Turkuaz Taşının Özellikleri Nelerdir?

Turkuaz Taşının Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının Faydaları Nelerdir? Turkuaz taşı neye iyi gelir? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler yazımızda.

Turkuaz Taşının Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının Faydaları Nelerdir?

Turkuaz Taşının Özellikleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Turkuaz Taşının Özellikleri Nelerdir

Turkuaz taşı diğer ismi ile firuze taşı yeryüzündeki en değerli taşlar arasında yer almaktadır. Oldukça önemli olan bu taş, eski türkler de savaş için kullanıldığından, türk taşı olarak da bilinmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için turkuaz taşının faydaları nelerdir? ve turktuaz taşı neye iyi gelir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Turkuaz taşının özellikleri nelerdir?

Turkuaz taşı, hem kadın hemde erkek aksesuarı olarak ilk tercih edilen taşlar arasındadır. Turkuaz taşı gökyüzünün mavi, yeryüzünün de yeşil rengini içinde barındırdığı için değerli taşlar arasında denge taşı olarak kabul edilmektedir. Bu taş aksesuar olarak tercih edilse de, şifa kaynağı olması açısından tedavi amaçlı olarak da kullanılabilmektedir. Yazımızın devamına giderek turkuaz taşının özellikleri ile ilgili bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.

Turkuaz Taşı Neye İyi Gelir?

Turkuaz Taşının Faydaları

Turkuaz taşını taşıyan kişiye huzur duygusunu aşılar.
Kederli insanların kederlerini azaltmaya yardımcı olur.
Bu taşı taşıyan kişilerin, bilgelik güçlerini artırdığı inanılır.
Takı olarak kullanıldığı takdir de etkisi daha da artmaktadır.
Kalp hastalıklarına karşı, koruyucu etkisi bulunur.
Tansiyonu dengeler.
Nazara karşı koruyucu etkisi bulunur.
Başarı getirir.
Kaygı duygusuna karşı etkilidir.
Kişiye şans vede uğur getirdiği bilinmektedir.
Sindirim sorunlarına karşı, iyi gelir. Bu nedenle bileklik, yüzük vede kemer tokası olarak kullanılır.

Yeryüzün de milyorlarca yıl arasında kayaçlarla birlikte doğanın etkisi ile oluşan, mumsu vede opak yapıya sahip taşlara turkuaz taş denmektedir. Taşın rengi genellik ile turkuaz olduğu için, diğer turkuaz olarak bilinmektedir. Turkuaz taşının ana kaynağı Amerika Birleşik Devletleridir. Turkuaz taşının büyük bölümü, bu ülkeden çıkarılmaktadır. Amerika ülkesi dışında İsrail, Şili, Afganistan, Çin, Tibet, Avustralya vede Meksika’da da yatakları bulunur. Taş yataklardan parça parça çıkarılıp, özel olarak işlenmektedir. Turkuaz taşı, en yüksek kaliteden, en düşüğe doğru Ebuisbaki, Ezheri, Süleymani, Zerhum, Haki, Keftari vede Sefidi zerdbam olarak 7 sınıftan oluşmaktadır. Gerçek taşın gözenekli yapısı bulunmaktadır. Bu gözenekli yapının suyu emme özelliği vardır. Aşırı neme ya da suya maruz kalan taş da yapısal bozulmalar vede renk değşimleri oluşmaktadır.

Turkuaz Taşının Özellikleri Nelerdir, başarı, nazar, şans vede sindirim ile kalbe bile iyi gelen turkuaz taşı ile ilgili bazı bilgileri yazımızda derledik. Eğer ki sizin de turkuaz taşının özellikleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Turkuaz taşının özellikleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da turkuaz taşının özellikleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Balıklar Neden Ters Yüzer?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed