Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olur?

Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olur Bebek Cildine Ne Sürülür?, Bebeklerde cilt temizliği nasıl olmalı? Hakkında merak edilen bazı bilgileri hazırladık.

Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olur? Bebek Cildine Ne Sürülür?

Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olur
Sayfa İçeriği: Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olur

Bebeklerde cilt bakımı için bazı dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Cildi çok hassas ve ince olan bebekler, elbise seçiminden banyo koşullarına, tırnak kesiminden kullanılacak cilt ürünlerine kadar bir çok konuda özel ilgi istemektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için bebeklerde cilt temizliği nasıl olmalı? ve bebek cildine ne sürülür? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Bebeklerde cilt bakımı nasıl olmalı?

Bebeklerde, cilt temizliğinin her aşamasında dikkat etmeniz gereken temel hususlardan biride alerjidir. Bebeğinizin cilt temizliği ürünlerinde veye elbiselerini yıkadığınız deterjanlarda alerjiyi tetikleyebilen kimyasal maddeler ve parfüm içeriğinin olmamasına dikkat etmelisiniz. Özellik ile alerjiye genetik yatkınlık var ise, yani ebeveynlerinde alerji bulunuyor ise, bebeğinizde de alerji görülme ihtimali %70 oranındadır. Bu nedenle, bebeğinizde henüz alerjik bir reaksiyon görmemiş dahi olsanız meydana gelme ihtimalini yükseltecek maddelerin bulunduğu bakım ürünlerini kullanmalısınız.

Bebeklerde alerji rastlanma ihtimalini düşürmek için yapabileceğiniz diğer önemli adım da, bebeğinizin bağışıklığını kuvvetlendirmektedir. Bebeklerin vücutları, bağışıklık sistemleri henüz gelişmekte olduğundan zararsız olan maddelere karşı aşırı tepki verebilmektedir. Bu da bebeklerde alerjiye vede beraberinde bir çok sağlık problemine neden olmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlü olması, bebeğinizin alerjiye karşı korunmasını artırmaktadır. Anne sütündeki zengin içerik sayesinde, bebeğinizin bağışıklık sisteminin en büyük destekçisi olmaktadır. 1 yaşından sonra da, bebeğinizin bağışıklığının desteklenmesi vede ritminizin devam etmesi için, onu anne sütüyle beslemeye devam etmelisiniz. Eksikliği veya yokluğunda hekiminize danışarak çocuk devam sütü ile, bebeğinizi besleyebilirsiniz. Yazımızın devamına giderek bebeklerde cilt bakımı ile alakalı daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bebek Cildine Ne Sürülür?

Bebeklerde Cilt Temizliği Nasıl Olmalı?

Bebeklerde her bez değişimde özellik ile, yenidoğan döneminde mümkün ise ılık su ile yıkayıp kurulayınız ve kısa bir müddet açık bırakarak havalandırınız. Yüksek emici özelliği olan, bebek bezlerini tercih ediniz. %100 pamuklu elbiseler tercih ediniz. Ek gıdaya geçmiş bebeklerde, cildin nem dengesini korumak adına yeterli derecede su tüketmesine özen gösteriniz.

Bebeğiniz 1 yaşın altında ise, direk güneş ışığına maruz bırakmayınız. Dışarı çıktığınız zaman, bebeğinize ince vede uzun kollu elbiseler giydiriniz ve şapka takınız. Sıcak yaz günlerinde terleyen bebeğinizin, elbiselerini sık sık değiştiriniz. Yaz mevsiminde bebeğinizin bakımına daha dikkat ediniz. Bebeğinizin ilk yılında haftada 3 defadan fazla banyo yaptırmamaya özen gösteriniz. Bebeğinizin cilt yağ dengesinin koruması adına, sık banyo yaptırılmaması önerilmektedir. Günlük olarak bebeğinizin boynunun altını vede parmak aralarını ıslak pamuklu bez ile siliniz. Bebeğnizin hassas cildini korumaması için, alkalı sabun içermeyen banyo köpüğü vede yumuşak formüllü bebek sabunları tercih ediniz.

Bebek Cildi Temizliği için Ne Yapmalı
Bebek Cildi Temizliği için Ne Yapmalı

Bebeğinizin cildi için, parfüm barındıran bebek bakım ürünleri vede pudra kullanmayınız. Cildi kuru ise banyodan çıkmadan önce zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı sürünüz. Bebeğinizde doğum lekeleri var ise, bunları ilaç veya krem ile herhangi bir müdahalede bulunmayınız. Doğum lekeleri doğumu takip eden aylarda yaygın olarak geçebilir. Yalnız hekiminizin tavsiyesine başvurabilirsiniz. Eğerki bebeğiniz erkek ve sünnet oldu ise, cilt bakımına daha fazla dikkat ediniz. Altını her değiştirdikten sonra, hassas bölgeyi su ve sabun ile temiz tutmanız, o bölgenin temizliğini sağlamaktadır. Operasyonlu kısmı saf vazelin ile kaplayıp, gazlı bez ile nazikçe sarmalısınız.

Bebeklerde Cilt Temizliğinin Püf Noktaları

Cilt temizliğinde, tırnak temizliğini de düzenli olarak yapmalısınız. Bebeğinizin ince olan tırnakları uzadığı zaman yüzünü çizip kendisine zarar verebilmektedir. Tırnak uzunluğunu takip ederek, her hafta tırnaklarını kesiniz. Tırnakları kesmek için, yumuşak bir tırnak törpüsü ve bebek tırnak makası tercih edebilirsiniz. Tırnak kesimini en rahat bebeğiniz uyurken yapınız. Konak, yenidoğan bebeklerde sıkça rastlanır. Anneler genelde bu konakları temizlemeye çalışmaktadır. Ama doğru bu konakları temizlemek değildir. Konakları el ya da tarak ile kaldırıp temizlemeden, kendiliğinden dökülmesini bekleyiniz. Eğerki dökülmez ise, bebek yağı ya da bebek kremi ile gece boyu yumuşamasını sağlayınız. Böylelikle konakların dökülmeleri de kolaylaşacaktır.

Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olur, eğer ki sizin bebeklerde cilt bakımı nasıl olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bebeklerde cilt bakımı nasıl olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bebeklerde cilt bakımı nasıl olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed