Bebeklerde Vücut Sıcaklığı Kaç Olmalı? Bebeklerin Ateşi Neden Çıkar? Bebeklerde yüksek ateş ne zaman tehlikeli? ile ilgili annelerin bilmesi gerekenler…
Bebeklerde Vücut Sıcaklığı Kaç Olmalı? Bebeklerin Ateşi Neden Çıkar?
Bebeklerde vücut sıcaklığı kaç olmalı ile ilgili bilinmesi gerekenleri siz değerli anneler için yazımız da hazırladık. Bebeklerin ateşi neden çıkar? hakkında bigi sahibi olmanız için yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz. Bebeklerde yüksek ateş tehlikeli mi? hakkında detaylı olarak bilgileri sayfamızdan bulabilirsiniz. Peki bebeklerde vücut sıcaklığı kaç olmalı?
Bebekler de ateş oldukça önemlidir. Bebeğinizin ateşi yüksek seyrettiğin de hemen anne ve babalar evham yapmaktadır. Bu durum da ise hemen bebeğini doktora götürmek istemektedirler. Bebeklerde görülen ateşlenme hastalık değil, rahatsızlığın sonucu meydana gelmektedir. Yetişkinlere göre daha gazla vücut sıcaklığına sahip olan bebekler normal kabul edilen değer, 35/37 derece iken 38’i bulması hafifte olsa bebekler için önemli bir sınır aralığındadır.
BEBEKLERDE YÜKSEK ATEŞ NE ZAMAN TEHLİKELİ?
– Ateşlenme 2 günden fazla sürdüğünde.
– 1 yaşından ufak bebeklerde ateşlenme görüldüğünde.
– Ateş derecesi 40 üstüne çıktığında.
– Sürekli olarak uyuklama hali görüldüğünde.
– Ateş düşürücü verildiği halde, sıcaklık düşmedi ise bebeğin doktora götürülmesi gerekmektedir.
BEBEKLERDE BÖLGEDEN BÖLGEYE DEĞİŞEN YÜKSEK ATEŞ DEĞERLERİ
ALINDA: 37,5 derece.
KULAKTA: 38 derece.
KOLTUK ALTINDA: 37,3 derece.
MAKAKTA: 38 derece bebeklerde tehlikeli durumdur.
BEBEKLERİN ATEŞİ NEDEN ÇIKAR?
– Diş çıkarma döneminde.
– Gribal enfeksiyonlarda.
– İshal.
– Orta kulak iltihabı.
– Güneş çarpması gibi faktörler bebeğin ateşinin çıkmasının nedenleri arasındadır.
BEBEKLERDEKİ ATEŞİN DÜŞMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Bebeğinizin ateşi eğerki 38 dereceyi buldu ise durumu erken fark etmek vede doğu şekilde müdahale etmek oldukça önemlidir. Ateşin vücut üzerindeki göstergesinden olan terleme görülmesi ile buharlaşma ile berbaer vücut oldukça sıvı kaybetmektedir. Kaybedilen bu sıvıyı gidermeniz için bol miktarda bebeğe su verilmelidir. Taze sıkılmış meyve suyu vede çorba gibi besinlerde bebeğinize vermelisiniz. Bebeğinizin ateşinin düşmesi için bulunduğu ortamdan, serin bir ortama geçirin. Kat kat vede kalın giysiler yerine ince kıyafetleri tercih etmelisiniz. Ilık suya batırdığınız temiz bir bezi vücuduna koyarak vücut sıcaklığını düşürmeye çalışabilirsiniz. Tüm herşeyi yaptığınız halde bebeğinizin ateşi hala düşmüyorsa, derhal doktora gitmelisiniz.
Bebeklerde Vücut Sıcaklığı Kaç Olmalı, yazımız da hazırladığımız bebeklerde vücut sıcaklığı kaç olmalı hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Eğerki sizin de bebeklerde vücut sıcaklığı kaç olmalı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Bebeklerde vücut sıcaklığı kaç olmalı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Nogay Çayı Nasıl Yapılır?