Yuka Bitkisinin Yaprakları Neden Solar?

Yuka Bitkisinin Yaprakları Neden Solar? Yuka Çiçeği Yaprakları Kesilir Mi?, Yuka bitkisinin yaprakları neden dökülür? İle ilgili bilmeniz gereken bilgiler.

Yuka Bitkisinin Yaprakları Neden Solar? Yuka Çiçeği Yaprakları Kesilir Mi?

Yuka Bitkisinin Yaprakları Neden Solar
Sayfa İçeriği: Yuka Bitkisinin Yaprakları Neden Solar

Salonların vede geniş alanların havasını anında daha tropik görünüme kavuşmasını sağlayan bakımı nispeten saksı bitkisi olarka bilinen yuka bitkisi evlerin köşlerinde yerlerini almaktadır. Diğer tüm bitkilerde olduğu gibi, yukada da bazen yaprak solması, dökülmesi gibi istenmeyen durumlar meydana gelebilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz yuka çiçeği yapraklaır kesilir mi? ve yuka bitkisinin yaprakları neden dökülür? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Yuka bitkisinin yapraklaır neden solar?

Yuka bitkisi diğer adı ile, avize çiçeği kökeni Amerika kıtaısna dayan asparagaceae ailesinin bir üyesidir. Uzun, yeşil vede kalın yapraklaır sivri uçludur. Gövdesi de tropik ağaçların minyatürü gibidir. Yuka bitkisinin bazı türlerinin yapraklaır dikine bazı türlerinin de aşağı eğimli olarak büyümektedir. Güneşe vede sıcaklığa oldukça dayanıklı bir bitki türü olan yuka kesinlikle fazla sulanmamalıdır. Yuka bitkilerinin bazı dönemler yapraklaırnda sararma vede solma oluşabilir. Bunun nedeni de ışık, sıcaklık veya bitkinin kökü ile alakalı sorunlar olabilmektedir.

Bitkilerin en güzel tarafı elbette ki yeşil vede canlı yapraklardır. Yuka bitkisinin de en güzel görsel özelliği sivri, uzun vede yeşil yapraklarıdır. Bu yapraklar bitkinin bazı rahatsızlıkları sonucunda dökülebilmektedir. Bu durumun nedenlerini bilmek önceden önlem almak vede yaprak dökümünü durdurmak için oldukça fayda sağlamaktadır. Yazımızın devamına giderek yuka bitkisinin sararma nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Yuka Çiçeği Yaprakları Kesilir Mi?

Yuka Bitkisi Yapraklarında Oluşan Sararma ve Solma Nedenleri

Işığın yetersiz olduğu ortamda kalması,
Aşırı sulama sonucu kök çürümesi,
Şiddetli rüzgara maruz kalma,
Kalorifer, elektrikli ısıtıcı benzeri ürünlerin ısısına maruz kalma.

Yuka Bitkisinin Yaprak Dökme Nedenleri

Yetersiz ışık alması,
Az sulama,
Bitkinin bulunduğu ortamın aşırı kuru ve nemsiz olması.

Yuka Bitkisi Kaç Günde Sulanır
Yuka Bitkisi Kaç Günde Sulanır

Yuka çiçeğinde oluşan çürümüş yaprakları uygun bir makas yardımıyla kesebilirsiniz. Yaprakları kestiğiniz dalda hava ile temas meydana gelecektir. Budadığınız dalın hava almaması için, üzerini uygun bir malzeme ile kapatabilirsiniz. Sonbahar vede kış aylarında haftada bir defa ttoprağı suyu çekene kadar sulanmalıdır. Sulama yapar iken aşırıya kaçmamalı ve tabanda biriken su dökülmelidir. Çiçeğin ilkbahar vede yaz aylarında daha fazla suya ihtiyacı olur. Bu nedenle yaz aylarında haftada iki defa sulanmalıdır. Yuka bitkisinin yaprakları düzenli aralıklar ile nemli bir bez ile silmeniz bitkinin oksijen alımını vede gelişimini desteklemektedir. Yuka bitkisi kış aylarında olduğundan daha az suya ihtiyaç duymaktadır. 10 güne bir sulama bitki için yeterli olmaktadır. Yaz mevsiminde de haftada 1 defa sulamasını yapabilirsiniz.

Yuka Bitkisinin Yaprakları Neden Solar, eğer ki sizin de yuka bitkisinin yaprakları neden solar, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Yuka bitkisinin yaprakları neden solar, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı yuka bitkisinin yaprakları neden solar, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Renin Yüksekliği Neye Sebep Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed