Soğan Muhafaza Etmenin Püf Noktaları Soğan Nasıl Saklanır? Soğan nasıl muhafaza edilir? Hakkında merak ettiklerinizi yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Soğan Muhafaza Etmenin Püf Noktaları Soğan Nasıl Saklanır?
Son günlerde en çok merak edilen soğan saklama konusu ile ilgili aramalar bulunmaktadır. Yazımızın içeriğin de ise soğan nasıl saklanır? ve soğan nasıl muhafaza edilir? İle ilgili bilgilerin cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki soğan muhafaza etmenin püf noktaları nelerdir?
Yemekler de tercih edilen soğan ana ürün olarak geçmektedir. Soğan her derde devadır ve tam bir şifa kaynağıdır. Antibiyotik görevi gören soğan aynı zaman da çok lezzetli sebzeler arasında bulunmaktadır. Bir çok insan soğanı toplu olarak almakta ve kullanmaya başlamadan çok bekletildiğinde yumuşar ya da filizlenmeye başlamaktadır. Kesilmiş soğanın açıkta bırakılması durumun da ise, ortamdaki tüm mikrop, virüs vede bakterileri çektiği bilinmektedir. Bu yüzden soğanı sonra tükettiğiniz de, hızla üzerinde toplamış olduğu mikropları vede bakteride vücudunuza alırsınız. Eğer soğanı doğru koşullar da saklamaz iseniz, size faydadan çok zarar vermektedir. Siz de yazımızın devamına giderek soğan saklama yöntemlerine ulaşabilirsiniz.
Soğan Nasıl Saklanır?
Kesilmiş Soğan Muhafaza Etme Yöntemleri
Soyulan soğan, soyulduktan sonra bakteriyel kontaminasyonu engellemek için buzdolabında saklanmalı. Hava geçirmez kaba koyun ve buzdolabın da 4 derece ya da altına ayarlı bir şekilde saklayabilirsiniz. Uzman görüşüne göre soyulmuş soğan buzdolabın da en fazla 10/14 gün vede -4 derecede saklanabilmektedir.
Kesilmiş, dilimlenmiş ya da doğranmış soğanı saklamak için, buzdolabın da en fazla 10 güne kadar muhafaza edebilirsiniz. Doğranmış soğanları kapalı kaba koyun vede ağzını güzelce kapatın. Buzdolabın da kokmasını önlemek için ayrıca kabı buzdolabı poşetinin içine koyup sıkıca bağlayın. Direk buzdolabı poşeti için de, ağzı kapalı şekilde de saklayabilirsiniz. Uzun süreli kullanım için dilimlenmiş, kesilmiş ya da doğranmış soğan üç ile altı ay boyunca dondurucuda muhafaza edilebilir. En iyi çorba, güvenç gibi pişmiş yemekler de buzluktan çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
Soğan Muhafaza Etmenin Püf Noktaları, kesilmiş soğanlar kesinlikle açıkta bırakılmamalı. Soğanı doğru koşullar da saklamak ve soğanı ağzı kapalı olarak şekil de saklamak lazım. Eğer ki sizin de soğan muhafaza etmenin püf noktaları, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Soğan muhafaza etmenin püf noktaları, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da soğan saklama yöntemleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Tırnak Pide Nasıl Yapılır?