Sebil Nasıl Temizlenir?

Sebil Nasıl Temizlenir? Sebil Neyle Temizlenir? Sebil Lekeleri Nasıl Çıkar?, Hakkında merak ettiğiniz, bazı bilgileri yazımızın içeriğinde derledik.

Sebil Nasıl Temizlenir? Sebil Neyle Temizlenir? Sebil Lekeleri Nasıl Çıkar?

Sebil Nasıl Temizlenir
Sayfa İçeriği: Sebil Nasıl Temizlenir

Sebil temizliğine başlamadan önce ilk önce, sebil fişini elektrik akımından çekmenizdir. Daha sonra sebil temizliğine başlayabilirsiniz. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için sebil lekeleri nasıl çıkar? ve sebil neyle temizlenir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Sebil nasıl temizlenir?

Sebil nerede ise tüm iş yerleri, ofisler vede evlerde kullanılmaktadır. Sebil kullanımının bu kadar artması sonucu, sebil temizliğide akıllarda soru işareti bırakmaktadır. Sebil temizliği ile sizlere yazımızın içeriğinde pratik bilgilere yer verdik. Sizde bu protik bilgiler ile artık sebil lekelerini kolaylıkla temizleyebilir vede çıkarabilirsiniz. Sebil temizliğinde yapmanız gerekenleri, yazımızın devamına giderek ayrıntılı olarak bulabilirsiniz. Yalnız unutmadan tekrar söyleyelim, sebil temizliğine başlamadan önce sebil makinenizin fişini prizden çekiniz. Yoksa tehlikeli bir durum yaşanabilir. Yazımızın devamına giderek sebil nasıl temizlenir, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Sebil Lekeleri Nasıl Çıkar?

Sebil Temizleme Yöntemleri

Elektrikli sebil temizliğinde, mutlaka fişini prizden çekiniz. Daha sonra sebil kapağını kaldırarak cihaz içindeki suyun ne kadar kaldığını da kontrol ediniz. Sebil içindeki suyu, sebil musluklarından dışarı aktınız vede sebilin içinde su kalmadığına emin olunuz. Daha sonra sebil içindeki haznesindeki tortu, kireç vede benzeri kalıntıları kontrol ediniz. Kireç vede tortuyu sökmesi için, asitli içecekler yarıdmı ile sebili temizleyebilirsiniz. Genellikle soda, gazoz veya kola tercih edilebilir. Bu içecekleden birini seçtikten sonra, sebil dolana kadar içine boşaltınız. Daha sonra da iki yemek kaşığı kadar limon tuzunu ılık suyla eriterek sebil içindeki karışıma ilave ediniz. İçine doldurduğunuz gazli içeceklerdeki asit kireç vede tortuyu çıkarabilmesi adına, yaklaşık olarak 12 saat kadar beklemeniz lazım.

İster ev kullanımı olsun, ister ofis kullanımı su sebillerinin düzeli periyotlarda temizlenmesi oldukça önemlidir. Yoksa zararlı mikrop vede bakterilerin uğrak bir yeri olan su sebilleri, bir çok hastalığa davetiye çıkarabilmektedir. Bu neden ile evde kullanılan su sebillerinin en az 3 ayda bir temizlenmesi lazım. Ofislerde kullanılan su sebillerinin de, en az 2 ayda bir temizlenmesi gerekmektedir. Su sebillerinin temizliği için, profesyonel hizmet alınabildiği gibi bu iş için üretilen kimyasallarla da sebili temizlemeniz oldukça kolaydır. Yalnız her iki yöntemde de durulama işleminin çok iyi yapıldığından emin olmalısınız. Yoksa mikroplardan kurtulacağım derken, yüksek miktarda kimyasallara maruz kalırsınız.

Su Sebili Temizliği Nasıl Yapılmalı
Su Sebili Temizliği Nasıl Yapılmalı

Evde uygulayacağınız bir diğer yöntem ise sirke ile temizliktid.r Sirke, doğal bir asetik asit içeren sulu çözelti olması nedeni ile çok iyi dezenfektandır. Limonun da yaklaşık %5 asittir. pH değeri 2 ila 3 arasındadır. Yani bir litre elma veya üzüm sirkesine ilave edeceğiniz, 1 adet limon ile dezenfektanınız hazır hale gelecektir. Temizlik için önce boş damacanayı üçte bir oranına kadar temiz suyla doldurun ve içine karışımınızı ilave ediniz. Sebilin içinde eski su kalacağından, her iki musluğunu vede tahliye tapasını açınız. Sebilin tahliye olduğundan emin olunca, sirkeli su olan damacanayı sebilin yıuvasına koyunuz. Hazırlamış olduğunuz karışım damacanızından su çeken sebil, suyu içine çekene kadar bekleyip, fişe takarak, sıcak vede soğuk su düğmelerini açıp, en az 3 saat çalıştırınız.

Su Sebil Temizlemenin Püf Noktaları

Bu süre zarfında saat başı sıcak vede soğuk musluklarından ikişer bardak su boşaltınız vede sebili elektrikten tekrar çekiniz. Tüm muslukları vede tahliye tapasını tekrar açarak, sebilin içini boşaltınız. Damacanızı yarısına kadar doldurarak, işemleri 2 defa tekrar uygulayınız. Su sebilinin iç temizliği bu kadar basit şekilde temizlenebilmektedir. En son olarak sirkeli su vede bir sünger yardımıyla, sebilin musluklarını vede dış yüzeyini de sildikten sonra temizliğiniz bitmiş olacaktır.

Sebil Nasıl Temizlenir, su sebili temizliğinde eğerki kimyasal solüsyonları tercih etmiyor iseniz, sirke kullanabilirsiniz. Harika sonuçlar alabilmeniz için üzüm ya da elma sirkesini tercih edebilirsiniz. Limon suyu da sebil temizliğinde oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Bu temizlik için bir adet limonun suyu yeterlidir. Eğer ki sizin sebil nasıl temizlenir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Sebil nasıl temizlenir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sebil nasıl temizlenir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Dang Humması Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed