Pi Sayısı Günü Nedir? Pi Sayısı Tarihi

Pi Sayısı Günü Nedir? Pi Sayısı Tarihi, Bir çok insan tarafından merak edilen pi sayısı günü ne zaman, kim buldu soruları sayfamızda

Pi Sayısı Günü Nedir? Pi Sayısı Tarihi Pi Sayısı Günü Ne Zaman

Pi Sayısı Günü Nedir
Sayfa İçeriği: Pi Sayısı Günü Nedir, Pi Sayısını Kim Buldu, Pi Day Nedir, Pi Sayısı Günü Ne Zaman, Pi Sayısı Tarihi, Pi Sayısı Tarihi Nedir, Pi Günü Merak Edilenler

Pi Sayısı Günü Nedir?

Bir çok insan tarafından dikkat çeken, pi sayısı günü araştırmalarda yerini aldı. Pi Day nedir? sorusunu merak eden kişiler, pi sayısı kaçtır? gibi soruları araştırmaya kondu. Matematik ile ilgili olan kişiler, pi sayısı gününü merak etmektedirler. 14 Mart pi sayısı günü çarşambaya denke gelmektedir. Rhind Papirüsün adı geçen pi sayısı, ludolp yada arşimet sabiti olarak ifade edilmektedir. Mısırlılar pi sayısını, 3,1604 kabul ederken babilliler 3,125 kabul etmektedir. Tarihe ismini yazdıran ünlü türk matematikçisi Semerkandlı Gıyaseddün Cemşid El Kaşi ilk defa 1436 yılında pi sayısının değerini 16 ondaloğa kadar hesaplamıştır. Her sene kutlanan pi sayısı günü 14 mart’ta matematik tutkunları tarafından etkinlikler düzenlenerek kutlanmaktadır. Pi günü, matematikte kullanılmakta olan sabit pi sayısı anısına özel olarak benimsenmiştir. 14 Mart tarihi ise pi sayısı 3,14’e benzemesi olmasıdır. Vede bu tarih dünyada Pi Günü olarak kabul edilerek kutlanmasına sebep olmuştur.

Matematik bilinde bir sayının ötesinde temel bir ‘sabit’ kabul edilmesi, daire ile olan vede hiç bir zaman değişmemesine ilişkisinden kaynaklanır.Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çarpına bölünmesi ile bulunur. Eski yunanca çevre manasına gelen “????µ?????” çevre sözcüğünün başharfinden belirlenmiştir.

Pİ SAYISI TARİHİ

İlk kez 1998 yılında San Francisco Exploratorium’da ünlü bir fizikçi olan Larry SHAW tarafından kutlanan Pi Günü, Türkiyede ilk kez 2007 senesinde kutlanmıştır. Amerika ise 12 Mart 2009 tarihini ” Ulusal Pi Günü olarak ilan etmiştir ki tarihi belirtirken önce günü daha sonra da ay belirterek tarih yazan ülkelerde ve fraksiyonel yaklaşımın savunucusu olan matematikçiler ise 22/7 tarihini; yani 22 Temmuz’un Pi Günü olarak kutlanması gerektiğini iddia etmektedirler.

Dünyanın birçok yerinde matematikçiler tarafından matematik – geometri olimpiyatları düzenlenmekle birlikte, pi sayısının virgülden sonraki kısımda en çok yer alan rakamlarını ezberleme yarışmaları yapılmaktadır. 2004 yılında düzenlenmiş olan Pi Günü’nde, “Bay Beyin” ” lakabıyla anılmakta olan Daniel Tammet, Pi sayısının virgülden sonraki kısmında yer alan 22.514 basamağını ezbere okumuş ve dünya tarihinde oldukça önemli bir rekora imza atmıştır.

Pi Sayısı Günü Nedir sayfamızda siz değerli dostlarımıza pi day nedir?, pi sayısı günü nedir?, pi sayısı tarihi hakkında merak edilenleri hazırladık. Matematik tutkunlarının her yıl 14 mart tarihlerinde farklı etkinlikler hazırlayarak kutladığı Pi sayısı günü sabit pi sayısı anısına özel olarak kabul edilmiştir. 14 Mart tarihininde 3,14 pi sayısına benzemesi tüm dünyada pi sayısı günü olarak kabul edilip, kutlanmaya neden olmuştur. Pi Sayısı Günü Nedir yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Pi Sayısı Günü Nedir sayfamızı arkadaşlarınızında bilgisi olması için onlarla paylaşarak bizlere destek olabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Mustafa Kemal Kurt Survivor Yarışmacısı Kimdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed