Bebeklerde Diş Fırçalanma Ne Zaman Başlamalı?

Bebeklerde Diş Fırçalanma Ne Zaman Başlamalı? Bebeklerde Diş Bakımı, Bebeklerde diş bakımı nasıl olmalı? Hakkında merak edilen bilgiler yazımızda.

Bebeklerde Diş Fırçalanma Ne Zaman Başlamalı? Bebeklerde Diş Bakımı

Bebeklerde Diş Fırçalanma Ne Zaman Başlamalı
Sayfa İçeriği: Bebeklerde Diş Fırçalanma Ne Zaman Başlamalı

Ebeveynler, çocuklarının sağlığı için, her ayrıntıya dikkat etmelidir. Mineraller ve vitaminler oldukça önem taşımaktadır. Yalnız kimi zaman, tüm vücut sağlığını yakından ilgilendiren dişler ihmal edilmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için bebeklerde diş bakımı nasıl olmalı? ve bebeklerde diş fırçalama ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Bebeklerde diş fırçalama ne zaman başlamalı?

Bebekler de diş fırçalama 6 ila 8 aylık iken, yani ilk dişleri çıkar çıkmaz ağız temizliğine özen gösterilmelidir. Kahvaltıdan sonra vede gece yatmadan önce diş yüzeyleri ıslatılmış, temiz bir tülbent veya gazlı bez yardımı ile temizlenmelidir. Çocukların sağlıklı ağız vede diş yapısı için de, 6 ayda bir kontrole götürülmelidir. Bu sayede çocukların diş hekimi fobisinin de, önüne geçmiş olunmaktadır. Ağız hastalıkları ise, en sık görülen kronik hastalıklar arasında bulunmaktadır. Nerede ise dünya nüfusunun %90’ın da çürük vede diş eti hastalıkları gibi problemlerin rastlandığı görülmektedir. Yazımızın devamına giderek bebeklerde diş bakımı ile ilgili daha fazla bilgileri öğrenebilirsiniz.

Bebeklerde Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Bebeklerde Diş Bakımı

Çocuklarda da, yetişkinler gibi diş sağlığı oldukça önemlidir. İlk dişlerin genellik ile 6.aydan itibaren çıktığını vede süt dişi olarak belirtilen, bebeğin beslenmesinin yanı sıra, konuşmasında da oldukça önemli yere sahiptir. Çürük süt dişler, beslenme sırasında ağrıya neden olmaktadır. Bu durum ise yemek yemeden kaçınmayı oluşturur. Bebekler diş yapısındaki bozukluklara bağlı olarak, bazı sesleri çıkarmak da güçlük çekebilmektedir. Çürük süt dişler, boyut kaybına bağlı olarak, kalıcı dişler için gereken boşluğu tutamaz hale gelebilmektedir. Bu durum ise ileri ki zamanlar da, yer darlığına neden olur. Erken çocukluk çağı çürükleri, sadece ağız sağlığını değil, genel sağlığını da olumsuz etkiler. Tedavisi yapılmayan diş çürükleri, romatizmadan kalp hastalıklarına kadar bir çok sağlık problemlerine yol açabilmektedir.

Özellikle de şeker vede asit içerikli beslenme, yetersiz ağız hijyeni alışkanlıkları vede koruyucu uygulamalardan yeterli faydalanmama gibi etmenlerin çürük oluşumuna davetiye çıkarmaktadır. Bebeklik çağından itibaren çocukların ağız ve diş sağlığı, çene ve yüz bölgesi gelişimi mutlaka takip edilmelidir. Koruyucu önlemler ile çocuklar da çürük meydana gelmemesi dikkat edilmelidir.

Bebeklerde Diş Fırçalama Ne Zaman Yapılır?

Bebeklikten başlayan diş bakımı ve temizliğine, çocukların arka dişlerinin çıkmasından itibaren 2 buçuk ya da 3 yaşından sonra, diş fırçası da eklenebilir. Okul öncesi dönemdeki çocukların uygun yöntemler ile dişlerini fırçalamasının güç olduğu bilinmektedir. Bu yaşlarda ve dönemde önemli olan çocuğa diş fırçalama alışkanlığını kazandırmaktadır. Küçük çocuklar, genellik ile dişlerinin görünen vede kolay ulaşılan bölümlerini fırçalamak ister. Çürükleri önlemek için, dişlerin arasının vede üst yüzeylerinin temizlenmesi gerekliği için de, ebeveynler kontrol etmesi gerekmektedir.

Bebeklerde diş fırçası, doğumdan 3 yaşına gelene kadar, çocuklar da diş macunu kullanımı tavsiye edilmemektedir. 3 yaşından sonra kullanım önerilmektedir. Yalnız bunda da belirli hususlara dikkat etmek lazım. Diş macunu 3-5 cm değil, bir nohut tanesi kadar fırçanın üzerine konulmalı ve bu miktar dişler için yeterlidir.

Bebeklerde Diş Fırçalanma Ne Zaman Başlamalı, diş çürükleri özellik ile azı dişlerinin çiğneyici yüzeylerin de yer alan vede fissür olarak tanımlanan oluklar da başlamaktadır. Bu olukların fissür örtücü malzeme ile kapatılması ile yemek artığı vede diş dokusu arasındaki temas önlenmek de, böylelikle çürük gelişim riski de azalmaktadır. Eğer ki sizin de bebeklerde diş fırçalanma ne zaman başlamalı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bebeklerde diş fırçalanma ne zaman başlamalı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bebeklerde diş bakımı yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Guacamole Sos Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed