Bebeklerde Ağız Yaraları Neden Olur? Ağız Yaraları Nasıl Geçer? Bebeklerde oluşan ağız yaralarına çözüm önerilerini sizler için yazımız da hazırladık.
Bebeklerde Ağız Yaraları Neden Olur? Ağız Yaraları Nasıl Geçer?
Bebeklerde ağız yaraları neden olur ile ilgili bilinmesi gereken bazı noktaları siz değerli anneler için yazımız da mercek altına aldık. Ağız yaraları nasıl geçer? Hakkında tüm merak ettiğiniz, her şeye yazımızın devamına giderek ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Bebeklerde oluşan ağız yaralarına çözüm yöntemlerini sizler için sayfamız da derledik. Peki bebeklerde ağız yaraları neden olur? detayları ile yazımız da paylaştık.
Ağız içinde ortaya çıkan yaralar, yeni doğan bebeklerde yaygın olarak görülmektedir. Günümüz de her 10 bebekten en az ikisin de görülebilen ağız yaraları, daha çok normal doğum sırasın da dünyaya gelen bebeklerde meydana gelmektedir. Bunun sebebi ise, doğum sırasında bebeğe yerleşen mantarların direkt olarak, ağız içinde yara olarak görülebilmektedir. Özellikle de dil üzerine, damakta, yanak araların da veya dudak üzerinde kendini göstermektedir. Bu yaralar bebekte 2 yaşına kadar sürmektedir.
BEBEKLERDE AĞIZ YARALARI NASIL GEÇER?
BEBEKLERDE PAMUKÇUK OLUŞUMUNUN NEDENLERİ
– Emziren annenin göğsünün iyice steril edilememesinde.
– Antibiyotik kullanılan bebeklerde.
– Bebeğin biberon yada emziklerinde yahut oyuncakların da hijyene dikkat edilmemesinde.
– Bebeğin bağışıklık sisteminin zayıflaması ağız yaralarının oluşum nedenleri arasındadır.
Beeklerde ağız içinde veya kenarların da ortaya çıkan yara türlerinden biri de pamukçuk hastalığında kullanılan ilaçlar, enfeksiyonlar veya mantarlar sebep olabilmektedir. Pamukçuk, beyaz renkli lezonlar şeklinde meydana gelmektedir. Özellikle de antibiyok kullanımı ile ortaya çıkar. Gerekli titizlik gösterilmeden vede sterilize edilmeyen emzikler, mantar kapmaya elverişli bulunduklarından ağız içerisin de yaralara neden olabilmektedir.
BEBEKLERDE AĞIZ YARALARINA NE İYİ GELER?
Ağız içi yaraları genellikle pamukçuk olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum bebekler de fark edildiği takdirde doktora gidilmelidir. Uzman hekimin önereceği ilaç, yaranın iyileşme sürecini kısaltarak tamamen geçmesini sağlayacaktır. Yalnız, bebekleriniz bu gibi durumların görülmesini istemiyorsanız, yara oluşumunu önlemek için bazı yöntemler uygulayabilirsiniz. Bebeğinize temiz kıyafetler giydirme, bulunduğu odanın hava almasını sağlamak, henüz 1 aylık bile olmamış bebeklere emzik vede biberon vermeme gibi basit önlemleri alarak yara oluşumunu önlemiş olursunuz. Bebeklerin ağız içlerinin yara olmasındaki en büyük neden ise bebeklerde kullanılan emzik vede biberonları karbonat ile yıkanmasıdır. Çünkü bebeğinizin eşyalarını karbonat ile yıkamak pamukçık yaralarını arttıracaktır.
Bebeklerde Ağız Yaraları Neden Olur, yazımız da hazırladığımız bebeklerde ağız yaralarını nedenlerini öğrenebilirsiniz. Eğer ki sizin de bebeklerde ağız yaraları neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Bebeklerde ağız yaraları neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bağırsak Gazı Neden Olur?