Misk Adaçayı Nasıl Kullanılır?

Misk Adaçayı Nasıl Kullanılır? Misk Adaçayının Faydaları Nelerdir?, Misk adaçayı nerede yetişir? Hakkında merak ettiğiniz, bazı bilgileri yazımızda derledik.

Misk Adaçayı Nasıl Kullanılır? Misk Adaçayının Faydaları Nelerdir?

Misk Adaçayı Nasıl Kullanılır
Sayfa İçeriği: Misk Adaçayı Nasıl Kullanılır

İnsanlar arasında tüylü adaçayı vede ayıkulağı olarak da bilinen misk adaçayının bir çok faydaları bulunmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için misk adaçayı nerede yetişir? vede misk adaçayının faydaları nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Misk adaçayı nasıl kullanılır?

Misk adaçayı, kal şeklinde tüylü yaprakları vardır. 1 metre boyunda vede soluk mavi renge sahiptir. Misk adaçayı; İstanbul, Ankara, Isparta, Kayseri, Erzincan vede Gaziantap’te yaygın olmak sureti ile tüm yurt genelinde fazlaca yetişmektedir. Misk adaçayının yaprakları vede çiçekli dalları kurutulur vede su ile kaynatıldıktan sonra içilmek için kullanılmaktadır. Misk adaçayının içindeki maddeler acı madde, tanen, reçine, uçucu yağ yer almaktadır. Yazımızın devamına giderek misk adaçayının faydaları ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Misk adaçayı nasıl kullanılır?

Misk Adaçayı Neye İyi Gelir?

Misk Adaçayının Faydaları

Misk adaçayının, acı maddesi ile kişide iştah açmaya vede hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olmaktadır. Misk adaçayı içerisinde yer alan tanenin maddesi ile, kişide kabız yapıcı özelliğe sahiptir. Bunların dışında misk adaçayı, kişiyi yatıştırıcı vede terlemeyi azaltıcı etkilerde bulunur. Misk adaçayı uçucu yapı, zengin antioksidan özelliği ile öne çıkarak cilt vede saç bakımından yaşlanma karşıtı vede güçlendirici etkileriyle bilinmektedir. Aşırı sebum üretimini baskılayarak, ciltteki asit baz dengesini sağlamaya yardımcı olmaktadır. Misk adayçı tüketmek için, çay olarak hazırlanmasında, infüzyon yöntemi uygulanmaktadır. 2 gram drog üzerine, 200 ml kaynar su ilave edilmektedir. 10 dakika demlenir, süzülür günde 4 kez 1 fincan tüketilebilir.

Misk Adaçayı Uçucu Yağı Kullanımı

Aromaterapi, sabit bir yağ ile karıştırarak vücuda, bileklere, şakaklara, ayak tabanlarına, boyun arka kısmına sürülebilir. Banyo suyuna bir kaç damla ilave edilerek, su içerisinde 20 dakika dinlenilebilir. Buhurdanlıkta ya da difüzerde yakarak oda kokulandırılabilmektedir. Misk adaçayı uçucu yağı, en çok Doğu Avrupa, Asya vede Afrika’da yetişmektedir. Yaprak vede çiçeklerinin buhar distilasyonu sonucu elde edilmektedir.

Misk Adaçayı Uçucu Yağının Faydaları
Misk Adaçayı Uçucu Yağının Faydaları

800 gram bitkiden yalnızca 10 ml elde edilen, bu uçucu yağ günümüzde de aromaterapi vede meditasyon ile ilgilenenlerin favorisi haline gelmiştir. Bunun yanı sıra, antioksidan özellikleri ile cilt vede saç bakımında önemli yere sahiptir. Sebum kontrolü sağlar iken, hassas ciltlere bakım yapar, ton eşitlemeye, gözenek sıkılaştırmaya vede güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.

Misk Adaçayı Nasıl Kullanılır, cildi güzelleştirmek adına, cilt bakım ürünlerinize ya da cilt bakım yağlarınıza misk adaçayı uçucu yağı ilave edebilirsiniz. Yüz için maksimum %1 seyrelterek kullanımı tavsiye edilir. Kuru ciltler için, kuşburnu çekirdeği yağı, ayrıştırılmış shea yağı, kayısı çekirdeği yağı ile kullanılması tavsiye edilmektedir. 1 ml yaklaşık olarak 20 damladır. Eğer ki sizin de misk adaçayı nasıl kullanılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Misk adaçayı nasıl kullanılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da misk adaçayı nasıl kullanılır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Vegan Saç Boyası Nasıl Kullanılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed