Meditasyon Nasıl Yapılır? Meditasyonun Faydaları Nelerdir? Meditasyon teknikleri ve temelleri ile ilgili bir çok bilgiyi sizler için yazımız da derledik.
Meditasyon Nasıl Yapılır? Meditasyonun Faydaları Nelerdir?
Meditasyon nasıl yapılır ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da ayrıntılı olarak hazırladık. Meditasyonun faydaları nelerdir? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Meditasyon nedir? ve Meditasyon teknikleri ile ilgili soruların cevaplarına sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki meditasyon nasıl yapılır? Detayları ile yazımın devamından öğrenebilirsiniz.
Günümüz de bir çok insan meditasyonu merak etmektedir. Bir sürü çeşidi bulunan meditasyon tekniklerinin, insan zihnine o kadar iyi geldiği uzmanlar tarafından önerilmektedir. Nefesli, ışıklı – renklerle vede nefessiz meditasyonlar insanları oldukça rahatlatmaktadır. Her kültür de meditasyon özü aynı olmaktadır. Meditasyonu sürekli olarak yapmak vede uygulamak başarılı olunması için ilk adımlardır.
MEDİTASYON NEDİR?
MEDİTASYON TEKNİKLERİ NELERDİR?
Meditasyona başlamadan önce ılık duş almanız yararlı gelecektir. Karnınız tok iken meditasyon yapmayın. Çünkü enerjiniz o nokta da odaklanacak vede zihni arındırmak zor olacaktır. Giysileriniz muhakkak rahat olmalıdır. Meditasyon yaparken rahatsız edilmemelisiniz. Mümkünse bilgisayarınızı vede telefonunuzu kapatın. Rahat bir ortam seçmelisiniz. Tütsü ya da mum yakmanız konsantrasyonu arttırıp, uygun ortamı hazırladığından oldukça faydaları bulunmaktadır.
Diyaframdan nefes alıp vermek, meditasyonlar da oldukça önemlidir. Doğru nefes almak doğru meditasyon demektir. Ritmik vede doğru şekilde diyaframdan nefes almalısınız. Meditasyon yaparken müzik dinleyebilirsiniz. Yalnız müzik hareketli değil, dingin vede bilhassa başlangıç seviyesinde iseniz muhakkak sözsüz olması oldukça önem taşımaktadır. Dilerseniz doğa sesleri ya da piyano gibi müzikler tercih edebilirsiniz. Bulunduğunuz ortam oldukça önemlidir. Rahat, ılık vede ne çok ışıklı, ne de çok karanlık olmalıdır. Dikkatinizi bozacak şeylerden uzak olmalısınız.
Meditasyona başlamadan önce yeşil çay içebilirsiniz. Yeşil çay hem huzur verir, hem de konsantrasyonu yükseltir. Uykunuzu da yeşil çay sayesin de açabilirsiniz. Bu şekilde meditasyon yapmanız daha kolay olacaktır.
MEDİTASYONUN FAYDALARI NELERDİR?
Meditasyon yapmaya başladığınız da iki önemli nokta Vücut ve sırt dik 90 derece olmalı. Rahatsız olacak pozisyon da olmamalısınız. Başlangıçta sandalye üzerinde oturarak vede uyumayacağınıza emin iseniz uzanarak yapabilirsiniz. Eller vede ayaklar paralel bağlı olmamalıdır. Genellikle sandalyeye oturarak yapıyorsanız, ayaklar yere sağlam basmalı. Eğer bağdaş kurarak yapacaksanız sırtın yere 90 derece olması gerekmektedir. Kambur değil, dik durmak önemlidir. Altınıza minder koymanız daha rahat olacaktır. Meditasyon yaparken pozisyonunuz rahat olmalıdır. Meditasyon yarım saatten aşağı sürmemelidir. Eğer kendinizi geliştirdiyseniz süreyi daha uzun tutmalısınız.
Meditasyon yaparken eller salınık vede rahat olmalıdır. Genellikle meditasyon mudrası kullanılmaktadır. Bu mudraya bol bol buda’nın meditatif konumdaki heykellerinde rastlanabilir.
MEDİTASYON TEKNİKLERİ
– Nefes konsantre olmak.
– Zihni serbest bırakma.
– Bir nesneye odaklanma vede doğa meditasyonları.
– Mandala kullanma.
– Mantra kullanma.
Meditasyon Nasıl Yapılır, yazımız da hazırladığımız meditasyon tekniklerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki meditasyon nasıl yapılır, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Meditasyon nasıl yapılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da meditasyon teknikleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Dijital Detoks Nedenleri Nelerdir?