Saksıda Roka Nasıl Yetiştirilir?

Saksıda Roka Nasıl Yetiştirilir? Roka Evde Nasıl Yetiştirilir? Saksıda roka yetiştirmenin yolları ile ilgili pratik fikirleri sizler için hazırladık.

Saksıda Roka Nasıl Yetiştirilir? Roka Evde Nasıl Yetiştirilir?

Saksıda Roka Nasıl Yetiştirilir
Sayfa İçeriği: Saksıda Roka Nasıl Yetiştirilir, Roka Evde Nasıl Yetiştirilir, Saksıda Roka Yetiştirmenin Yolları, Roka Alerji Yaparmı, Roka Bitkisi Nasıl Yetiştirilir, Roka Yetiştirirken Nelere Dikkat Edilmeli, Roka Tohumu Ekim Zamanı, Roka Tohumu Hasat Ayları

Saksıda roka nasıl yetiştirilir ile ilgili bilinmesi gereken pratik yöntemleri siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Roka evde nasıl yetiştirilir? Hakkında bilinmesi gereken pratik önerileri maddeler halinde yazımız da bulabilir ve öğrenebilirsiniz. Sizde saksıda roka yetiştirmenin yollarını sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Peki saksıda roka nasıl yetiştirilir? detayları ile yazımızda paylaştık.

Roka bitkisi, C vitamini bakımından oldukça zengindir. Genellikle de yeşil salata karışımların da kullanılmaktadır. P, K, A vitaminlerini de barındıran roka saç vede kas sağlığına da iyi gelmektedir. Roka bitkisi yemekler ile birlikte tüketilmekte ve evde yetiştirmek için toprak ısısının vede çimlenme süresinin ne kadar olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Sizler için hazırladığımız roka bitkisinin evde nasıl yetiştirilmesi gerektiği ile ilgili bilgileri aşağıdan maddeler halinde bulabilirsiniz.

ROKA BİTKİSİ EVDE NASIL YETİŞTİRİLİR?

ROKA BİTKİSİNİ EVDE YETİŞTİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Roka yaprakları tüketeceğiniz iriliğe ulaştığı zaman, rokanın köklerine zarar vermeden dikkatli şekilde makas yardımı ile kesebilirsiniz.

Roka bitkisinin ekim zamanı toprak ısısının 18 derece olduğu zaman bilinmekte ve çimlenme süresi ise 6 ya da 8 gün arasında olmalıdır.

Roka tohumunun dikim sıklığı ise sıra arası 20 cm iken sıra üzeri ise 1 ve 2 cm olmalıdır.

Roka bitkisinin ekim ayları Ağustos, Temmuz, Haziran, Mayıs, Nisan, Mart, Şubat olarak bilinmekte ve hasat ayları olarak ise, Mayıs, Eylül, Ağustos, Temmuz, Ekim, Kasım olarak bilinmektedir.

Roka bitkisinin ekilecek alanının iyi belirlenmesi lazım. Yüzeyde tırmık gibi alet yardımı ile inceltme yapın.

Toprağa ise 20 cm aralıklar ile paralel çizgiler açmaya dikkat edin. Eşit ölçüler roka bitkisi için oldukça önemlidir.

Hazırladığınız çizgiler ise tohumları 1 ya da 2 cm aralıklar ile döktükten sonra üzerini kapatın vede yavaş şekilde bastırın.

Saksıda Roka Nasıl Yetiştirilir, yazımız da hazırladığımız saksıda roka yetiştirme önerilerini bulabilirsiniz. Eğer ki sizin de saksıda roka nasıl yetiştirilir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Saksıda roka nasıl yetiştirilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Doğada Yürümenin Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2025 Kardesiz Blog Designed