsiniz. Sizin de eğerki hamileler uçakla yolculuk yapabilir mi yazımız hakkında sormak istedikleriniz yada kafanıza takılan soruları bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Hamileler uçakla yolculuk yapabilir mi sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Saksıda Nergis Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed