Cilde Zarar Veren Duş Hataları Nelerdir? Duş Cilde Zarar Verir Mi? Cildinize zarar vermemek için her gün duş alırken bazı hatalara dikkat etmelisiniz.
Cilde Zarar Veren Duş Hataları Nelerdir? Duş Cilde Zarar Verir Mi?
Cilde zarar veren duş hataları nelerdir ile ilgili kadınların bilmesi gerekenler vede duş cilde zarar verir mi? hakkında bilinmesi gerekenleri hazırladık. Sizde her gün yapmış olduğunuz duşun cildinize zararı olup, olmadığını yazımızdan öğrenebilirsiniz. Cilde zarar veren duş hatalarını sizler için sayfamızda düzenledik. Duş sırasında yapmış olduğunuz bazı alışkanlıklar cildinize zarar vermektedir. Duş alırken yapmış olduğunuz alışkanlıklar vede zarar veren alışkanlıkları sizler için yazımızda derledik.
Duş almak bazı insanlar için keyif iken bazı insanlar için ise temizlik eylemidir. Aslında duş, cildinizi temizlendiğinizi vede mikroplardan arındırdığınızı düşünürsünüz yalnız, bazı yapmış olduğunuz hatalar cildinize zarar verebilmektedir. Siz de bu hataları öğrenerek duş sırasında yapmamanız gereken hataları öğrenebilirsiniz. Duş alırken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için hazırladık.
DUŞ ALIRKEN YAPILAN ZARARLI HATALAR
– Aşırı sıcak su ile yıkanmak.
– Cildi nemlendirmek.
– Uzun süre duşta kalmak.
– Ayakları yıkamak.
– Sert keselenmek.
– Duş sırasında yüz yıkamak.
– Her gün saç yıkamak.
– Lifi duş alınan yerde bırakmak.
Her gün yıkadığınız saç, nem kaybeder vede kuru ise daha kuru olmasını, yağlı ise de daha yağlı olmasına neden olur. Özellikle sıcak yaz ayların da günde bir kaç kez duş alınacak ise saçları yıkamamaya dikkat edin. Duş aldıktan sonra banyo da bırakılan lifler bakterilere davetiye çıkarmaktadır. Duş lifleri her ne kadar anti-bakteriyel olarak bilinsede, bakteriler nem vede ısının olduğu alanlarda daha çabuk üremekteler. Bu sebeple de duştan sonra mutlaka lifinizi serin vede kuru ortamda bulundurmaya dikkat edin.Duş alırken fazla buhar vede sıcak suya maruz kalması yüzünüzü oldukça hassas yapacaktır vede tahriş olmasına sebep olacaktır. Bu sebepten dolayı da duş alırken yüzünüzü çok sık yıkamamaya dikkat edin.
Duş alırken genelikle en çok unutulan ayak yıkanmasıdır. Duş, pedikür için ise en ideal yerlerdendir. Bir ponza taşı yardımı ile ayaklarınızdaki ölü deriden rahatça kurtulabilirsiniz.Ölü deri atma yöntemi olan keselenmek, ölü derilerden kurtulmak için cildinizi sert bir şekilde fırçalarsanız teninizi incitebilirsiniz. Eğerki keselenme işlemi yapacaksanız, keseyi nazik, yumuşak vede dairesel hareketlerle uygulamalısınız. Kese yerine vücut peelinglerini uygulayarak daha kolay şekilde ölü deriden cildinizi arındırmış olursunuz.Duş alırken çok uzun duşta kalmak, cildinizin buruş buruş görüntü oluşması aslında cildinizin nem kaybettiğini göstermektedir.
DUŞ SIRASINDA YAPILAN YANLIŞLAR
Bu sebepten dolayı çok uzun süreli duşlar almamaya dikkat etmelisiniz. Duş aldıktan sonra mutlaka cildinizi nemlendirin, çünkü her cilt tipi duş sonrası nemlendirilmeye ihtiyaç duymaktadır. Cilt tipinize uygun olan nemlendirici ile her duştan sonra mutlaka vücudunuzu nemlendirmeyi unutmayın. Duş aldıktan sonra eğerki çok üşeniyorsanız son durulama işleminden sonra bütün vücudunuzua bebe yağı sürüp yeniden durulanabilirsiniz. Böylelikle cildiniz gereken nemi almış olacaktır. Sıcak su rahatlamanıza vede gevşemenize yardımcı olmaktadır. Yalnız çok sıcak su ile yıkanmak cildinizin kurumasına neden olabilmektedir. Sıcak su yerine ılık su ile duş almak cildiniz için daha verimli olmaktadır.
Cilde Zarar Veren Duş Hataları Nelerdir, yazımız da cilde zarar veren duş hataları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğerki sizin de cilde zarar veren duş hataları nelerdir yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Cilde zarar veren duş hataları nelerdir sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşabilir vede onlarında sayfamızdan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Parkinson Hastalığı Belirtileri Nelerdir?