Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Neden Olur?

Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Neden Olur? Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Belirtisi, Bebeklerde kalça çıkıklığı nasıl anlaşılır? Hakkında bilmeniz gerekenler…

Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Neden Olur? Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Belirtisi

Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Neden Olur
Sayfa İçeriği: Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Neden Olur, Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Belirtisi, Kalça Çıkıklığı Hangi Bebeklerde Daha Riski Yüksektir, Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Nasıl Anlaşılır, Kalça Çıkıklığı Olan Bebeklerde Dikkat Çeken Özellikler, Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Nedenleri, Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Belirtileri, Displazi Hastalığı Nedir, Displazi Nedir, Kalça Çıkıklığı Hangi Bebeklerde Görülür, Bebeklerde Kalça Çıkıklığına Neden Olan Hatalar

Bebeklerde kalça çıkıklığı neden olur, ile ilgili bilinmesi gereken bazı noktaları siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Bebeklerde kalça çıkıklığı belirtisi hakkın da merak edilenleri sayfamız da hazırladık. Sizde bebeklerde kalça çıkıklığı nedenleri vede bebeklerde kalça çıkıklığı belirtilerini yazımızın devamına giderek öğrenebilirsiniz. Peki bebeklerde kalça çıkıklığı neden olur? yazımız da detayları ile paylaştık.

Bebeklerde kalça çıkıklığı, kalça ekleminin gelişimini tamamlayamaması sonucu meydana gelmektedir. Kalça çıkıklığı tıp dünyasın da, displazi hastalığı olarak geçmektedir. 1000 bebekten 2’sin de ortaya çıkmaktadır. Uyluk kemiği ile leğen kemiğinin eklem bölgesine uyumsuz yerleşmesi kalça çıkıklığını meydana getirmektedir. Uyluk kemiği ile leğen kemiğinin eklem bölgesi gelişimiyle uyumsuzluğu kalça ekleminin tam oluşmamasına neden olmaktadır. Bu durum ise kalça çıkığını ortaya getirmektedir. Yeni doğan bebekler de yaygın olarak ortaya çıkan iskelet ve kas sorunundan biri ise kalça çıkıklığı erken dönem de fark edilmediği takdir de, ilerleyen zamanlar da kalıcı sakatlığa yol açarak daha büyük sıkıntılara yol açmaktadır. Yeni doğmuş bebeğin kalçasının sağlıklı şekil de hareket edebilmesi için bacaklar serbest bırakılarak kısıtlanmamalıdır.

KALÇA ÇIKIKLIĞI HANGİ BEBEKLERDE DAHA RİSKİ YÜKSEKTİR?

Bebek 3,5 kg üzerin de dünyaya gelmiş ise.
İlk doğan bebeğin cinsiyeti kız ise.
Çoğul hamilelik söz konusu ise.
Doğum esnasın da makat doğum yaşanmışsa kalça çıkıklığı riski daha yüksektir.

BEBEKLERDE KALÇA ÇIKIKLIĞI NEDEN OLUR?

Bebeğin vücuduna yapışmış dar giysiler kalça çıkıklığı riskini arttırmaktadır.

Geçmişten günümüze uzanan bebek kundaklama adeti oldukça yanlış harekettir vede kalça çıkıklığına neden olmaktadır.

İskelet sistemi henüz gelişmemiş 8 aylıktan küçük bebekler için yürüteç uygun değildir. Bu durum bacaklar da eğrilik yapabilmektedir.

Bebeğin her iki bacağını aynı anda yukarı kaldırmak yanlış hareketlerdendir. Genellik ile bu hareket ebeveynler tarafından alt değiştirir iken yapılmaktadır. Bu hareket yapılırken dikkatli olmakta fayda var.

BEBEKLERDE KALÇA ÇIKIKLIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Bebeklerde kalça çıkıklığı ilk 6 ay için de fark edilmesi oldukça zordur. Yalnız fark edildiği zaman da neredeyse %100 iyileşme ihtimali olan kalça çıkıklığı, kalça ultrasonografisi tanısıyla netleşmektedir.

KALÇA ÇIKIĞI OLAN BEBEKLERDE DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİKLER

Bacakları tam yana açamama.
Yürümenin gecikmesi.
Bacakların boyları farklı olması.
Kalça vede uyluk iç bölgesindeki deri katlarının şekli vede sayısının tutarsızlığı.
Yürüdükten sonra topallama ile bebekler de kalça çıkıklığı tespit edilmektir.

Bebeklerde Kalça Çıkıklığı Neden Olur, yazımız da hazırladığımız bebeklerde kalça çıkıklığı nedenleri ve nasıl anlaşılır öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki bebeklerde kalça çıkıklığı neden olur, yazımız hakkın da sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Bebeklerde kalça çıkıklığı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kararan Pirinç Eşyaları Parlatma Önerileri

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed